Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SON SALDIRILAR:

Rus teçhizatı konvoyunu taşıyan bir tren vuruldu. Saldırı, 13 Rus tankını ve yüzden fazla zırhlı ve otomotiv ekipmanını imha etti

Kazan'da gelen bazı haberlere göre, bir barut fabrikası, diğerlerine göre bir boyahane vuruldu.

ABD'nin verdiği HIMARS'larla Kursk bölgesindeki Rylsk yakınlarındaki bir Rus askeri üssü vuruldu.

Nizhny Novgorod bölgesindeki Savasleyka havaalanında iki uçağı (muhtemelen MiG-31 ve Su-30/34 uçakları) vuruldu.

Kamikaze insansız hava araçları, cephe hattından yaklaşık 1.000 km uzaklıktaki Cheboksary'deki Rus VNIIR-Progress tesisine saldırdı. VNIIR-Progress, S-300/400/500 hava savunma sistemleri, T-90M ve Armata tankları, piyade savaş araçları, Terminatör, Orlan-10 ve Orion İHA'lar için bileşenler üretir.

https://video.haber7.com/video-galeri/323701-yeni-saldiri-rusyayi-cildirtti-lavrov-arkasinda-yuzde-100-ingilizler-var Mesajı Paylaş

Yine güzel bir konu olmuş...

Rusların o kadar bombardıman uçağını açıkta bırakmasının sebebi zaafiyet değil anlaşma gereğiymiş
Mesajı Paylaş

http://www.savunmasanayist.com/ukrayna-f-16si-rus-su-35i-vurdu-iste-dataylar/

Ukrayna,Rus su35 ini tıpkı Pakistan'ın yaptığı gibi savaş uçakları radarını açmadan isveç yapımı awacs aewc2000 uçağını kullanarak hedefi 200-300 km den tespit ve F16 ya iletilen sürekli konum bilgisi ve bunu uçak-füze arasında datalink ile yönledirmesi ile su35 i vurmuş...

Savunma sanayist'te bu durum ele alınmış yabancı uzman ekiplerince Mesajı Paylaş

Bunlar çok uçuk kaçık işler değil her az çok modern ordu bunları zaten uyguluyor. Ağ merkezli muharebe denen şeyin bir parçası bu. Bunu uçakta gemide karadaki de yapar. Erken ihbar görür uçak yada S400 vurur yada gemi vurur tersi de olur gemi tespit eder uçak yada Hisar vurur. Ama sorun şu. Bizim havadaki en iyi füzemiz Amraam 120C nin menzili en fazla 120 km. Bu menzil Pakistan ın 300 km lik PL15 i kadar çok muhteşem taktik sürprizler yapmaya izin vermiyor. Ama bizde S400 ile yapabiliriz aynı etkiyi. Rusya bunu şimdi hep yapıyor uçak görüyor S400 vuruyor ama tersi de olabilir yerdeki görür uçak vurur. Ben yıllar öncede önerdim yine öneriyorum bizim Hisar dan Siper den  türetip bir tane kocaman katı yakıtlı 300 km menzilli hava hava füze yapmamız lazım. Bir f16 kanatlarında bu füzeden iki tane taşıyabilsin önemi yok olsun yeter ki. Ama Ramjet motorlu füze projesi olduğu için oradan buna yakın bir şahane şey çıkacak muhtemelen Meteor dan iki kata yakın  menzili olacak. Demek istediğim asıl mevzu HEIK görür uçak vurur bunlar çok bilinen hemen her modern ordunun kabiliyetinde olan şeyler Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Mesele ağ merkezli savaş değil bunu görece eski model bir F16 yı modernize ederek yapması

Birde göremediğimiz şeyler var...

Yunan

Awacs saab200
Rafale+meteor
F6 viper+aim120 c8

İsrail

Awacs
F16 I
F15 I
F35 I
Aim120 C8 veya D

İle Hint ve Rus uçaklarının başına ne geldiyse aynısı başımıza gelebilir nedense kimse bunu konuşmak istemiyor... Mesajı Paylaş

Yaw bizimkiler bunu F-5 2000ler ile yapmayı bile düşünüyorlardı. Herhalde düşünen karşı tedbirini de öncelikle düşünenler arasındadır.

Bu arada silahlar ve taktikler demişken,

El bombalarının ilk aktif olarak kullanıldığı savaş Balkan Savaşı ve onun öncesinde Bulgar isyanıymış. Bulgarlar sürüne sürüne bizim mevzilere sızarak o zaman fitilli olan el bombaları ile bize ciddi kayıplar verdirmiş. Sonra bizimkiler de aynı bombaları aynı taktiklerle, 1. Dünya savaşında özellikle İngilizlere karşı kullanarak ciddi kayıplar verdirmişler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 10 Haziran 2025, 00:39:00Bunlar çok uçuk kaçık işler değil her az çok modern ordu bunları zaten uyguluyor. Ağ merkezli muharebe denen şeyin bir parçası bu. Bunu uçakta gemide karadaki de yapar. Erken ihbar görür uçak yada S400 vurur yada gemi vurur tersi de olur gemi tespit eder uçak yada Hisar vurur. Ama sorun şu. Bizim havadaki en iyi füzemiz Amraam 120C nin menzili en fazla 120 km. Bu menzil Pakistan ın 300 km lik PL15 i kadar çok muhteşem taktik sürprizler yapmaya izin vermiyor. Ama bizde S400 ile yapabiliriz aynı etkiyi. Rusya bunu şimdi hep yapıyor uçak görüyor S400 vuruyor ama tersi de olabilir yerdeki görür uçak vurur. Ben yıllar öncede önerdim yine öneriyorum bizim Hisar dan Siper den  türetip bir tane kocaman katı yakıtlı 300 km menzilli hava hava füze yapmamız lazım. Bir f16 kanatlarında bu füzeden iki tane taşıyabilsin önemi yok olsun yeter ki. Ama Ramjet motorlu füze projesi olduğu için oradan buna yakın bir şahane şey çıkacak muhtemelen Meteor dan iki kata yakın  menzili olacak. Demek istediğim asıl mevzu HEIK görür uçak vurur bunlar çok bilinen hemen her modern ordunun kabiliyetinde olan şeyler

En mantıklısı Siper'i çok uzun menzilli hava-hava fuzesine dönüştürüp ağ merkezli harp ile aynı şekilde kullanmak...

ABD'nin SM-6'yı RIM -174 Standart Uzun Menzilli Aktif Füzesine dönüştürdüğü gibi 400 küsür menzil...

Siper-2 ile o irtifada 250 km'yi buluruz bizde...Gökhan hazır olana kadar yeter bize Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 08 Haziran 2025, 19:55:16Son 24 saattir batı kaynakları, sosyal medya trolleri, propagandacıları F-16 Su-35'i vurmuş, yok Patriot vurmuş gibi paylaşımları yapıyor.

Kör olmadıkça belli jet alçaktan uçarken kısa menzilli harp başlığı küçük füze ile vurulmuş. Dün o vakitlerde Ukrayna kamikaze dronları Rusya sınırını geçerek farklı hedeflere saldırıyordu. Dronlara karşı mücadele ederken vurulmuş, dost ateşi sonucu büyük ihtimalle Pantsir tarafından arkadan gelerek vurmuş. Jetin yakıtı az olsaydı hasarı daha az olabilirdi, düştükten sonra yakıtı yanmış.

Bunun gibi olaylar sık rastlanıyor, mesela geçen sene Kiev'de buna benzer olay yaşanmıştı. F-16 Rus dronlarına karşı mücadele ederken dost ateşi Patriot tarafından vurulmuştu. Füzenin harp başlığı büyük olduğu için pilot havada iken ölmüştü, yani kokpit kısmına şarapnel parçaları vurduğu için böyle sonuç ortaya çıkmıştı.

Yüksek irtifada vurulan jetin kalıntısı böyle olmaz.

Benim ağzım bir yerde dur saymış. Düşürülen uçak Çimenliğin üstünde dumanı çıkıyor ama büsbütün haliyle yatıyor. Hava hava füzesi ile vurulan uçak benim bildiğim alev alev yere çakılır ve 100.000 parçaya ayrılır ortaya bir varsayım attım hemen ikinci Marmara oldum. AİM 120 füzeler tarafından vurulan kaç uçak gördük?. Rus uçağın kibar inişini sorguladım hemen rus fraksiyonuyla yaftalandım Mesajı Paylaş

Ukrayna'nın Karadenizdeki petrol platformu Tavrida Tu-22M3'den atılan Kh-22 ile vurulmuş.
Toplam ağırlığı 6 ton, 1 tonluk harp başlığı var, 55 sene önce hizmete girmiş süpersonik seyir füzesi. Farklı modellerde üretildi ve özel olarak uçak gemilerine karşı geliştirilmiştir.

Yavaşlatılmış çekim.

Rahmetli Tavrida
Mesajı Paylaş

Son 2 gündür Kiev ağır bombalanıyor. Önemli hedefler, en başta Sovyetlerden kalan füze üretcisi Artyom fabrikası bombalanmış. Dün gece  463 adet Geran-2 ile saldırı düzenlenmiş.

Şehir sakinleri tüm gece bu sesin verdiği korkunç etki ile uyuyamamışlar. Bazen intihar edenler de oluyor. Nazi Junkers Stuka gibi Geran-2 kamikaze dronun korkunç sesi var.

8 batarya Patriot, 2 batarya SAMPT  verdiler, buna ilaveten yüzlerce füzeleri, sayısız çeşitli orta ve kısa menzilli hava savunma sistemleri. Bunlara karşı aciz durumdalar, tüm NATO çaresiz ve HSS füzeleri tükenmek üzere.  Ukrayna istihbaratının iddiasına göre Ruslar K.Kore'ye Geran-2 teknoloji transferi yapmış üretimi hızlandırmak için. Günde yüzlerce ve binlerce kamikaze dronları saldırı yapacak Yahudi rejimi defolup gitmedikçe saldırılar devam edecek.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz