Patriot füzelerini ABD hariç kimse üretmiyor.
1 ay önce Raytheon ile MBDA birlikte gelecek 3 sene içerisinde Almanya'da üretecek planları olduklarını açıklamıştı.
Kalifiyeli insan kaynakları eskiden de vardı, yenisini üniversitelerden devamlı yetiştiriyordu.
Fabrikaları 7/24 çalişiyor, yeni hatları açtı eskiden atıl halde olan, yeniden en çok Çin'den imalat makinaları getirdi, bu arada Bursa'dan da getirildi bizzat kendim de katıldım bu prosedüre. Sovyetlerden kalan bütün silah fabrikaları yeni makinalar ile donatıldı, atıl halde olanlar da yenilendi, çok kısa süre içerisinde yenilendi, inanılmaz gayret içinde çalıştılar.
Maaşları arttırdı, yeniden 520 bin işçi alındı başka sektörde olanlar gelmeye başladı ve inanılmaz büyüklükte silah üretim hatları oluşturuldu. Toplamda silah sektöründe 3.5 milyon işçi çalışıyor. Benim bildiğim 7 fabrikada eski veya savaştan hasar almış zırhlı araç, tankları tamir ve modernize eden fabrika var.
Batı kaynaklarına göre
- Sıfırdan tank üretimi 5 kat arttı, eski Sovyetlerden kalan atıl halde olan T-80 ve T-72'ler modernize ediliyor.
- Zırhlı araç üretimi 4.5 kat
- Top mermisi 17 kat
- Kundağı motorlu obüs sayısı 6 kat