Türk Tipi HÜCUMBOT Projesi

Başlatan Destinyy, 26 Temmuz 2013, 21:28:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapSTM Genel Müdürü Özgür Güleryüz:

"Türkiye'nin ilk Milli Hücumbot Projesi'nin modeli ilk kez IDEF'te STM standında sergilenecek. Tasarım çalışmaları tamamlanan Milli Hücumbot'un ilk sac kesimi 8 Temmuz'da yapıldı. Milli Korvet ve Milli Fırkateynin ardından Türkiye artık kendi Milli Hücumbotunu da tasarlama ve hayata geçirme kabiliyetine kavuşmuş oldu."

https://www.savunmasanayist.com/milli-hucumbot-projesinde-kritik-surec-basladi/

Gören gözler için bu hücumbota doğru yere bakarsanız 12 atmaca sığdırmak mümkün

Yine aynı yere bakarsanız tıpkı hisar serisi akdg'ler gibi gerekli yere hisar-O+ lançerlerinden 8 tane koymak mümkün

Yani tasarım güzel sadece 60 knot tasarımlı 55 metrelik gemi vardı "o" olsun isterdim ama olsun buda süper olmuş

Umarım üzerindeki radardan 3-4 tane bir araya getirip 3 veya 4 yüzlü aesa radar yaparlar bu devirde çok yüzlü aesa olmazsa olmaz.

Afedersiniz çıka çıka bu mu çıkmış ? Yirmi yıl evvelinin tasarımı , en ufak yenilikçi fikir yok, hücumbot felsefesi zaten can çekişiyor Atak 2 nin deniz kuvvetlerindeki kardeşi bu proje.
Çok gereksiz bir mali yük savunma bütçesine başka birşeye yaramaz.10 tane bundan yapacağımıza 3-4 tane  daha düzgün silahlandırılmış Hisar yapalım çok daha verimli olur (Bence)

ne
Alıntı yapılan: DelKu - 22 Temmuz 2025, 23:04:10Afedersiniz çıka çıka bu mu çıkmış ? Yirmi yıl evvelinin tasarımı , en ufak yenilikçi fikir yok, hücumbot felsefesi zaten can çekişiyor Atak 2 nin deniz kuvvetlerindeki kardeşi bu proje.
Çok gereksiz bir mali yük savunma bütçesine başka birşeye yaramaz.10 tane bundan yapacağımıza 3-4 tane  daha düzgün silahlandırılmış Hisar yapalım çok daha verimli olur (Bence)

Nesi var hocam tasarımın? Bence güzel olmuş yeteri kadarda silah yükü olacak. Denizci hocamın da hücumbota sığdırmak istediği silahlara bakın :) Korvet veya fırkateyn değil bu hocam adı üstünde hücumbot.

Bizim forumdakilerin amacı her yapılan gemi en ağır silah yükü ile donatılsın ama her geminin yapılış amacı farklı birde bu işin maliyeti var tabiki.

Böyle bir gemi yapacağımıza , çok daha hafif , insansız otonom bir SİDA tasarlayıp yapabilirdik. Bu gösterilen tasarımdaki  bir hücumbot bu saatten sonra ne işimize yarayacak , ancak sahil güvenliğin işine yarayabilecek bir tasarım.
Sene olmuş 2025, sekiz tane gemisavar füze taşımak için bot yapıyoruz , denizde kalış süresi de topu topu 7 gün. Bu işi görecek tonla karadan atılan gemi savar füzemiz / roketimiz oldu artık, amaç kıyıları korumaksa...
 Bu tasarımdan insanı çıkarın bambaşka bir araç elde edersiniz.
Ben karar verici kademede olsam bu botların üretilmesine onay vermezdim

Delku çok yanlış buluyorum tüm yazdıklarını af edersin. Gemi tasarımı gayet güzel ve hücumbotlarda gayet faydalı gemiler. Futuristin hollwood dan çıkmış gibi gemi görselleri dolaşıyordu ama ben askerlerin bunları kabul etmeyeceği güvencesi ile o garip gemilerden hiç endişe etmedim. Belkediğim gibi ortaya çok risksiz güzel basit bir tasarım çıktı. Bence on numara gemi oldu. Tek dileğim bu hücumbotlarda artık hava savunma füzeside asgari sayıda bile olsa bulundurulmasıdır. Bu gemiye rahatlıkla 4-8 tane siper füzesi sığar hadi olmadı hisar olsun. 700 ton ile bu güne kadarki en büyük hücumbot gemimiz olacak. Bence on numara gemi af edersiniz
Linkback: Ynt: Türk Tipi HÜCUMBOT Projesi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Dediklerimi ileride anlarsınız.
AH-64 de müthiş helikopterdi, şimdi yüzüne bakan yok. Aynısı Altay tankı için geçerli değil mi , tankı beklerken tanklar demode oldular , ilk Türk tipi hücumbot için fikir ortaya 2015te atıldı, 10 sene tasarlayıp anca bunu çıkarıyorlarsa bir sorun vardır.
Eski Kılıçlardan farkı ne bu geminin Ram taklidi yakın hava füzelerinin olması mı ? Uğraşmaya gerek yoktu sökselerdi 35 mmlikleri yerine koysalardı birer SeaRam aynısı olurdu, para da cepte kalırdı.
Donanma açık denizlere açılacak deniyor sonra da 500-600 mil yarıçap menzilli botlara para gömmeyi planlıyoruz.
Bu dizaynın modern donanmalarda yeri yok, benim gözüme de B-17ler müthiş görünüyor ama kalkıp da B-17 tasarlayıp uçuralım demiyorum.

Tasarımı görünce hayal kırıklığına uğradım. Zaten şu dönemde hücümbotun gereği dahi tartışmaya açıkken bu 20 sene öncesinin tasarımı hiç olmadı. Bu gemi 10 sene önce de yapılabilirdi biz neyi bekledik bu tasarım için ? Kılıçlara ram takıp devam edilseydi o zaman ne gerek var bu gemiye ? Şu gemiye bağlanan bütçeye yazık gerçekten. Sidalar ile çok daha yenilikçi çözümler üretilebilirdi çok daha düşük bütçeler ile. 2025 yılında şu tasarımı isteyip ürettirecekler ise komuta kademesinde de büyük sıkıntı var derim ben.

Sizin estetik plastik endüstriyel tasarım gönül gözünüz kapalı bu gemideki basit güzelliği yakalayamıyorsunuz.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Doğan sınıfından beri uygulanan 1970li yıllara ait demode bir tasarım nesi güzel ? Bu gemiyi 2025 yılında bütçe ayırıp üretmek israftır. Komuta kademesi Rusya/Ukrayna savaşından hiç bir şey öğrenmemiş yeni fikir ve anlayış oluşturamamış ne yazık ki.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz