Deniz Kuvvetleri Seyir Füzesi Projesi (GEZGİN)

Başlatan AVCI, 29 Aralık 2013, 13:29:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hayırlı olsun. İşin başlangıcı Pakistan'a kadar gidiyor. Kuvvetin isteği daha uzun menzil ve milli motor olduğu için proje uzadı. İnşallah beklentiler karşılanmıştır. Tamda PAK & HİND geriliminde fotoyu servis ettiler. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Motor çoktandır var diye düşünüyorum. Ben nacizane kendi görüşümü söyleyeyim, motor 1 senedir var. Geçen sene SavunmaSanayiST'in videosu vardı. Orada gösterdiler. Çok detaylı konuşmadılar ama vardı. KTJ'in diğer motorları arasındaki süreye bakınca gayet iyi bir süre verildi.

Bence burada motor haricinde başka bir zorluk vardı. Anlayamadım sebebini. SAGE'de bir şeyler oldu bir dönem. Muhtemelen tüm ekip koptu gitti ve projeler yarıda kaldı. Gökhan ve Gezgin'de aynı şey oldu. Bir anda bağlantı koptu. Karadan test atışı falan yapılması gerekirdi diye düşünüyorum. Onu bile duymadık. İşte en son kapsülün eş değer ağırlık ile atış yaptığı oldu.

Sage'de olan bence ekibin komple ayrılması oldu. Bunu onaylatamadım ama bunu en başında beri hissediyorum. Mesajı Paylaş

Gezgin için tasarlanan Turbojet motoru ARAT sözleşmesi 5.11.2021'de imzalanmış.

Gezgin'in kullandığı motor bu Arat motoruysa 4 yıllık bir geliştirme sürecinden bahsediyoruz...

Sırada Tohahawk'larda kullanılan turbofan füze motoru olabilir.

Kale Arge Genel Müdürü Cüneyt Kenger; Turbofan motorların, turbojet motorlara göre daha yüksek yakıt verimliliğine sahip olduğunu vurgulayan Kenger, buna karşılık olarak daha ağır olduklarını vurguladı.

Not:Kısa ve orta menzilli gemisavar ve seyir füzelerinin tamamına yakını, turbojet motor kullanıyor. Bunlara; SOM Seyir Füzesi, ATMACA Gemisavar Füzesi, Harpoon Gemisavar Füzesi, NSM Gemisavar Füzesi, ÇAKIR Seyir Füzesi, Storm Shadow / SCALP EG Seyir Füzesi ve Exocet Gemisavar Füzesi örnek gösterilebilir.

Buna karşılık olarak ise Tomahawk, AGM-158 LRASM veya Babur gibi daha uzun menzilli seyir veyahut gemisavar füzelerde ise turbofan füze motorları tercih ediliyor..

Mesajı Paylaş

Arkadaşlar bir soru sorayım sizce ırr başlıklı gezgin gemisavar gibi bir gemiyi vurabilir miyiz?

Esas bunun üzerinde duralım ve konuşalım düşünsenize 800-1000 km ötedeki gemiyi vurduğunuzu

Sonuçta stealth bir yapısı olan füzenin agresif manevra yapmasına gerek var mı? Somda'da gemi vurma kabiliyetli agresif manevra özelliği yok...

Hani bir düşünelim Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 07 Mayıs 2025, 17:00:54Arkadaşlar bir soru sorayım sizce ırr başlıklı gezgin gemisavar gibi bir gemiyi vurabilir miyiz?

Esas bunun üzerinde duralım ve konuşalım düşünsenize 800-1000 km ötedeki gemiyi vurduğunuzu

Sonuçta stealth bir yapısı olan füzenin agresif manevra yapmasına gerek var mı? Somda'da gemi vurma kabiliyetli agresif manevra özelliği yok...

Hani bir düşünelim

800 1000 km ötedeki geminin ne zaman nerde olacağını bilirsen vurursun. Sonuçta füze 0.8 mach yaklaşık 950 km hızla gidiyor. 1 saatte hedefe vardığında o gemi orda değilse vuramaz.

Somun agresif manevra kabiliyeti için en son som-j testini bir daha izle. Orda füze hedefi tam ters uçarak vuruyor. Mesajı Paylaş

Bir saatte bir gemi 28 knot hızı ile ne kadar mesafe katedebilir?

Bir ıır başlık ise 100-150 metrelik gemiyi 40-50 km den görür diye düşünüyorum.

Ayrıca datalink özelliği varsa veya eklenirse neden olmasın ...ki bence hedef güncellemesi için vardır Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz