J-10

Başlatan lleo, 16 Ağustos 2011, 16:42:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bunu bu forumdaki herkez görüyor ve dillendiriliyor fakat başımızdakiler görmemezlikten geliyor deyim yerindeyse üç maymunu oynuyorlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 20 Mayıs 2025, 20:03:51Bunu bu forumdaki herkez görüyor ve dillendiriliyor fakat başımızdakiler görmemezlikten geliyor deyim yerindeyse üç maymunu oynuyorlar.

Olsun bizim dünyaya nam salmış İha'larımız var ... F-35 / F-22 hepsini anında onlar bizi göremeden vurur...
KAAN da 1 saniyede mühimmat kapağını açıp füzeyi ateşleyip sonrada kapanıyormuş....
Eli oklavalı paşalar öyle dedi... İçiniz rahat olsun...
Eurofighter işinde de uçağı yapan ortaklardan Almanya'yı muhattap almıyor doğrudan İngiltere ile görüşüyormuşuz...

İşin şakası bizim karar vericiler yatsın kalksın 85 milyonluk nüfusumuza dua etsin.. Kimse doğrudan saldırmaya cesaret edemeyip bel altı vuruşlar yapıyor sadece ülkemize. Mesajı Paylaş

1. Kanimca ABD/Bati ile olan ilişkilerin eninde sonunda bir şekilde "iyilesecigine" ve F35/F16/Eurofighterlarin 5-10 sene gec de olsa verileceğini dair inanç var...

2. Konvansiyonel olarak da biriyle savaş riski de göz ardı edilecek kadar az görülüyor..

3. 2035, 2040a kadar sarksa bile Kaanin da bir şekilde ortaya çıkacağına inaniliyor ...

Bu uç varsayim ciddi şekilde değişmeden öyle Rus/Çin işine girilmeyecek...eğri oturup doğru konuşmak lazım girilmemeli zaten diye düşünüyorum... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Aslında artık bu duruma 5-10 seneye bir şekilde alırız dememeliyiz. Burada anladığım kadarı ile devletimizin kararı net değil.

Ama ordunun tüm safhalarında Stop-GAP tedarikelrden artık vaz geçilmesi gerek. Çin teknolojisi diye bir gerçek var.

J-10C adında bir başarı var. Yarın x bir komşu veya Akdenizdeki Türkiye ile menfaat çatışması olan bir ülke bu uçakları tedarik ederek tehdit olabilirler.

Ama burada J-10C başarısını taçlandıran bir PL-15E mevcut. Özellikle sovyet orijin hava kuvvetine sahip ülkeler Çin mühimmatlarına yönelim kabiliyetlerini güncelleyebilirler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: pressure - 21 Mayıs 2025, 11:52:00Ama ordunun tüm safhalarında Stop-GAP tedariklerden artık vaz geçilmesi gerek. Çin teknolojisi diye bir gerçek var.

Öncelikle hoş geldiniz.

Saniyen, bu paragraftan hiç bir şey anlamadım. Paragraflar bir tek fikir etrafında yazılır. Bir paragrafta iki fikir işlenmez. Buradaki o tek fikir ne?

Tamam; yamalık alımları huy haline getirmeyelim. Ama bunun Çin teknolojisi ile ilgisi nedir? Detaylandırabilir misiniz? Mesajı Paylaş

Herkes acilen bir uçak beklentisi içinde zaten ama Trump'ın gelmesiyle artık özellikle Çin ile bu konuda hiç bir adım atılamaz. Trump Çin'e kafayı takmış durumda. Çin'den askeri teknoloji alan bir NATO ülkesinin durumunu düşünemiyorum.

Bakalım, Trump son dönemde özellikle senato ve temsilciler meclisini de almasının etkisiyle çok büyük bir güce sahip. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmede CAATSA konusunun da gündeme geldiğini ve Trump'ın bu noktada Biden hükümetine göre çok daha olumlu davrandığını söyledi.

Trump tüccar kafasında. Uçak satıp para kazanacağını biliyor. 2 meclisi de elinde bulundurduğu için de geçmiş dönemine göre çok daha güçlü konumda. CAATSA kalkabilir yakın zamanda. F-35 alımı yeniden resmiyet kazanabilir. Bu konuda ben bu sene gelişmeler olacağı kanaatindeyim. Yakın zamanda bir NATO toplantısı var. Erdoğan ve Trump orada görüşme yapacak. Erdoğan çok yüksek ihtimalle bu sene bir ABD gezisine çıkacak. Bu noktada önemli gelişmelerin yaşanması muhtemel.

S-400'ten sonra bir Çin ürününü alıp işleri daha da berbat etmenin bir anlamı yok. Biz NATO ülkesiyiz. Haydi HSS bir yere kadar anlaşılabilir ama gidip Çin malı savaş uçağı almak Türkiye'nin NATO'da kalmasının bir anlamı olmadığının kanıtı olur ki ben ne hükümetin ne de kuvvetin bu konuda Çin'den bir alıma sıcak baktığını hiç sanmıyorum.

Uçak almak bambaşka bir mevzu. Tüm sistemin baştan kurgulanması demek. Biz KAAN hizmete girene kadar batıdan uçak almaya devam edeceğiz başka çaremiz yok açıkçası. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 22 Mayıs 2025, 01:04:09Herkes acilen bir uçak beklentisi içinde zaten ama Trump'ın gelmesiyle artık özellikle Çin ile bu konuda hiç bir adım atılamaz. Trump Çin'e kafayı takmış durumda. Çin'den askeri teknoloji alan bir NATO ülkesinin durumunu düşünemiyorum.

Bakalım, Trump son dönemde özellikle senato ve temsilciler meclisini de almasının etkisiyle çok büyük bir güce sahip. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmede CAATSA konusunun da gündeme geldiğini ve Trump'ın bu noktada Biden hükümetine göre çok daha olumlu davrandığını söyledi.

Trump tüccar kafasında. Uçak satıp para kazanacağını biliyor. 2 meclisi de elinde bulundurduğu için de geçmiş dönemine göre çok daha güçlü konumda. CAATSA kalkabilir yakın zamanda. F-35 alımı yeniden resmiyet kazanabilir. Bu konuda ben bu sene gelişmeler olacağı kanaatindeyim. Yakın zamanda bir NATO toplantısı var. Erdoğan ve Trump orada görüşme yapacak. Erdoğan çok yüksek ihtimalle bu sene bir ABD gezisine çıkacak. Bu noktada önemli gelişmelerin yaşanması muhtemel.

S-400'ten sonra bir Çin ürününü alıp işleri daha da berbat etmenin bir anlamı yok. Biz NATO ülkesiyiz. Haydi HSS bir yere kadar anlaşılabilir ama gidip Çin malı savaş uçağı almak Türkiye'nin NATO'da kalmasının bir anlamı olmadığının kanıtı olur ki ben ne hükümetin ne de kuvvetin bu konuda Çin'den bir alıma sıcak baktığını hiç sanmıyorum.

Uçak almak bambaşka bir mevzu. Tüm sistemin baştan kurgulanması demek. Biz KAAN hizmete girene kadar batıdan uçak almaya devam edeceğiz başka çaremiz yok açıkçası.

Tamam o zaman alamıyacağız ve beklemeye devam edeceğiz bu sözlerinizden ben bunu anlarım Trump'ında ne Pentagon ne senato neden temsilciler meclisi nede bu kısmı ben ekliyorum yahudi lobisine hakim olabilceğini düşünüyorum

Ef2000 de ise Almanya aynı tas aynı hamam Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 21 Mayıs 2025, 13:32:28
Alıntı yapılan: pressure - 21 Mayıs 2025, 11:52:00Ama ordunun tüm safhalarında Stop-GAP tedariklerden artık vaz geçilmesi gerek. Çin teknolojisi diye bir gerçek var.

Öncelikle hoş geldiniz.

Saniyen, bu paragraftan hiç bir şey anlamadım. Paragraflar bir tek fikir etrafında yazılır. Bir paragrafta iki fikir işlenmez. Buradaki o tek fikir ne?

Tamam; yamalık alımları huy haline getirmeyelim. Ama bunun Çin teknolojisi ile ilgisi nedir? Detaylandırabilir misiniz?

Paragraf kaymış bir alt parafa çin teknolojisi diye bir gerçek var diye devam edersek anlatmak istediğimi anlatabilirim. Çin teknolojisi diye artık beğensenizde beğenmesenizde bir gerçek var. Hintliler ne kadar beceriksiz olsada yetenekli 3 uçağı arka arkaya kaybettiler.

Yarın bu uçaın Akdeniz havzasında bir ülke tarafında satın alındığını ve bu uçağın PL-15E füzeleri ile karşımızda olduğunu düşünelim. Ve stop gap alımlarından vaz gecelim.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: pressure - 25 Mayıs 2025, 20:24:30Paragraf kaymış bir alt parafa çin teknolojisi diye bir gerçek var diye devam edersek anlatmak istediğimi anlatabilirim. Çin teknolojisi diye artık beğensenizde beğenmesenizde bir gerçek var. Hintliler ne kadar beceriksiz olsada yetenekli 3 uçağı arka arkaya kaybettiler.

Yarın bu uçaın Akdeniz havzasında bir ülke tarafında satın alındığını ve bu uçağın PL-15E füzeleri ile karşımızda olduğunu düşünelim. Ve stop gap alımlarından vaz gecelim.

Tamam, anlamlar şimdi yerine oturdu, teşekkür ederim. Her yazdığınıza katılıyorum ayrıca. Batıdaki Yunan Rafale'ları ne olacak diye düşünürken, Doğudaki İran J-10'larda arkadan dolanıp 3 puan alıverir, maazallah! Mesajı Paylaş

Savunma sanayinde caydırıcılık asıl önleyici unsurdur.
Yani düşmanın seni vurduğunda bunun bedelini fazlasıyla ödeyeceğini bilirse o hamleyi asla yapamaz...

ABD , Suriye'de bir ilçede 200 asker bulunduruyor peki kimse niye o ilçeye giremiyor ?

Bir ülke ordusunu geçtim en dandik örgüt bile o 200 askeri orada perişan eder. Ama ABD'nin böyle bir durumda yapacakları yani caydırıcı gücü onları koruyor...

Öyle caydırıcı bir güç olmalıyız ki Ege'de balıkçı teknemize bile bulaşamamalılar.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz