Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Filistin devletinin tanınması ve dinlerin hakkaniyetle, esitlik ilkesiyle temsili karsiliginda, Abd'nin Kudus'u kontrol etmesi fikrini destekliyorum.Bence bu mevzunun en dogru cozumu bu olacak.Putty'nin dogru bir tespiti var bu konuda: "Dönemin super gucu kim ise Kudus'u o kontrol etmeli".
 Doneminin sartlarini karsilayan evrensel ilkelere bagli kalarak elbette.Bu konunun en bariscil ve herkes icin onurlu cozumu budur diye dusunuyorum. Mesajı Paylaş

Conflict

@ConflictTR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye 60 adet AIM-9X Block II füzesi ve 11 adet güdüm ünitesi için 79.1 milyon dolar, 53 adet AIM-120C-8 AMRAAM füzesi ve 6 adet güdüm bölümü için 225 milyon dolarlık satışı onayladı.

https://x.com/ConflictTR/status/1922734953181163995 Mesajı Paylaş

Ne ara sipariş verdik?

Demek ki aim120C8 yaklaşık 3-4 milyon dolar
Bunu atmaya kıyamazsın
Mesajı Paylaş

Bize karşı bu kadar silah veriliyorsa yada verilmeye başlandıysa;

Bu bizim gerek Kürtlere federasyon gerek lozan'da bazı alanlarda taviz verdiğimiz anlamına gelebilir

Özellikle PKK feshinde Lozan konusunda taviz konusu konuşuluyor

Hem ef2000 hem f35 konusunda gerek ab gerek ABD'nin geri adım atacağı söyleniyor yani ikisininde satışının serbest bırakılacağı.

Hem Ab hem ABD durduk yere geri adım atmaz,Rusya ve çinden ötürü böyle bir şey yapmaz!

Rusya'nın Ukrayna galibiyeti ve Çin sistemlerinin gerek ab gerek batı sistemlerini alaşağa etmesi ab ve ABD'nin aklını başınamı getirdi diye düşüneniz var mı?

Kürtlere federasyon ve Lozandan tavviz verilirse ef'ide,f35'ide alsınlar münasip bir yerlerine soksunlar..
Bu son sözü bu iki sistem için taviz verecek yada verebilecek bizimkilere söylüyorum Mesajı Paylaş

Aynı haberi paylaşıcam bir sonraki iletide ama bir soru sorucam

Burda dışişleri bakanlığı ve Pentagon onayladı diyor bu alacağımız mühimmatı

Peki şimdi kongreye gidicek mi?
Gitmesine gerek var mı?

FMS yani foreign military sales işleri nasıl dönüyor? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 14 Mayıs 2025, 22:29:32Conflict

@ConflictTR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye 60 adet AIM-9X Block II füzesi ve 11 adet güdüm ünitesi için 79.1 milyon dolar, 53 adet AIM-120C-8 AMRAAM füzesi ve 6 adet güdüm bölümü için 225 milyon dolarlık satışı onayladı.

https://x.com/ConflictTR/status/1922734953181163995

Baya tuzluymuş AIM-120C-8, birim fiyatı 4.24 milyon dolar.

Jet uçağı vurunca kardır maliyet olarak, seyir füzesini vurursan eşit olur ama Shahed tipi kamikaze dronları avlarsan yandın. Shahed birim fiyatı 50 bin dolar, 1 AMRAAM 84 adet Shahed eder.

Hiç bir ülke bu maliyeti kaldıramaz, yıpratma savaşında hızlıca tükenirsin kamikaze dronları hava-hava füzesi ile vurmaya devam edersen. Bu maliyetin altından ABD bile çıkamaz, stoklarıdaki füzesi tükenir.

Onun için sırf kamikaze dronlara karşı APKWS II ucuz yeni füze geliştirdiler.

Hydra gibi çok namlulu roketatarın içinden fırlatılıyor.

Mesajı Paylaş

Bizimde gökdoğan'ın gelişmiş versiyonunu aim120 C8 den kopyalayıp aesa arayıcı başlık olanı üretmemiz lazım..

Yani 180 km menzilli olan c8 versiyonunu aesa başlık ile donatıp üretmemiz lazım.....

Umarım c8'leri tersine mühendislik için almışızdır.

Benim shaded tipi veya harop tipi drone'lar için önerim ke veya anka3 gibi platformlara takılabilen sungur tarzı manpads mühimmatları

Koruyan alanada;korkut,göker, gürz,phalanx gibi namlulu sistemler yani daha basit haliyle paralanabilir mühimmatlar ile 20 mm tungsten mühimmatları Mesajı Paylaş

Bu maliyet anormalliğinin çaresi çok basit aslında. Gökte 50 bin dolarlık hedef bir milyon dolarlık füze atarken yerde dünyadaki tüm dolarlardan dan daha değerli toprak ele geçireceksin Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz