Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 20 Ağustos 2025, 14:29:56Tamam o zaman başımızdakilerde trump'ı gördükleri zaman görüşmek için 40 takla atmasınlarda bende yukarda yazdığın yazıyı safsata olarak görmeyeyim ama başımızdakilere söyle trump'ı görmek için 40 takla atmasınlar yada ABD başkanını

Basbaya stratejik önemimiz yok Rusya ve Ukrayna ya komşu biziz ve biz boğazlara sahibiz ama stratejik önemimiz yok 2x2=4
Çünkü önemli görülen ülkeler süpergüç tarafından davet aldı buna yeni üye Finlandiya dahil

Tarafsızmışız yersem

Bayada tb2 ve Ukrayna yardımlari ile taraf olduk
Hem bu kadar vizyonsuzluk olur mu Ukrayna meselesi hallolursa Rusya gözünü Türk cumhuriyetlerine çevirecek Azerbaycan dahil olmak üzere,bu nasıl bir vizyon ya

Başımızdakileri eleştirecek çok konu var ama Ukrayna bu konulara dahil değil. Ben şahsen bu konuda eleştirecek bir şey bulamıyorum. Sayın Karacı'nın yazdığı gibi biz o paktın tam olarak içinde değiliz, o yüzden orada yokuz. İyi ki de yokuz. Türk devletinin 1 numarasının bir İskoç köylüsünün karşısında o şekilde oturtulması utanç olurdu.

Türk milletinin menfaati ne ise oradan bakmak lazım konulara. Menfaatimiz gereği Ukrayna meselesinde daha geri durduk. Güney Kafkasya'da  riskli görülen bölgeye de ABD'yi soktuk. Bu bence gayet mantıklı. Elinde bir kaç yüz tane nükleer ve uzun bir savaşı sürdürecek ekonomin/yeraltı kaynakların yoksa bence gayet mantıklı. Yani senin gördüğün Rus tehdidini zaten birileri görmüş ve ona göre bir önlem almışlar.

Tamam o güvendiğiniz ABD Ukrayna'dan madenleri alıp , Ukrayna'yı Rusya'ya yem ediyor bilginiz olsun

Yarın öbür gün bizede g.kafkasya'da zoru görünce aynı madiği atar

Sizi tam anlayamadım vallahi. ABD'ye güvenip Ukrayna'da  Rusya'ya karşı mücadeleye giren devletler, dediğiniz gibi satışa uğradılar. Geçen gün de ilkokul çocuğu gibi Trump'ın karşısında dizildiler. Siz de Türkiye niye o dizilenlerin arasında yok diye hayıflanıyorsunuz. Sonra da bunun tam tersini Zengezur için söylüyorsunuz. Türkiye'nin Zengezur'da yaptığı risk paylaşımı akıllı bir hareket.

Sn.kapgan

Tayfun
Kaan
Tf2000
Siper
Gezgin

Vesaire vesaire hazırlancan

Ondan sonra kendin güçlü isen müttefikler elde edicen

Hem Orta Asya zengezurdan ibaret değil Yarın Rusya ,Kazakistan ve Türkmenistan gibi ülkelere girerse bunu zengezur'mu koruyacak

Biz Rusya'yı Orta Asya'dan uzak tutmak için Ukrayna'da tutmamız lazım

Normalde Ruslar Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkelere kesin zıt konuşmalar yapmasa Rusyadaki Azerbaycan vatandaşları ile uğraşmasa ben Ukraynada barış olsun isterim

Alıntı yapılan: Kapgan - 20 Ağustos 2025, 17:33:15Sizi tam anlayamadım vallahi. ABD'ye güvenip Ukrayna'da  Rusya'ya karşı mücadeleye giren devletler, dediğiniz gibi satışa uğradılar. Geçen gün de ilkokul çocuğu gibi Trump'ın karşısında dizildiler. Siz de Türkiye niye o dizilenlerin arasında yok diye hayıflanıyorsunuz. Sonra da bunun tam tersini Zengezur için söylüyorsunuz. Türkiye'nin Zengezur'da yaptığı risk paylaşımı akıllı bir hareket.

Gitseydik bu sefer de "asrın liderine bakın,Trump'in karsisinda süklüm püklüm oturuyor" diyecekti,verip veristirecekti,ne hukumet koyacakti ne devlet :) Ben sahsen alistim Denizci beye,oyle boyle sayesinde tartisma cikiyor,çeliskilerinden rahatsiz da olmuyor.Forumun atesleyicisi olur kendisi.Bana hala jilet reklamini yapistirmadi ama şasirdim,formsuz gibi şu siralar.
* Bu arada,Rusya'yi Orta Asya'dan uzak tutmanin bir yolu yok.İliklerine kadar girmis,onlar da halinden memnun.Artik Çin'de var,bari kafalarini calistirsinlar da bu rekabetten bir seyler kapsinlar.

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ukrayna Genkurmay Başkanlığının bilgisayar veri tabanını rus korsanları hacklemiş
Söylenen doğru ise Ukrayna'nın bugüne kadar ki kaybı 621bin seviyesinde, bir o kadar da Ruslardan kayıp desek  1.5 milyona yakın insan ölmüş bu rezil savaşta, Batı'nın hıyarağaları da langa hıyarları gibi dizilmiş bir ülkenin geleceği konusunda ahkam kesiyorlar , ölen insanlar sadece bir sayı onlar için varsa yoksa kendi iğrenç menfaatleri , biz de niye bizi de çağırmadılar diye hayıflanacak mıyız ?

O işte Güvence almayan Ukrayna'nın hatası bugün ne toprak kaybı nede vatandaş kaybını konuşmayabilirdik

Peki bizi neden çağırmadılar sonuçta bu Ukrayna ve Rusya anlaştığı anda biz soluğu çaresiz izleyeceğimiz bir Orta Asya Türk cumhuriyetlerine müdahale eden bir Rusya ile karşılaşabiliriz

Peki bizi çağırmayan batı ile bu ülkeler için ne yapmayı düşünüyorsunuz ,bu sefer biz Ukrayna gibi çareyi batıda aramaya çalışacağız o bakıma bir düşünün bakalım

Daha 1-2 ay önce Ruslar Azeri Türklerine nasıl davrandığını gördük

Hatırlatayım yazı kenarda dursun

Ayrıca tamam anladık sizi dinlemeliyim anlıyorum Finlandiya bizden daha itibarlı

Ama yarın öbürgün buraya barış gücü isterlerse buranın pisliğini biz çekmeyelim malum masada yokuz sahada da olmayalım o zaman kimsenin pis işini yapmaya gerek yok

Alıntı yapılan: putty - 20 Ağustos 2025, 18:59:38marmara geri gelsin 

Forumda son dönemde yönetimsel anlamda boşluk var. SKYWOLF'un işleri yoğun olabilir, umarım sağlığı iyidir.
Tarafsız hakemlik yapabilen, kişisel sataşmalara hiç girmeyen, aramızda aktif üyelerin birisini yönetimin içine alarak sorun çözülebilir. Duruma göre sert, tarafsız, duygusal karar almayan, forumun gidişatına zarar vermeyecek karar alabilen birisi lazım. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil, ben dahil ve suclu olanı sert uyarı verebilen, babasının oğlu olsa bile banlayan veya belli bir süreliğine tatile gönderebilen eleman olması lazım.

Önerim @putty, @Denizci16, @DelKu veya @serkan1976(kişisel tartışma başlatmama şartı ile). Tabi yönetim bu fikrime nasıl bakacak orası da önemli, diğer taraftan teklif ettiğim üyelerin bakış açısı da önemli.

Forumda bürokratik kontrol zayıflayınca üyeler arasında kişisel tartışma artmaya başladı. İster istemez herkes soğumaya başlıyor...

Ben Putty olsun derim. Net, tarafsız, gerektiğinde acımasız olsun.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz