Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: marmara - Bugün, 15:27:29Jet yere çakılırken bile hangi açıdan olursa olsun fırlatma koltuğu saat gibi çalışmalı. Batı fırlatma koltukları bu konuda geride ve teknolojik olarak aksadığı ortada.

Hold on your horse!

Böyle bir yargıda bulunmak için yeterli delil yok. Belki de Ukraynalılar ellerindeki kıt uçakları kurtarabilmek için ısrarla atlamıyorlardır, olamaz mı?

Benzer şekilde, Link-16 iddianız da dayanaktan yoksun. Link 16 gibi sistemlerde Ruslar su içmeye giderken, ABD dönüyordu... Mesajı Paylaş

İyi de bu savaşta kayıplar veren tek taraf Ukrayna değil ki! Yani Rus sistemleri mükemmel Batı sistemleri beş para etmez diyenle, bunun aksini iddia eden aynıdır zihniyettedir benim için! Fanatizm kötü bir şey. İşine geleni öne sürüp işine gelmeyeni görmezden gelir.

Dünya geneline bakarsak, Batı sistemlerinin son 30-40 yılda Rus sistemlerine üstün geldiğini istatistiksel verilerle net görebiliriz. Sadece Ukrayna'da Rusya Batının ağırlıklı olarak emekliye ayırdığı silah sistemleri karşısında binlerce kayıp vermedi mi?

O halde çocuk gibi davranmanın anlamı yok!

Bakınız Batının fırlatma koltuğuna bir örnek! https://www.facebook.com/reel/1740078179940159 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - Bugün, 15:42:33Bakınız Batının fırlatma koltuğuna bir örnek! https://www.facebook.com/reel/1740078179940159

İşte bu zero-zero ejection dedikleri, yani jet karada iken bile kurtarabilesi ve bu teknoloji eski 1960'lardan itibaren var. Bu paylaştığınız video geride kalmışlığın kanıtı değil mi? Burada öyle fıtlatma koltuğu için tehlikeli olan bir açı yok, yukarıya doğru fırlamış ve o kadar.

Benim paylaştığım video kokpit gövdeden kopmuş, dik yere doğru çakılıyor ve o açıdan bile kurtarıyor. Yıl 1993, 32 sene önce yaşanmış olay.  Mesajı Paylaş

Sonunda Sn Merzifonlu'yu da çileden çıkardılar.
Bu arada bir iki ek yapayım izninizle Sn Merzifonlu.
Link 16 sistemi devamlı geliştiriliyor. Cryptolojistler tarafından hack edilmesini imkansızlaştıracak kadar daha karmaşık hale getiriliyor. Hatta yeni bir versiyon olarak link-11'deki eksiklikleri de gidermek üzere Link-22 geliştirilmiş

https://www.link22.org/about.html#:~:text=Link%2022%20was%20developed%20to,interoperate%20easily%20with%20Link%2016.

Hint uçağı Tejas'da Martin Baker kullanılıyor. Hatta Bengaluru'da Martin Baker ve Hint ortaklı bir üretim tesisi var. Amca'da da Martin Baker kullanılacak.
Arjantin'e GKore FA50 satamayınca, Hindistan, Tejas'a Rus fırlatma koltuğu adapte etti. Böylece İngiliz ambargosunu bypass edecek.

Mesajı Paylaş

Fırlatma koltuğu jet yere doğru çakılırken veya kokpitin açısı yere doğru, yani aşağıya doğru ters bakış açısı olsa bile fırlattığında kurtarabilmeli.

Yerin sıfır noktasından fırlatmış, pilotu kurtarmış gibi eski teknolojileri artık kimse yemez.

1989 Paris Air Show, MiG-29 bir motoru türbin dalgalanması sonucu arızalanıyor, tek motoru ile uçarak kurtarabilir ama yükseklik yetersiz. Pilot atlıyor ve 2 saniye sonra jet karaya çarpmış. Pilot burnu kanamadan kurtulmuş.

Yıllar sonra o kurtulan pilot Anatoliy Kvoçur röportaj vermişti ve olayın nasıl yaşandığını anlatmıştı.

Martin Baker batı içi gelşmiş fırlatma koltuğu olabilir ama doğu standartının gerisinde.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - Bugün, 16:11:30
Alıntı yapılan: SKYWOLF - Bugün, 15:42:33Bakınız Batının fırlatma koltuğuna bir örnek! https://www.facebook.com/reel/1740078179940159

İşte bu zero-zero ejection dedikleri, yani jet karada iken bile kurtarabilesi ve bu teknoloji eski 1960'lardan itibaren var. Bu paylaştığınız video geride kalmışlığın kanıtı değil mi? Burada öyle fıtlatma koltuğu için tehlikeli olan bir açı yok, yukarıya doğru fırlamış ve o kadar.

Benim paylaştığım video kokpit gövdeden kopmuş, dik yere doğru çakılıyor ve o açıdan bile kurtarıyor. Yıl 1993, 32 sene önce yaşanmış olay. 

Zorla söyleteceksin illa. Yahu bunlar mecburlar bunu yapmaya. Paylaştığın videolarda da görüldüğü gibi dandik Rus uçakları hava gösterilerinde bile düşüyorlar. Kaç airshowda kaçıncı defa düştü Rus uçakları. Düşmeleri uçmalarını geçmiş neredeyse... En ölümcül kazaların başrolünde Rus yapımı uçaklar var yahu!

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz