Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

http://x.com/Defence_Turk/status/1931346972142707003?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Rusların taktiğini  korunağa önce drone gönderip bozukmuş havası verip askerin fpv drone'u almasını sağlıyorlar bu esnada gökte durumu izleyip tespit eden drone var...

Ardından kamikaze drone ve topçu ile hedefi vuruyorlar bence bu durumda fpv drone ve topçu yerine sığınak delen,nüfus eden birşeyler denemeliler...ben fpv drone'u da topunda yer altındaki hedefe etki edeceğini düşünmüyorum... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 07 Haziran 2025, 18:49:26http://x.com/Defence_Turk/status/1931346972142707003?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Rusların taktiğini  korunağa önce drone gönderip bozukmuş havası verip askerin fpv drone'u almasını sağlıyorlar bu esnada gökte durumu izleyip tespit eden drone var...

Ardından kamikaze drone ve topçu ile hedefi vuruyorlar bence bu durumda fpv drone ve topçu yerine sığınak delen,nüfus eden birşeyler denemeliler...ben fpv drone'u da topunda yer altındaki hedefe etki edeceğini düşünmüyorum...

2000km cephe hattı var, siperde kıpırdayan hedefe doğru sığınak delici bombayı havadan atarsan 1 ayda mühimmatı tükenir. Batı kaynaklarına göre Rusya geçen sene 40 bin, bu sene 70 bin havadan atılan güdümlü bomba üretecekmiş. Bu sayı çok fazla, ama dediğiniz şekilde kullanırsa diğer daha önemli hedefleri vurmak için güdüm kiti kalmaz.

Topçu birliğinde askerlik yapmadım ama onlarla bilrlikte tatbikat yapardık. Klasik top mermisi belirlenen kordinatı vurur, yani alanı. Hedefi vurmaz, onlar güdümlü top mermisinin işi. Paylaştığınız videoda dronun taşıdığı harp başlık zayıf kaldığı için ardından Krasnopol ile vurulmuştur. Normal top mermisi ile vurmak için en az 4-5 adet harcamak gerekiyor. İlk ateş edileni 99% hedefi vuramaz, sonra düzeltir vurur, yine düzltir vurur ve sonunda bulur. Ukrayna gibi savaşta 90% obüslerin namlusu çizgiler oluşarak genişlediği için CEP değeri berbat. Günde yüzlerce ateş edildiği için bu şekilde sonuç ortaya çıkar.

Klasik aptal top mermisi ucuz ama bir çok dezavantajları var.
- Lojistik bakımından sorun, tonlarca taşımak gerekiyor.
- Çok sayıda ateş edildiği için namlu ömrünü kısa sürede bitirir.
- Duşmanın top ateşine karşı radarlara yakalanma riski var. Balistik yönde ateş edildiği için top mermisinin uçuş açısını hesaplayarak nereden atıldığını tespit eder.

Güdümlü top mermisini ateş ettikten sonra obüs mevzisini terk eder, yani mermi havada iken kaybolur. Düşman radarları  tespit etse bile geç kalmış olur. 15-20 kat pahalı olabilir ama ona değer.

Mesajı Paylaş

Dün Ukrayna F-16'sı Rusya'nın Kursk bölgesi üzerinde bir Rus SU-35'ini vurarak düşürmüş. Uçağın pilotu kurtulmuş. Ruslar'ın çok övündükleri İRBİS-E PESA radarı görememiş mi F-16'yı ilginç marmara hocam bilgilendirir bizi.

https://x.com/ConflictTR/status/1931644615959916659 Mesajı Paylaş

Uçak sanki bir teknik arıza dolayından düşmüş gibi geliyor bana. Mesajı Paylaş

Uçak çok terbiyeli efendi bir şekilde düşmüş... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 08 Haziran 2025, 18:26:05Uçak çok terbiyeli efendi bir şekilde düşmüş...

Tabi tabi Ruslar çok ahlaklı ve terbiyeli yetiştirdikleri için kaynaklanıyor, fazla kurcalamamak lazım,bunlar kültür meselesi Mesajı Paylaş

Evet sanki yere konmuş gibi... Mesajı Paylaş

Son 24 saattir batı kaynakları, sosyal medya trolleri, propagandacıları F-16 Su-35'i vurmuş, yok Patriot vurmuş gibi paylaşımları yapıyor.

Kör olmadıkça belli jet alçaktan uçarken kısa menzilli harp başlığı küçük füze ile vurulmuş. Dün o vakitlerde Ukrayna kamikaze dronları Rusya sınırını geçerek farklı hedeflere saldırıyordu. Dronlara karşı mücadele ederken vurulmuş, dost ateşi sonucu büyük ihtimalle Pantsir tarafından arkadan gelerek vurmuş. Jetin yakıtı az olsaydı hasarı daha az olabilirdi, düştükten sonra yakıtı yanmış.

Bunun gibi olaylar sık rastlanıyor, mesela geçen sene Kiev'de buna benzer olay yaşanmıştı. F-16 Rus dronlarına karşı mücadele ederken dost ateşi Patriot tarafından vurulmuştu. Füzenin harp başlığı büyük olduğu için pilot havada iken ölmüştü, yani kokpit kısmına şarapnel parçaları vurduğu için böyle sonuç ortaya çıkmıştı.

Yüksek irtifada vurulan jetin kalıntısı böyle olmaz. Mesajı Paylaş

bazı uçaklar papatya gibi döne döne düşerler

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: marmara - 08 Haziran 2025, 19:55:16Kör olmadıkça belli jet alçaktan uçarken kısa menzilli harp başlığı küçük füze ile vurulmuş. Dün o vakitlerde Ukrayna kamikaze dronları Rusya sınırını geçerek farklı hedeflere saldırıyordu. Dronlara karşı mücadele ederken vurulmuş, dost ateşi sonucu büyük ihtimalle Pantsir tarafından arkadan gelerek vurmuş. Jetin yakıtı az olsaydı hasarı daha az olabilirdi, düştükten sonra yakıtı yanmış.

Bunun gibi olaylar sık rastlanıyor, mesela geçen sene Kiev'de buna benzer olay yaşanmıştı. F-16 Rus dronlarına karşı mücadele ederken dost ateşi Patriot tarafından vurulmuştu. Füzenin harp başlığı büyük olduğu için pilot havada iken ölmüştü, yani kokpit kısmına şarapnel parçaları vurduğu için böyle sonuç ortaya çıkmıştı.

Yüksek irtifada vurulan jetin kalıntısı böyle olmaz.

Kimsenin dost-düşman tanıma sistemi çalışmıyor sanırım! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz