T-129 ATAK PROJESİ

Başlatan kosavalı1989, 08 Mayıs 2009, 16:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ne zaman, nerde, nasıl, neden,kim. 4N1K.
:o
İlk kez duyuyorum. Biraz açarmısın? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: WOLF - 22 Mart 2010, 19:05:15
T-129 P1 düştü...    :-[

Bununla ilgili bir haber kaynağı var mı? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

http://www.corrieredinovara.it/cdn/interface.jsp?fun=c_b&myid=17239&cat=2&u_cat=3

video

http://www.netwelink.it/vcosat/index.php?option=com_content&task=view&id=10059&Itemid=2 Mesajı Paylaş

İki pilotta yaralıymış, kaza cuma günü olmuş. test uçuşu sırasında teknik nedenlerle düşmüş.

İtalyanlar helikopterin düşmesine rağmen hala tek parça olmasının hesabını yapıyorlar. Bizim helikopter sağlam gibisinden..

Benim merak ettiğim şimdi ne olacağıyla ilgili. Eldeki tek helikopterdi sanırım ve o da düştüğüne göre 2. prototip üretilir mi yoksa aklımıza getirmek istemediğimiz sonuçlar mı çıkar bunu zaman gösterecek.
Mesajı Paylaş

bu gerçekten T-129 mu A-129 mu şimdi anlamadım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 22 Mart 2010, 21:55:08
bu gerçekten T-129 mu A-129 mu şimdi anlamadım

Motor girişlerine bakarsak T-129. Çok kötü oldu bu kaza. Pilotların sağ olması iyi. Hava araçlarının prototiplernin bu tip kazalara uğraması aslında normal birşey ama, hiç olmasa çok daha iyi olurdu. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: Rekarno - 22 Mart 2010, 21:35:08
Benim merak ettiğim şimdi ne olacağıyla ilgili. Eldeki tek helikopterdi sanırım ve o da düştüğüne göre 2. prototip üretilir mi yoksa aklımıza getirmek istemediğimiz sonuçlar mı çıkar bunu zaman gösterecek.

Öncelikle kazanın nedeni araştılacaktır. pilotaj hatası mı? Teknik bir aksaklık mı? Yoksa sabotaj vs başka bir neden mi var?

Belirlenen sonuca göre ikinci prorotip üretilir. Ancak bu durum proje için belirlenen takvimin uzamasına neden olur. Tam da Güney Kore ve Pakistan'ın helikopterle ciddi şekilde ilgilenmeleri konusunda haberlerin çıkmasının ardından böyle bir kazanın gerçekleşmesi de akıllara bazı şüpheler getiriyor. Mesajı Paylaş

Bence kesin başka işler var burada. Zannedersem avioniklerde vardı helikopterde, ve bu şekilde düştüğüne göre bence bir sabotaj var. Komplo teorisi yazmak gibi olacak ama devletin ve firmaların birbirlerine bakış açısı maalesef etkilenir gibime geliyor. Proje de çok uzar, Ki uzamaz inşallah.

Bence çok hasssas bir konu bu, herkesin olayı anlayıp yargı yapması lazım ve belirlenen hedeflere ulaşılması için daha hızlı çalışmak lazım.

Bu noktada devletin ve de özellikle firmaların serin kanlı olup, medyada çıkması kesin olan haberlere kulak asmamaları lazım..kendilerine güveni kaybetmemeleri lazım, ki temennimiz böyle... Mesajı Paylaş

Geçtiğimiz yıl Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün başkanlığındaki heyet helikopterin gösteri uçuşuna katılmış ve tam not vermişti.  bazı uzmanlar ise T129 için 'uçamaz' demişlerdi

Türkiye, İtalya'dan 3 milyar dolara toplam 50 adet T129 P1 helikopteri almak için sözleşme imzalamıştı. Helikopterin ihale sürecinde, bazı bürokratların, 'uçamaz' diyerek projeye karşı çıkmışlardı.

Edinilen bilgilere göre, T129 P1 adı verilen taarruz helikopterinin tek prototipi, geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra, İtalya'nın Verbania şehri civarında, İsviçre sınırına yakın bir bölgede, test uçuşu yaparken düştü.

Helikopteri üreten Agusta Westland firmasına ait özel araziye düşen helikopterdeki, İtalyan pilot ile teknisyen ağır yaralandı.

PROJE GECİKEBİLİR

İtalya,  ATAK helikopterlerini sözleşmeye göre, 2013 yılında Türkiye'ye teslim etmeye başlayacaktı. Ancak bu gelişme sonrasında projede ciddi gecikmeler yaşanması bekleniyor.

Üretici firma A 129 helikopterlerinin ismini Türkiye için T129 olarak değiştirmişti.  Ağırlıklı olarak terörle mücadele operasyonlarında kullanılacak olması nedeniyle, helikopterlerin motoru Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun zorlu coğrafi ve meteorolojik koşularına göre yeniden tasarlanmıştı. İhale öncesi bazı uzmanlar T129'un alımına 'uçamaz' diyerek karşı çıkmışlardı.

KENDİ ETRAFINDA DÖNMEYE BAÞLADI

Helikopterİn, düşmeden önce 1500 feet irtifada kendi etrafında dönmeye başladığı ve bu şekilde yere çakıldığı öğrenildi.

Düşme nedeniyle ilgili kesin kaza - kırım raporu çalışmalarının devam ettiği ancak, kuyruk motorundaki bir arıza nedeniyle düştüğü değerlendiriliyor.

Helikopter yere çakıldıktan sonra yangın çıktığı, parçalarının ise 10 metre yarıçapındaki bir alana dağıldığı öğrenildi.

akşam

Mesajı Paylaş

Nasıl hemen felaket tellalcılığı yapıyorlar ona yanıyorum >:(

Bu arada kendi etrafında döndüğüne göre büyük ihtimalle kuyrukta bir sorun aklıma geliyor. Rotorlardan kaynaklanan bir sorun sanırsam.. ??? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz