Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden İHA

Başlatan SKYWOLF, 23 Şubat 2014, 19:08:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden İHA

Samsun OMÜ UZAYTEM, Türkiye'de üniversiteler tarafından yapılan en büyük insansız hava aracı olduğu öne sürülen aracı üretti. OMÜ'de öğretim görevlisi olan ve UZAYTEM Arge Merkezi'nde proje mühendisi olarak görev yapan Proje Koordinatörü Uçak Mühendisi Cevat Sunol, yapımı 8 ay süren insansız hava aracıyla ilgi bilgi verdi. UZAYTEM Arge Merkezi tarafından tasarımı ve imalatı yapılan insansız hava aracının yüzde 100 yerli bir proje olduğunu belirten Cevat Sunol, "Üzerinde turboprop motor bulunuyor. Proje, motorun testi için gerçekleştirildi. Uçağımız 6 metre kanat açıklığına, 180 kilogram azami kalkış ağırlığına sahip. Ayrıca 30 kilo yük taşıma ve 8 saat havada kalabilme kapasitesine sahip. Yaptığımız bu projenin Türkiye'de önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de üniversitelerde üretilen bu boyda başka insansız hava aracı yok. Belki ileride bu uçağın seri imalatını yaparak çok daha farklı bir ilke de imza atabiliriz" dedi.. İlker AKTAÞ-DHA

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/61079/25875922/1/turkiye-de-bir-ilk-universitede-yapildi.aspx
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,527 
  • Yerli Hava Sistemleri ile İlgili Gelişmeler
  • 0 Yanıtlar

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz