Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.putty ve Mehmet05

Ben hep F16 ya siper2 füzesi monte edilmesi taraftarıyım

Fakat şunuda yapabiliriz

Sadece satcom ve datalink kabiliyeti yüksek bir tf10000 kullanan bir kızılelmaya ihtiyacımız var.hafif olsun ve daha fazla menzili olsun diye radar ve dahili istasyonu olmuyacak bunun yerine iki adet siper2 füzesi taşıyacak...Ve awacs yada murad radarlı bir F16 ile güdülecek

Aslında bunu ke bölümünde bunu yazacaktım ama lüzumu üzerine buraya yazdım Mesajı Paylaş

Sn.marmara Ukraynalılar kiev'de 450 üzerinde siha ve mühimmat vurduk şeklinde bir yazıya denk geldim bana pek inandırıcı gelmedi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 10 Haziran 2025, 20:01:30Sn.marmara Ukraynalılar kiev'de 450 üzerinde siha ve mühimmat vurduk şeklinde bir yazıya denk geldim bana pek inandırıcı gelmedi

Öyle mi diyorlar...
Mesajı Paylaş

Ruslar Kursk'da vurularak terkedilmiş Abramsları çoğaltıyorlar.

İşin ilginç tarafı Ukrayna tüm batı tanklarını Sovyet yapımı Kontakt-1 ERA zırhı ile kaplıyorlar. Ön tarafı hariç tüm tankların zırhı zayıftır. Zayıf karnı arka motor kısmı, yan ve kule üst tarafı. Herhangi tank reaktif veya sepet zırhı olmadan RPG'li FPV dron ile belirttiğim noktalardan vurulunca 100% devre dışı kalır veya patlar. Bunlar olsa bile 2-3 defa vururlar yine devre dışı kalır, bolca dron var ve ucuz sorun değil.

Ateş ederken çekim yapmak için namlu ucuna kamera bağlamışlar. Çekim yapamamışlar, belki hiç ateş edemeden vurulmuştur.

Mesajı Paylaş

Kontakt ERA zırhların HEAT mermilere karşı koruma artırımı hangi nesile göre nasıl, KE'ye karşı da etkili olan Kontakt 5 miydi ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 11 Haziran 2025, 21:26:25Kontakt ERA zırhların HEAT mermilere karşı koruma artırımı hangi nesile göre nasıl, KE'ye karşı da etkili olan Kontakt 5 miydi ?

Kontakt-1(1982) -----> Kontakt-5(1985)------> Relikt(2006).
Relikt üstteki saydıklarımdan sırası ile 60-70% ve 40-45 daha etkili koruma sağlıyor. Hepsi HEAT mermişerine, RPG tipi taksavarlara karşı etkili. Sabot mermisine karşı Kontakt-1'in etkisi yok, Kontakt-5 20% deliş etkisini azaltırken, Relikt ise 50%.

Ukrayna'nın elinde Kontak-1 ile kaplı binlerce tank kalmıştı, vurulunca üzerinden söküp diğer batı veya Sovyet yapımı tankalara takıyorlar.

Rusya ekiden 50 senedir bu işin içinde olduğu için üretim kapasites yüksek. Şu anda üretilmekte olan veya modernize edilen tüm T-72/80/90 tanklarına Relikt takıyor.

Her tarafı Relikt ile kaplı ve sepet zırhı olan T-80BVM

Çıplak olunca şöyle tipi var.

Mesajı Paylaş

Relikt hibrit bir zırh mı, sırf ERA mı?
Mesajı Paylaş

Sadece Reaktif bir zırh değil gibi geldi bana. Altında veya üzerinde kompozit vs katman vs var mı? Mesajı Paylaş

Kontakt-5 reaktif zırhın toplam farkı: 2,8 - 3,0 t, Koruyucu etki (RHA eşdeğeri): APFSDS'ye karşı: 200 - 250 mm, Şekillendirilmiş yüklere karşı (HEAT): 600 mm,

Kontakt5 Era kontak1 eranın aksine ke mühimmatlarını yani apfsds'yi bükmeyi çalışır

Sn.Mehmet05 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz