Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Sn.Alp şu Suriyelileri göndermek üzere bir çılgın proje hazırlarmısınız😁 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 05 Şubat 2025, 17:36:54Sn.Alp şu Suriyelileri göndermek üzere bir çılgın proje hazırlarmısınız😁

Sn Denizci16,

Bu proje çok daha zor bir proje, belkide imkansız bir proje...

Zoru yaparız, imkansız zaman alır; moddosu üzerinden düşünmeye başlayabiliriz... Mesajı Paylaş

http://www.instagram.com/p/DFtPTe-indU/?igsh=MzQzcHNpNm9hNmZx

Suriye'de o kadar etkiliyiz ve o kadar sözümüz dinleniyor ki sırf bu yüzden Lazkiye limanının işletmesini fransız firmalarına vermişler...

Bir ülke politikada bu kadar mı sıfır olur.

Biz emevi camii namaz görüntüleri ile sözde zafer yaşattılar...

Kaymağını ise hep başkaları yiyiyor. Mesajı Paylaş

Zannedersem Türkiye ve Türk odaklı bakış açısında bir problem var. Geçen Türkiye'ye gümrük vergisi konulmasına dair tartışmada Sayın Putty, kesin aklı bizimkiler vermiştir demişti ki, benim de aklımdan aynı şey geçiyordu. Şimdi bizden toplanacak gümrük vergileri ile de kendilerini mi finanse edecekler. Kapitülasyonlar 500 yıl Osmanlı'nın başına bela oldu. Batıya karşı savaşla yırtıp attık. Şimdi biz kendimizin desteklediği bir oluşumun verdiği savaşla kurduğu hükümete tam tersine bize vergi koyduruyoruz. Oysa tam tersi, istisnalar, muafiyetler olması gerekirdi. Adam açıkça önceliğe Suudiyi aldı. O zaman bir z<ahmet Suudi finanse etsin. Mal ve müteahhitliği muhtemelen yine bizden almak durumunda olacaklar zaten. Colani, bizim açımızdan pamuk ipliğine bağlı kaderinde, öyle fazla cambazlık yapmamalı. Ortalıkta kayıtsız şartsız Türkiye'yi destekleyen Türkmenler ve Türkiye'ye bağlı güçler bulunurken, bürokraside ve siyasette Türkmenlere yer verilmemesi, hatta Türkmenler, Suriye'nin birlik ve beraberliğini desteklerken, birlik ve beraberliği için savaşırken,   ayrılıkçı/isyancı Kürt hareketi ile bir görüp; Türkmenlere verilirse, Kürtlere de verilmeli diyen, Türklüğe husumet besleyen akıllar bile fikirlerini açıkça beyan ettiler. Ancak bence PKK/YPG'ye karşı bir türlü harekete geçilmeyen halde, durum kabul edilebilir değil.  Mesajı Paylaş

İşler terse dönerse,İsrail birden Şam'ı vurmaya baslarsa,Abd,karisani "ekonomik olarak"vururum derse; "Bize ne,bizim meselemiz degil mi diyeceksiniz, yoksa bu adamlar bizim terorumuz icin savasiyor,nalına da mıhına da vuralım,gerekirse İsrail ile de kafa kafaya gelelim" mi diyeceksiniz?
 Bence önce bu soruyu sorun kendinize.O kadar basit ve düz degil şu an konu orada maalesef.BTO degil konu,sinek kadar canları var.Trump oradan çıkacak buyuk ihtimalle,şu an Türkiye ve İsrail'in de dahil oldugu pazarlıklar var.Abd çıktı mı konu kapanır,bu gayr-ı resmi galibiyet demek olur ve hesap gunu açılır.Abd yoksa çatismaya bile gerek kalmadan çözülme ve adaptasyon sureci de ihtimaldir.Yüzdük yüzdük kuyruguna geldik,tekrar bir dusunun.Bunca yıldır bekliyoruz,bu kadar tez can iyi degildir.Kaldı ki boş da durmuyoruz,birkaç kez yazdım,bir operasyon hakkı kadar vurduk 1 aydır,devam da ediyoruz.Şu an fevri bir hareket aportta bekleyen İran'a da yarar,yeniden bir karisiklik ve başa sarılan film istemiyoruz,bunu gormek zor olmasa gerek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 09 Şubat 2025, 00:20:05İşler terse dönerse,İsrail birden Şam'ı vurmaya baslarsa,Abd,karisani "ekonomik olarak"vururum derse; "Bize ne,bizim meselemiz degil mi diyeceksiniz, yoksa bu adamlar bizim terorumuz icin savasiyor,nalına da mıhına da vuralım,gerekirse İsrail ile de kafa kafaya gelelim" mi diyeceksiniz?
 Bence önce bu soruyu sorun kendinize.O kadar basit ve düz degil şu an konu orada maalesef.BTO degil konu,sinek kadar canları var.Trump oradan çıkacak buyuk ihtimalle,şu an Türkiye ve İsrail'in de dahil oldugu pazarlıklar var.Abd çıktı mı konu kapanır,bu gayr-ı resmi galibiyet demek olur ve hesap gunu açılır.Abd yoksa çatismaya bile gerek kalmadan çözülme ve adaptasyon sureci de ihtimaldir.Yüzdük yüzdük kuyruguna geldik,tekrar bir dusunun.Bunca yıldır bekliyoruz,bu kadar tez can iyi degildir.Kaldı ki boş da durmuyoruz,birkaç kez yazdım,bir operasyon hakkı kadar vurduk 1 aydır,devam da ediyoruz.Şu an fevri bir hareket aportta bekleyen İran'a da yarar,yeniden bir karisiklik ve başa sarılan film istemiyoruz,bunu gormek zor olmasa gerek.

Yani özetle "3. taraflar dolayısıyla Araplara rağmen, bir Arap devleti olarak Suriye'nin bütünlüğünü korumak için Arapların bu garip tavırlarına göz yummak durumundayız" şeklinde mi anlayalım bu hususu. Mesajı Paylaş

Çin güncel felsefesinin atası ve Sun Tzu'nun da "Savaş Sanatı"kitabının fikir kaynağı olan Taoist düşünce der ki;
"Hareket oluştuktan sonra hissedip anlamak, anlamak sayılmaz. Büyük çabalardan sonra başarmak, başarı sayılmaz. Gördükten sonra bilmek, bilmek sayılmaz. Bu üç durum hissetme ve karşılık vermekten uzaklaşmayı gösterir."
Yani olaylar size yön vermeyecek siz önceden anlayıp fark edip kendiniz sahnenizi kuracaksınız, bunları yapmıyorsanız oyun tahtasında piyon görevi görürsünüz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 09 Şubat 2025, 01:43:10
Alıntı yapılan: KARACI - 09 Şubat 2025, 00:20:05İşler terse dönerse,İsrail birden Şam'ı vurmaya baslarsa,Abd,karisani "ekonomik olarak"vururum derse; "Bize ne,bizim meselemiz degil mi diyeceksiniz, yoksa bu adamlar bizim terorumuz icin savasiyor,nalına da mıhına da vuralım,gerekirse İsrail ile de kafa kafaya gelelim" mi diyeceksiniz?
 Bence önce bu soruyu sorun kendinize.O kadar basit ve düz degil şu an konu orada maalesef.BTO degil konu,sinek kadar canları var.Trump oradan çıkacak buyuk ihtimalle,şu an Türkiye ve İsrail'in de dahil oldugu pazarlıklar var.Abd çıktı mı konu kapanır,bu gayr-ı resmi galibiyet demek olur ve hesap gunu açılır.Abd yoksa çatismaya bile gerek kalmadan çözülme ve adaptasyon sureci de ihtimaldir.Yüzdük yüzdük kuyruguna geldik,tekrar bir dusunun.Bunca yıldır bekliyoruz,bu kadar tez can iyi degildir.Kaldı ki boş da durmuyoruz,birkaç kez yazdım,bir operasyon hakkı kadar vurduk 1 aydır,devam da ediyoruz.Şu an fevri bir hareket aportta bekleyen İran'a da yarar,yeniden bir karisiklik ve başa sarılan film istemiyoruz,bunu gormek zor olmasa gerek.

Yani özetle "3. taraflar dolayısıyla Araplara rağmen, bir Arap devleti olarak Suriye'nin bütünlüğünü korumak için Arapların bu garip tavırlarına göz yummak durumundayız" şeklinde mi anlayalım bu hususu.

Mehmet bey,ben bu konuları konuşurken herkes acisindan bakip,sonuc olarak kendi ülkemin menfaati icinde degerlendiririm.Konu arap,kürt konusu falan degil,bizim menfaatimiz Suriye'de acil istikrar diyor artık.Operasyon,sert güç kullanma fikri sadece bir çıkmaza girilirse degerlendirilecek goreceksiniz.Şam'daki yonetim degisti,dogal olarak artik planlar ve bakis acisi da degisti.Dinamik sahada sabit bakisla uluslararasi iliski yonetilmez,bir Sun Tzu olmasa da çok kiymetli bir buyugumun lafidir.Sonuclandırayım;
 Şu an Bto'nun en çok istedigi şey TSK'nin mudahale etmesidir,dusunun o kadar sıkıstılar koseye.Adamlar çıkacak,şu an bir operasyon ile olusacak kamuoyu ile fırsat yakalayıp,Trump'ı abd icinde baskiya alip fikrini degistirtme derdindeler.Abd'nin oradaki 1000 askeri sadece semboliktir,bu herkesi baglayan bir sembolizm unutmayin.Bakın biz operasyon yaparsak bize ağababası gelse silah dogrultamaz,boyle bir korku yok.Bize dokunamayanlar Şam'a dokunursa diye bir çekince ise,evet bakin artık böyle bir meselemiz var.Bunun ucu artık açık,Türkiye'yi savasa sokma ihtimali kadar açık.Ya da İran gibi kuyrugu mu kıstıralım? Çok büyük darbe yeriz emin olun,buyuk prestij kaybı,ustune yığınla baska sorun getirir.
 Burada güç alınan nokta abd varlığı,onlar artık gitmeliler ki aşağıdaki küçük sinsi ayağinı denk alsın.Abd Gazze'ye çoreklenecek gibi görunuyor,dikkat o yöne dönecek,patırtısız kütürtüsüz bu işi halletme ihtimali madalyonun diger yuzunde duruyor ve su an bu ihtimal degerlendiriliyor.Artık kaçacak bir tren yok rahat olalım diyorum.Şam yönetimini de  öyle çok kudretli sanmayalım,her bakımdan henüz çok taze bir durumdalar.Özellikle askeri olarak bu bölgede statüko koyacak bir durumları yok,dogru duzgun bir orduları yok.Bir haftada degisir isler.Bekleyelim biraz daha,olmadı "TSK goreve der" bitiririz nasılsa.Her daim var öyle bir lüksümüz çok şükür. Mesajı Paylaş

Sayın Karacı,

ABD ile karşı karşıya gelmek, sıcak çatışmaya girmek burada kimsenin istediği bir şey değil, aksini söyleyen olmadı zannedersem. Öyle anlaşılan bir husus varsa da yanlış anlaşılmadır.

Konuyu farklı açılardan da ele alabiliriz. Ancak benim burada Suriye'nin toprak bütünlüğü bakımından da bir aksi fikrim olmadı.

Konu Kürt ayrılıkçı tehdidi ve Arap yönetimin, Türkmenler dahil bu hususlara bakış açısı ise, bizim menfaatimiz olan Suriye'de istikrar meselesini tehdit eden ana akım zaten bu konu başlığı altında olmalıdır, nacizane.

Yine Suriye'nin bütünlüğü içinde Türklerin ve Türkiye'nin yeri de statünün kurulması ve devamlılığı bakımından hayati olmayacak mıdır? . Burada çatışmayı yönetme vs gibi süslü ifadelerde bulunmayacağım. Ancak karşımızda kazan-kazan diyen değil, de rabbena hep bana diyen, Kürt gruplar gibi Arap gruplar da mı var, ısrarla Türkmen'i, Türk'ü, Türkiye'nin çıkarlarını öteleyen ? Suriye'nin toprak bütünlüğünü istiyorsan, siyasette, yönetimde sadece ben ve benim çıkarlarım söz konusu olacak diyen bir yapı ile mi karşı karşıyayız ? Belki bu sorular için daha erken de denilebilir, ancak işe yanlış felsefe ile başlar, ilk düğmeyi yanlış iliklersen, sonradan düzeltmek zor olacaktır. Çevresinden dolaşmak, görmezden gelmek bize yardımcı olmaz. Siyasi, ekonomik ve kültürel olarak çok bedeller ödedik. Biz Türklüğe, Türkiye'ye, kültür, anlayış, gelecek umutları birliği çerçevesinden bakıyoruz her şeyden önce, ancak ülkemde yapılan açık bölgecilik ve memleketçilik, benim adamım politikaları karşısında, bu geniş çerçevenin örselenip gitmesine de gönlüm razı değil açıkçası.   

Mesajı Paylaş

Hayır Mehmet bey,sizi yanlış anlamadım,Abd ile bir çatışma ile ilgili size bir cevap yöneltmedim,bunu istemeyecek kadar aklı başında biri olduğunuzu görebiliyorum.Ayrıca bunu Abd'de istemez,biz fevri olursak yapacakları şey pılını pırtını toplayıp gitmek olur ama burnumuzdan da getirirler bunu biliyoruz.Bunu göze alabilecek durumda olsaydık zaten çoktan çözmüştük bu meseleyi.Bizi orada durduran hiçbir zaman İran-Rusya ikilisi olmadı,orada bunlarla ilişkimiz sadece güncel menfaat paydası idi,o da bitti gibi artık.Bizi asıl sıkıntıya sokacak olan husus İsrail'in önleyici müdahale adı altında Şam yönetimini vurması olur,hiç çekinmez tekrar İran'ı da devreye sokarlar işlerine gelirse,bunu yaptılar daha önce çekinmeden,ideolojik bakmazlar bu olaya,menfaat der verirler yolu,film başa döner,asla istemiyoruz bıktık artık.
 Şu an bugün dahi Şam yönetimi Lübnan sınırında ve Lazkiye'de rejim artıkları ve Hizbullah ile çatışma halinde,onların nefesi bizim SMO kadar bile yok çok bir şey beklemeyin askeri olarak bundan bahsediyorum.Ben sizi anladım,Türkmen ve Türkiye hakları diyorsunuz.Siz de beni anlayın,Suriye'nin her zerresinde Türkiye'nin eli var artık,Colani daha dünkü adam,herşeye sahip değil öyle değil yani.Siz Şam yürüyüşü sırasında gördüğünüz her sakallıyı Arap sanmadınız umarım :) Türkiye birçoklarının sandığından daha kalındır ben bunu biliyorum,sizler de bilin istiyorum.Bununla ilgili daha fazla şey söyleyemem ama Abd'nin deli başkanı Trump bundan satır arasında bahsetti eğer takip ettiyseniz.Tabii O'na malum olmadı,istihbarat raporu geldi önüne o da söyledi.
 Bu bölgede Türkiye'yi öteleyip de abad olan var mıdır geçmişe bakalım sizi rahatlatalım biraz.Barzani var değil mi,hiç sevmezdi bizi,hala daha da sevmez ama el mahkum,İsrail bayrağı ile yürümüşlerdi hatırlar mısınız? Ne oldu? Bir reste baktı fırıldak gibi döndü.Irak yönetimi bizi ha bire BM'ye şikayet ederdi değil mi? Ne oldu? nereye geldik şimdi onlarla takip ediyor musunuz? Siz kendinizi Suriye yönetimi yerine koyun ve hadi sıkıysa Türkiye'ye dirsek gösterin,var mı öyle dünya? Limanı Fransız almış,alsın,bizim derdimiz bu değil,bizim dertlerimizi de sıra ile yazardım şimdi ama çok işgal ettim,uzatmak istemiyorum,bu konu tekrar açılırsa ayrıntısı ile konuşuruz.Türkiye'nin gözü aç değil,uslu olsunlar,güçlü olsunlar,asgari düzeyde herkesle de iyi geçinsinler istiyoruz,bize bu yeter.Sonrası zaten suyun akacağı yer her daim bize çıkar bu bölgede.Ben eminim,zaman geçer herkes görür.. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz