Selamlar,
Uçağın üretim aşamasında İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya yer aldı. İngiltere ile sorun yaşanmayacağı gibi, İspanya ile Anadolu dahil birçok iş birliği devam ediyor ve İtalya ile de ciddi platform üretimi dahil bir çok konuda iş birliği devam ediyor. En son Hürjet'in B modelinde kullanılacak Aesa radarın neden İtalya'dan alınacağını anlamış olduk...
Bu şartlar artında, Almanya'nın asidini almak, bizden önce bu 3 ülkenin önceliğinde olur.
Ancak yine söylüyorum, EF-2000 bizim operasyonel işletmemiz ve lojistik altyapımız açısından optimize bir ürün değil. 79 adet F-16 blok 60 modernize kiti, Aesa radarı kapsasa bile, tam B-70 modeli seviyesine çıkması söz konusu olmuyor. Yapısal ve örme teknolojisinde farklılıklar mevcut diyeyim kısaca...
Bu nedenle, 40 B-70 + 79 B-60 modernizasyonu bizi tek operasyon işletme ve alt yapı olarak, MMU gelene kadar optimum hizmet seviyesinde tutacaktır. Balistik füze nitelik ve niceliğine yönelmek; Hem yunanı hem de Su-35 alınca kendini süper güç edasında olan İran'a karşı en caydırıcı vede gerektiğinde en yıkıcı hamle olacaktır..
Yunanistan'a F-35 vermek için bizden izin mi istiyor ABD anlamadım ben!
Yunan'a verecekse bize de F-35 versin! Gemi hazır ama üzerine koyacak uçağımız halen yok!
F-16 b-70 satış ve b-60 modernizasyonunun karşılığında, yunanada F-35 veririz diyorlar. Bana sorarsanız MMU gelişim hızından kaynaklı bir endişenin, diplomatik dışa vurumu bu. Yarın, gelin F-35 projesine sizi şu şartlarda alalım manevrası dahi gelebilir.