Bu hücumbot olayı ile ilgili ne düşünüyorsunuz ? İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, Almanyada böyle bir olay yok. Hani bu bahsettiklerimden üçününde iç denize kıyısı var.
18 civarı hücumbot yerine 20 hücumbot koyacak olsak 150m dolardan 3 milyar dolar eder. Bunun yerine 8-10 civarı s band aesa çafradlı 16 vlsl'li i sınıfı bana daha mantıklı geliyor sanki.
Keza günümüzde radarlar tenis topu boyutunda hedefleri tespit edebilmekte ve en kötü anti gemi mach 0.90 da yardırmaktadır.
Hız ve ufaklığın avantajının hala olduğunu sanmıyorum. Artık ww2 zamanı gibi radarsız ve güdümsüz top ile gemi vurulmuyor.
Örneğin Fac-55'e radarından silahına torpido ve sonar dışında korvet gibi bir geminin silah ve sensör yükünü koyup bunu sadece 1000 deniz mili menzili olan bir makinaya koymak bilemiyorum. Zaten gemilerde asıl para silahlardır.
Avrupalılar gibi sahil güvenliği savaş durumunda silahlandırılacak opv'ler üzerine kurmak daha mantıklı gibi.
Sn Battlestar,
Bir daha araştırın derim . 25 ülkeden fazla hücumbot kullanan ülke var. Bunların arasında Almanya, İsveç, Finlandiya, Norveç, Fransa, İsrail gibi ülkeler de var.
Hocam kusura bakmayın ama bence siz bir daha araştırın.
1- Benim bahsettiğim donanmalar içinde İsveç, Finlandiya, Norveç, İsrail yok.
2- Fransızlar şu an hücumbot falan kullanmıyor opv'leri varki çok farklı bir olaydır. Sadece ihracat için üretiyorlar.
3- Almanlarında şu an aktif hücumbotları yok hepsini emekli edip braunschweig korvetleri tercih ettiler.
4- Benim bahsettiğim global hedefleri olan açık denizlerde filo bulundurmak isteyen bizim yeni donanma doktrinimize uygun batı donanmalarında artık kullanılmadığı yönündedir.
5- Ha egede mutlak işe yarar ancak zaten en uzak koyu 300 km ötede olan bir devlet. Koy sahile kamyon üstü mobil radar + atmaca yine aynı yağmuru sağlarsın. Kaldı ki aynı güç çarpanını sağlayacak bir sürü farklı platform var. Diğer işler içinde zaten devriye gemileri var.