YENİ NESİL DENİZALTI PROJESİ

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2009, 12:51:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İyide baya baya piri reis için yerli ve milli cümlesini kullandılar,ben mi yanlış duydum? Mesajı Paylaş

İyi de onlar acaba Reis ile Milden sınıflarının ne olduklarını biliyorlar mı ki? Bizde doğru dürüst savunma medyası var mı ki? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 27 Mayıs 2025, 20:31:12İyi de onlar acaba Reis ile Milden sınıflarının ne olduklarını biliyorlar mı ki? Bizde doğru dürüst savunma medyası var mı ki?

Orası da doğru 👍 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 27 Mayıs 2025, 20:14:39Öyle değil sayın Denizci. Konuya hakim olamama söz konusu. Büyük ihtimalle Reis sınıfı ile YTDP karıştırılıyor. Bana ilginç gelen konu ise her iki proje de 6'şar adet olması. Ben YTDP'ni 4'erli paket bekliyordum.

YTDP zaten Reis sınıfı oluyor...Adı üzerinde AIP'e geçiliyor. Mesajı Paylaş

Reis sınıfı yaklaşık 2.000 tonluk gemiler ve ilk platform teslim edildi. Diğerleri inşa aşamasında. Milden sınıfı ise 3.000 tona yakın ve ilk geminin inşasına başlandı. Muhtemelen ilk gemi olduğundan inşa aşaması biraz uzun sürer. Diğer gemilerin üretimi hızlanır.

https://mavivatan.net/gemi-insa-ve-modernizasyon-turk-donanmasinda-en-yogun-donem/ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: chngr - 27 Mayıs 2025, 21:44:10
Alıntı yapılan: sahin1 - 27 Mayıs 2025, 20:14:39Öyle değil sayın Denizci. Konuya hakim olamama söz konusu. Büyük ihtimalle Reis sınıfı ile YTDP karıştırılıyor. Bana ilginç gelen konu ise her iki proje de 6'şar adet olması. Ben YTDP'ni 4'erli paket bekliyordum.

YTDP zaten Reis sınıfı oluyor...Adı üzerinde AIP'e geçiliyor.

+1
ilginç bir şekilde forumda da ayrı başlıklardalar. Birleştireyim.

https://www.stm.com.tr/tr/cozumlerimiz/deniz-projeleri/yeni-tip-denizalti-projesi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İnşası devam eden platformlara bakalım:
Millî Uçak Gemisi (MUGEM) 1, TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi   1, Açık Deniz Karakol Gemisi (ADKG) 6, İstif Sınıfı Fırkateyn 7, Millî Hücumbot 1, Yeni Nesil Mayın Avlama Gemisi (YMAG) 1, REİS SINIFI DENİZALTI (AIP) 5, MİLLİ DENİZALTI (MİLDEN) 1, Yeni Tip Çıkarma Aracı (YLCT) 8. Toplam 31 platform.

Görüleceği üzere, Reis sınıfı ile Mildenler ayrı gemiler. AİP olmaları farklı bir konu.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 27 Mayıs 2025, 22:20:05İnşası devam eden platformlara bakalım:
Millî Uçak Gemisi (MUGEM) 1, TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi   1, Açık Deniz Karakol Gemisi (ADKG) 6, İstif Sınıfı Fırkateyn 7, Millî Hücumbot 1, Yeni Nesil Mayın Avlama Gemisi (YMAG) 1, REİS SINIFI DENİZALTI (AIP) 5, MİLLİ DENİZALTI (MİLDEN) 1, Yeni Tip Çıkarma Aracı (YLCT) 8. Toplam 31 platform.

Görüleceği üzere, Reis sınıfı ile Mildenler ayrı gemiler. AİP olmaları farklı bir konu.

Evet MİLDEN ile Reis sınıfı denizaltılar ayrı. Ancak YTDP yani Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında yapılmakta olanlar Reis Sınıfı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı YapTürkiye'nin nükleer denizaltı projesi NÜKDEN resmen duyuruldu: İşte detaylar

12. Deniz Sistemleri Semineri'nde Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Timur Yılmaz, Türkiye'nin nükleer güçle çalışan denizaltı projesi NÜKDEN'i resmen tanıttı.
NÜKDEN projesi resmen duyuruldu
Reaktör tipi henüz netleşmedi

İstanbul'da düzenlenen 12. Deniz Sistemleri Semineri kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri özelinde son derece önemli bilgiler paylaşıldı. Bu seminerde yer alan Denizaltı Filosu Komutanı Tümamiral Timur Yılmaz, Türk Deniz Kuvvetleri'nin nükleer enerjili denizaltı programına resmiyet kazandırarak projeye "NÜKDEN" adının verildiğini duyurdu. Proje adı "nükleer denizaltı" ifadesinin kısaltmasından geliyor.
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun daha önce Warships International Fleet Review dergisine verdiği röportajda, nükleer denizaltı inşa hedefinin altını çizdiği hatırlanırken, Tümamiral Yılmaz'ın açıklamaları bu stratejik vizyonun sahaya yansımaya başladığını gösteriyor.NÜKDEN projesi resmen duyurulduTürkiye'nin halen yürütmekte olduğu MİLDEN (Milli Denizaltı) projesiyle birlikte, NÜKDEN hamlesi, deniz kuvvetlerinin caydırıcılığını ve hareket kabiliyetini niteliksel olarak bir üst seviyeye taşıyacak. Tümamiral Yılmaz, bu stratejik değişimin gerekçelerini şöyle özetledi: "Ulusumuzun güvenliği, caydırıcılık duruşumuz, yetki ve ilgi alanlarımızın kapsamı ve milli uçak gemimizin liderliğindeki görev gruplarına gereken destek, bir nükleer denizaltı edinilmesini zorunlu kılmaktadır."

https://www.google.com/amp/s/www.donanimhaber.com/amp/nukleer-denizalti-projesi-nukden-resmen-duyuruldu-iste-detaylar--191878
Mesajı Paylaş

NÜKDEN'in varlığı, bence başka bir şeyi daha zaruri kılmaktadır: Nükleer bombaları.  Hiç kimse, nükleer bir denizaltıyı yalnızca konvansiyonel silahlarla donatacak kadar enayi değildir! O masrafa, ancak ve ancak NÜKDEN nükleer silah taşıyorsa değer, bence. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz