Türk İnsansız Savaş Uçağı Projesi (MİUS)

Başlatan SKYWOLF, 03 Nisan 2012, 13:50:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bu AI-9500F motor neyin nesi diye arattım. İbrahim Sünnetçi'nin şöyle bir bilgi yazısına rastladım...

"TRMotor ve Ivchenko Progress'in MMU/TF-X için yeni nesil motor ihtiyacı kapsamında TF-141 adı verilen yeni bir motorun geliştirilmesi konusunda işbirliği yapacağına dair bir bilgi edinmiştim. SAHA Expo 2021 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı sırasında görüşme fırsatı bulduğum Ivchenko Progress yetkilisi MMU/TF-X Motor Geliştirme Projesi kapsamında AI-322F motorunu temel alan AI-9500 Turbofan Motorunu önerdiklerini ifade etmiştir. Ancak görüşlerine başvurduğum bir TRMotor yetkilisi 9.500kgf (yaklaşık 21.000lbf) itki gücü kapasiteli AI-9500F önerisinin artık gündemde olmadığını 10 yıl önce tasarlanmış bu motorun eski bir öneri olduğunu ifade etti. AI-9500F daha önce Aero India 2009 Fuarı sırasında HAL Tejas LCA Mk1A Hafif Muharebe Uçağı (LCA) için ortak geliştirme seçeneği olarak önerilmiş ancak Hindistan ihtiyacı için GE ürünü F404-GE-IN20 Turbofan Motorunu seçmişti. "

Bizimkiler bu motor önerisini beğenmemişler... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 06 Mayıs 2025, 15:37:03TF6000'in iki katı bir itki konuşuluyor. Baykar'ın böyle bir motor üretecek altyapısı yok. Büyük ihtimalle TEİ'yi kullanacaklar. Ya da kuvvetli bir dış üretici ile sıkı bir anlaşma yaptılar. Kristal bıçak dökümü makineleri alarak, dış bağımlılığı da ortadan kaldırmayı planlıyor olabilirler. TÜBİTAK'ın tek kristal üretiminin başındaki bir ismi de ana danışman olarak kullandıkları haberleri dolaşıyor.

"Kuvvetli dış üretici", satın aldıkları İtalyan şirket (https://www.piaggioaerospace.it/en) bence. Motorun sıcak sektörünü burada kendileri üretirler, kalanı İtalyanlara paslarlar. Blueprintleri Ukrayna'dan hazır satın almışlarsa, TEI'deki bazı uzmanların yardımıyla planların tekrar üzerinden geçerler ve motoru bizim imalat teknolojimize göre uyarlarlar, diye düşünüyorum. Ben olsam öyle yapardım. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz