PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
65 (75.6%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
12 (14%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
9 (10.5%)

Toplam Oy Verenler: 86

Meselenin unutmamamız gereken başka bir boyutu var. Bu gibi terör örgütleri yalnız başlarına hareket etmezler, edemezler. Bunları yöneten, yönlendiren dış güçler, yabancı istihbarat örgütleri vardır. PKK ve Kürtler kendileri bıkıp terörden vazgeçseler dahi acaba bu mihraklar vazgeçecekler mi? PKK ve uzantılarının içinde olmayan dış örgüt ve yabancı istihbarat örgütü yok gibi. Diğer bir husus da terör bunlar için artık bir meslek gibi oldu. Bunlar ha deyince bırakırlar mı? Geçmişe ve tecrübelere bakınca doğrusu ben pek ümitlenemiyorum. Mesajı Paylaş

Fesih bildirisinden;

"3. Dünya Savaşı kapsamında Ortadoğu'da yaşanan güncel gelişmeler de Kürt-Türk ilişkilerini yeniden düzenlemeyi kaçınılmaz kılmaktadır."

Konunun özü bu paragraftır bana göre.Bunun haricinde 40 yıllık uluslararası bir mevzu.Neresinden baslayip bitirsen,baslamaz ve bitmez,hep eksik kalir yazacaklarımız.İcine girerek gözlerimizi kör ettigimiz siyaset resminin sınırlarını aşan bir hamledir.Türk devleti bir kez daha sorumluluk alıp elini taşın altına koymuştur.Basarabilirsek bolgenin kaderi ve tarihi degisir.Basaramazsak da korkacak birsey yok,silah bırakan biz değiliz... Mesajı Paylaş

50 yıllık terör karşısında endişeli bekleyişi seçenlere eleştiri getirmeye hakkımız yok ama her umut bir risk taşır o riskleri göze almadan barış olmaz bu tür kangrenleşmiş durumlarda. Ben Türkiye lehinde görüyorum tüm süreci. Kürtlerde karlı durumda o zaman kim zararlı durumda birileri mutsuz olmalı herkes karlı çıkamaz. Suriye ve Irak zararda tabi ki. Onlardan alınan ile Türk Kürt barışı sağlanıyor bu yüzden biz ve Kürtler kardayız barışın zeminini bu menfaat paylaşımı sağlıyor.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.putty bu bir zaman kazanma başka birşey değil

İktidar ve cenahıda zafer elde ettik demek için içeriğine bakmadan balıklama atladı mevzu bu

Anadil eğitim,sakıklar meclise

Bundan sonra terörle mücadeleye rahat asker buluruz benden söylemesi

İktidarın oy kazanma hevesi ile kürt-pkk açılımı,yada yapmaya çalıştıkları Tsk'da terörle mücadele eden personeli küstürmüştür..

Ben şunu soruyorum bahçeli ile başlayan PKK açılımı

İktidar ve yanındakinin oyu düştüğü zaman mı açılım olacak;

Gara şehitlerini herkez biliyor ve unutmuyor devlet o zaman ne demişti PKK ve terörle müzakere olmaz şimdi nasıl müzakere oluyor?????

Unutanın kanı kurusun... Mesajı Paylaş

Endişeli olanlara saygım var kolay değil itimat etmek ama 1984 den beri yakalanan tek ciddi şans budur terörü bitirme anlamında. Tabi ki bazı fraksiyonlar çıkacaktır siz nasıl itimat etmiyorsanız Kürtler dede muhalif bir kesim vardır ama zemin bulamayıp sönecek bunlardan da çok endişe etmeyin. Senin fikrin doğru benim fikrim doğru inatlaşması yerine bir süre bekleyip gözlemek gerek. Endişeleri olanlarda çok katı olmadan endişeli bekleyişe bari şans vermeliler bence inşallah.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Evet sn.putty beklicez ve görücez umarım ulusal ve üniter devletten vazgeçilmeden ve taviz verilmeden kayıtsız şartsız PKK silah bırakır.
Bekleyelim ve görelim...
Sonuçta bunca verilen Şehit ;ulusal ve üniter devletten taviz vermemek,bölünmemek ve vatandaşlarımızın Can ile mal güvenliği için verildi...

İnsanlara bu amaç ve ideallerden vazgeçildiği,bir hiç olduğu  veyahut boşuna çabaydı şeklinde mesaj verilmemeli. Mesajı Paylaş

Ayrıca sn Şahin1 doğru söylüyor PKK veya PYD veyahut her ikisi ya senelik yada aylık 4-4.5 milyar dolar gibi bir kazanç elde ettiği söyleniyor

Ve ayrıca bize mesaj vermek isteyen devlet ve istikbahrat örgütlerinin maşası

Acaba silah bıraktırırlar mı? Mesajı Paylaş

Ben D. Bahçeli Beyin vatanseverliğinden, devlet-millet sevdasından şüphe etmiyorum. Bu defaki süreci onun başlatması ve motive etmesi beni biraz rahatlatıyor doğrusu. İnşallah hayırlara vesile olur. Bir yandan da bir başka rahatsızlığım var. Dünya pek çok sıkıntılı noktada ateşe doğru sürükleniyor. Sanki bu yaklaşımlar da bunun bir sonucu gibi. Hemen herkes pozisyon alıyor. Ben, ordumuzun son bir kaç yıldır devam edegelen yeni yapılanmalarını, belli sistemlere odaklanmasını da buna yorumluyorum. Tabi bu 1-2 yılda olup bitecek bir şey değil. Ama sanki alarm çanları çalmaya çoktan başladı gibi. Mesajı Paylaş

Benim gibi,kendi halinde yasayan bir insanın ilk refleksi midesi üstünden olabilir.Ben bunu anlayabiliyorum,lafı hiç uzatmadan bir cümle yazarak kendi fikirlerimi kendim çürütebilirim,vicdanımı rahatlatabilirim.
 Kendi halinde yasayan bir vatandasin aksine,midesi yerine beyniyle-tecrube birikimi yani (hafizasiyla) davranis gosteren aygita da devlet deniyor.Bu davranis, ani rekleks seklinde ya da daha sıklıkla vadelere dayalı planlarla ortaya cikiyor.Siyaset dedigimiz ise mide ile beyin arasindaki koordinasyonu saglayan bir mevzu.Benim amatorce kisa tanimim bu yonde.
 Biz neye gore tartisiyoruz onu bilmeyince herkes kendi tezine gore hakli oluyor tabii ki. Mesajı Paylaş

Türkiye ben Türküm ,ne mutlu Türküm diyene diyemeyenler ile andımızı içimize sindiremeyenler devlet binalarından T.C'yi kaldıranlar ve Türk yerine etnik kimliği üzerinden hareket edenler olduğu sürece biz bu tartışmayı çok yaparız

Ben devlet içinde devşirmeler gitmediği sürece burnumuzun pislikten çıkmayacağına inanıyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz