Silvan saldırısının ardındaki isimler..

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 09:20:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Silvan'da 13 askerin şehit olduğu saldırıyı, örgütün "Numan" kod adlı Diyarbakır bölge sorumlusu Ertem Karabulut ile "Hevidar" kod adlı kadın yardımcısı Servet Aydın'ın planladığı belirlendi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Silvan'daki saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı da operasyonu sevk ve idare eden rütbeli 13 askerin ihmali veya kusuru olup olmadığını belirlemek için soruşturma başlattı.

Soruşturma kayıtlarına ve fezlekelere yansıyan bilgilere göre, Lice yolunda 2 asker ile birsağlıkmemurunun kaçırılmasından sonra başlatılan operasyonlar nedeniyle PKK saldırı kararı aldı. Teröristlerin şifreli telsiz görüşmelerinin çözümlemelerine göre, örgütün "Numan" kod adlı Diyarbakır bölge sorumlusu Ertem Karabulut ile "Hevidar" kod adlı kadın yardımcısı Servet Aydın, Kandil'den gelen emir üzerine saldırı planını hazırladı.

Karabulut ve Aydın'ın talimatıyla Silvan bölge sorumlusu "Reber" kod adlı Mehmet Þah Yıldeniz bölgedeki 10 kişilik Hacı Çerkez, 6 kişilik Zara ve 9 kişilik Mala Gır gruplarını biraraya topladı. 3 grup uzun süredir takip ettiği 20 kişilik askeri time, Dolapdere'de pusu kurdu. Raporlara göre PKK'lılar saldırıda Kalaşnikof, M-16, keskin nişancı suikast silahı Kanas, Biksi ağır makineli tüfek, RPG-7 roketatar ile F-1 savunma ve saldırı tipi el bombası kullandı.

Saldırıdan sonra Karabulut, Zap kampına telsizle kriptolu rapor verdi. Bu telsizin kriptolu konuşma ve uydu üzerinden GPS (yer konumlama) ve yazılı mesaj gönderme özelliğine sahip olduğu belirtildi. Bu telsizle yapılan görüşmelerin diğer telsiz frekanslarıyla dinlenemediği bildirildi.

Diyarbakır Bismil nüfusuna kayıtlı olan 38 yaşındaki Ertem Karabulut'un 1991'den beri örgütün dağ kadrosunda olduğu, 2008'den itibaren de Diyarbakır kırsalında 250 PKK'lıya liderlik yaptığı bildirildi. Karabulut hakkında 28 eyleme bizzat katılmak ve talimat vermek suçundan yakalama emri bulunuyor. Aydın'ın da 1992'den bu yana örgütün dağ kadrosunda yer aldığı tespit edildi. Yıldeniz'in ise 3 yıl önce, Diyarbakır'da bir polis servisine yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. (Sabah) Mesajı Paylaş
  • Gösterim 2,332 
  • Genel Konular
  • 0 Yanıtlar




Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz