Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zelenskiy, Putin'le görüşmek üzere Türkiye'ye geliyor!

📍 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Diplomasi için gerekli zemini oluşturmak amacıyla yarından itibaren tam ve kalıcı bir ateşkes bekliyoruz.

Perşembe günü Putin'i Türkiye'de şahsen bekleyeceğim.

Umarım bu kez Ruslar bunu başaramamalarına dair bahaneler üretmezler."

https://x.com/SavunmaTR/status/1921630275848528111?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
Linkback: Ynt: Rusya-Ukrayna Kırım Krizi Mesajı Paylaş

İnşallah Barış olur savaşlardan bıktım....

Bize istikrar ve ticaret lazım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Mayıs 2025, 01:05:57İnşallah Barış olur savaşlardan bıktım....

Bize istikrar ve ticaret lazım

Rusya istediği yerleri işgal ve ilhak etti.
ABD , Ukrayna'nin doğal kaynaklarına çöktü.

Bu savaşın Rusya-ABD senaryosu olduğu anlaşıldı... Mesajı Paylaş


Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Mayıs 2025, 14:24:09http://x.com/Defence_Turk/status/1921886282843602994?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Arkadaki Ukraynalı askerin verilmiş sadakası varmış,belki birkaç kırık ile atlatır..

Görüntü kalitesi çok yüksek tel güdümlü FPV dron. Jammer ve elektronik harp falan tanımaz bu tip dronlar. Tek eksiği telin uzunluğuna göre menzili olması.

Arabanın arkasında oturan asker dron takip ettiğini farketmiş, şoför kaçmaya çalışmış ama nafile. Arkadaki asker kapıyı açmış ve bilerek düşmüş, başka türlü kurtulması imkansız. Herifler aracın içini mühimmatla doldurmuşlar, dron vurunca içindekiler garanti kavurma olur. Mesajı Paylaş

Yandan camdan içeri sokacakmış. Bunlarda bu son safhada AI ile hedefleme falan mı var? Bir insanın bunu kullanması çok zor. Mesajı Paylaş

#4006
Dron operatörü günde onlarca hedefi vuruyor. Eğitim ve tecrübe ile olacak, işi bu onların. Ben veya putty 2-3 senedir gece gündüz aynı işi yapıyor isek tabi ki profesyonel oluruz. Hangi aracın neresinden vurulur, zayıf noktası ve yumuşak karnı hangi bölgesi bilir. Lokantadaki lezzetli yemek yapan aşçı, Cem Yılmaz gibi komedyen veya uçak pilotu gibi düşünün.

Gözlük gibi görüntü aktaran cihazı takıyor, joystick veya kumanda ile kontrol ediyor. Aracın hızı, rüzgarın hızı ve yönü, gece veya gündüz, sisli hava gibi bir çok etkeni göz önünde bulundurmalı.

 Rus tel güdümlü dron M113 komuta aracı sürücünün oturduğu noktaya isabet etmiş. Sürücü son anda farkediyor ve kaçmaya çalışıyor ve araç takla atıyor. Peşinden gelen dron arka kapıdan giriyor içindekileri kavuruyor.

https://x.com/HamdanWahe57839/status/1921508380687933925 Mesajı Paylaş

Ukrayna Hava Kuvvetleri resmi hesabından paylaşım yapmış.
Yine F-16 düşmüş, kazadan dolayı diyor ve pilot kurtulmuş. Daha önce vurulan 2 adet F-16 pilotları ölmüştü.

Mesajı Paylaş

#4008
İstanbul'da Ukrayna-Rusya görüşmesi sona ermiş.
Tamamen sonuçsuz sona ermiş diyebiliriz. Ukrayna ise 30 günlük ateşkes isteyince Ruslar Donetsk, Luhansk, Zaporojye ve Herson oblastları sınırından Ukrayana'yı tamamen terketmesini istemiş ve karşı taraf kabul görmemiş.

Rus tarafını temsil eden Rus yazarlar komitesi başkanı Ukrayna'da doğmuş Medinskiy. Ukrayna tarafını temsil eden savunma bakanı Kırım Tatarı asıllı Umerov.

İstanbul görüşmesi devam ederken Zelenskiy Arnavutluk'da  Avrupadaki akıl hocaları ile görüşme yapmıyormuş. Ruslara ne diyelim, yine masadan kalkarsak nasıl olur, tüm talimatları Umerov'a canlı iletiyorlarmış. Zaten Putin bu oyunu böyle olacağını bildiği için İstanbul'a gelmedi, hatta Lavrov'u bile göndermedi. Batının havlayan köpekleri ile muhatap olamam. Köpek sahipleri ile konuşurum, insanlar ile köpekler konuşamaz diyerek gelmemişti. Benim yazar hayvanlara düşkün olduğu için onu gönderdim demiş.

İstanbul görüşmesini canlı takip eden AB liderleri ile havlayan köpeği.



Mesajı Paylaş

Sahi ilk sıcak anda Putin niye,neden katılmamış diye sorucaktım sn.marmaraya gerçi yukarda cevabını vermiş

Ukrayna barış değilde ateşkes ile zamanmı kazanmak istemiş? Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz