Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şu an  AB mi ABD mi derseniz ben gerekli şartlar sağlanırsa ABD derim.

Bunlar İsrail-Filistin sorunu , Suriye sorunu gibi sorunlar bir şekilde çözülürse ,
ABD ile askeri ilişkilir ve ticaret iyi bir seviyeye getirlirse stratejik ortak olarak ABD derim.

AB bizi arasına almayacak. Bugün de almayacak sonra da almayacak. Avrupanın doğasına aykırı. Gene bize imtiyazlı ortaklığı dayatırlar en fazla.

Zaten serbest dolaşım hariç imtiyazlı ortak gibiyiz. Değişen bir şey olnmayacak. Mesajı Paylaş

Sürekli komplo senaryoları duyuyoruz ama defalarca sordum İngiltere ile Amerika arasındaki sürtüşmenin sebebi nedir diye? Ben bunu yazdığımda ortada böyle bir sorun hiç yoktu.

Şimdi kendimce çıkarım şöyle. İngiltere bizim asıl müttefik. Bu yıllardır bilinen bir gerçek zaten.

Bence Avrupa aslında hiçbir zaman Amerika'nın müttefiki olmadı.
Avrupa her zaman İngiltere'yi temsil etti.
Ne zaman İngiltere ile Amerika arası açıldı, Avrupa ile açıldı.

Ben bu durumu İngiltere'nin, Çin ile Amerika arasındaki çekişmede artık Çin'in bariz kazanacağı düşünüp artık Amerika yerine Çin'i tercih edeceği olarak yorumluyorum. Bütün sürtüşmenin sebebi de bu bence.

Amerika, Rusya ile bir blok oluşturken İngiltere, Avrupa da Çin ile bir blok oluşturacak. Bu bence en büyük iddia ve komplo teorisi. Bu olur mu bilmiyorum ama bu da çok su kaldırır. İngiltere ile Çin ile görüşmeler başlamış bile.

Gel gelelim bizim hadiseye. Türkiye ile Avrupa arasındaki sıcak iklimin sebebi de Amerika'nın şu anda bizimle bariz şekilde kavga etmemesinin sebebi de tam olarak bizim safımızı belirlememiz. Amerika bence bizi halen kendi saflarında tutabileceğine inanıyor. Bakın Eurofighter bile net olarak Amerikan uçaklarına alternatif olarak bir bu sürtüşmenin uzantısıdır. Şu anda son gelen haber F16'larda ciddi indirim yapılmış.

Nerelere uzayacak bilmiyorum bu durum ama Amerika ile ilişkimiz bir anda tepetaklak olabiliriz.

Mesajı Paylaş

@SH

Bildiğim kadarıyla ABD'ye esas göçenler tutucu Avrupalılar idi. Çeşitli Mezhep Savaşlarından sonra, Avrupa toplumları dindarlıktan tiksindi. Dindar kalanları da kendilerini daha rahat hissedebilecekleri Amerika kıtasına göçtüler. Hasından bir Amerikalının özgürlükten anladığı asıl şey, dindarlık özgürlüğüdür.

II. Dünya Savaşından sonra yıkılmış Avrupa'nın elit işgücüne ev sahipliği yapan "has ABD halkı", onların hatırına Avrupa liberalizmine katlandılar; kendileri hiç de liberal olmadıkları halde. Fakat ülkenin giderek Latinleşmesi ve Siyahlaşması işleri rayından çıkarttı. Beyazların çoğunluğu orijinal hallerine dönmek istiyorlar. Avrupa kültüründen nefret ediyorlar. Onları sülük olarak nitelendiriyorlar. Hatta sırf Avrupa'yı çağrıştırdığı için modern bilime de karşılar. Aşı olmamayı bireysel hak sayıyorlar mesela.

Biz bu yeni ABD ile, nam-ı diğer MAGA-BD ile (yani Trump Diktatörlüğü ile) anlaşamayız. Yobaz bir deliyle aklı az buçuk başında olan kim anlaşabilir ki? Mesajı Paylaş

Dünyanın süpergücü ABD'nin son yıllardaki vahim yönetim durumu. Deli olarak nitelendirilen bir başkan gitti, yerine bunak olarak nitelendirilen geldi. Sonra o gitti deli denilen geri geldi. Koskoca ABD'de aklı başında insan kalmamış gibi ... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Haberin Devamı
İletişim Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki müttefik olarak Türkiye ve ABD'nin iş birliğini yeni dönemde dayanışma içerisinde, sonuç odaklı ve samimi bir şekilde ilerleteceklerine inancının tam olduğunu ifade etti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel ve küresel gelişmelerin Türkiye ile ABD arasındaki istişareleri her konuda artırmayı gerekli kıldığını, ABD Başkanı Trump'ın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona erdirilmesi için kararlı ve doğrudan inisiyatif alan adımlarını desteklediklerini, Türkiye'nin savaşın en başından beri adil ve kalıcı barış için gayret gösterdiğini ve buna devam edeceğini belirtti.

SURİYE VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Suriye'de istikrarın yeniden sağlanması, yeni yönetimin işlevsel kılınması ve normalleşme için Suriye'ye yönelik yaptırımların kaldırılmasına birlikte katkı sunmalarının önemli olduğunu, bunun Suriyelilerin yeniden yurtlarına geri dönmelerine imkan sağlayacağını ifade etti.

F-16 VE F-35 MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den yeni dönemde teröre mücadele konusunda, Türkiye'nin çıkarlarını gözeten bir anlayışla adımlar beklendiğini, savunma sanayii alanında iki ülkenin iş birliğini geliştirmek için CAATSA yaptırımlarının sonlandırılması, F-16 tedarik sürecinin neticelendirilmesi ve F-35 programına Türkiye'nin yeniden katılımı konularının sonuçlandırılmasının gerekli olduğunu belirtti."

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-abd-baskani-trump-ile-gorustu-42730864 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

http://x.com/Defence_Turk/status/1901273626348777753?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

İlave olarak bende paylaşayım

Ya Millet çok akıllı ,biraz gerizekalıyız

Ya biz çok Akıllıyız ,millet gerizekalı

Kanada,Portekiz ve Almanya kaçarken biz niye yaklaşıyoruz Mesajı Paylaş

Az miktarlarda tahminen 20 adet civarında F35 alıp 5. nesil konseptini öğrenmek için.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 16 Mart 2025, 17:39:57Az miktarlarda tahminen 20 adet civarında F35 alıp 5. nesil konseptini öğrenmek için....

Evet bir filo yeter ama

Şu sıra yaptığı kabadayılık ve mandacılığin bedelini ödesin tüm Avrupa vazgeçmişken bizim talepte bulunmamız resmen adamlara cansuyu olmak başka birşey değil,tam adamların aleti elinde patlayacakken tekrar parlatmanın gereği var mı?

Zaten yahudi diasporası,lobisi herneyse bu uçağı vermiyecekleri belliyken gerek yok böyle taleplere Mesajı Paylaş

Adamlar üretim hattı makine tesisatını geri çekmeyi iptal ettiler. Yeniden ortak üretim istiyorlarsa bu bizim için de iyi olabilir ama alınacak Uçak sayısını 1-2 filo hava kuvvetleri ve 1-2 filo deniz kuvvetleri ihtiyacı ile sınırlandırmak ona göre pazarlık yapmak yerinde olacaktır.    Mesajı Paylaş

Amerika bu kafada olduğu sürece ilişkiler düzelmez

Pentagon yetkilisi rubin olası Suriye müdahalesi olursa , İstanbul'daki kürtleri ayaklandırırız'a getirmiş lafı Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz