Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ülkelerin batması dağların yuvarlanması gibidir o çok zengin adamlar firmalar dağın eteğindeki çakıl taşları gibi kalır ülke batınca.
Linkback: Ynt: Sohbet...
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Almanya'ya şöyle böyle diyoruz da, ticaretinin yüzde 75'i Avrupa Birliği ile olan mültecileri gönderdiğimizde bile 85 milyon nüfusu olan bir ülke olarak, şuan ekonomik dönüşüm olan Ulusların kontrolcü ve kapanan ekonomilerinde biz ne olacağız. Ayrıca otomotiv Türk sanayisinin de kalbidir. TOFAŞ, Renault, Ford Otosan ne olacak. Yani Almanları zor zamanlar mı bekliyor evet ama Almanya doğru bir yönetim ile çok hızlı yeni sanayinin dallarına yönelebilir. Elinde tuttuğu öyle ya da böyle bir AB pazarı var. Enerji krizi sancılı olur ama Nükleere tekrar dönülerek halledilebilir. Kısacası Almanlar şuan ki gücünü doğru politikalar ile dönüştürebilir. Arkasında sosyal sanayi ekonomik sanatsal gelişmiş bir toplum var. Oyuncakları haline getirdiği doğu Avrupa ülkeleri var. Çok iyi bir finans gücü var. Avrupa birliğini Fransa ile beraber elinde tutuyor. VS VS  Sam amcanın da ikna edilmesi lazım tabii. En zoru da bu bu arada. Ama biz ne olacağız. Dünyanın gittiği ekonomik süreç bizim açımızdan daha kötü. Elimizdeki Gümrük Birliği alınsın o noktada ne yapacağız. Asya ticaretine her anlamda uzağız. Komşularımızdan sorunlu olmadığımız ya da sorunlu olmayan bir tane ülke yok. Bana kimse katılmayacak belki ama nüfusumuz şuan ki teknolojinin gittiği nokta ile ülkelerin ekonomik pozisyonları bizi zora sokuyor. 85 milyon fazla çok fazla. 60 milyonluk genç bir Türkiye'yi tercih ederdim hakkım olsa.
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: putty - 04 Ocak 2025, 22:12:02Şu anda Almanya çözümü olmayan bir sorun ile karşı karıya olmalılar aksi halde Alman aklı o sorunu çözerdi. Yeşillerin politikaları ile Almanya bu felakete yönelse Alman aklı o partiyi ateşe atar kurtulurdu.

Onu diyorum ya, ATAMAZDI. Çünkü Yeşiller ve diğer radikal solcular aslında ABD maşası. ABD için Nazilere karşı bir önlem onlar.

Merzifonlu onlar romantik şeyler onlarla ülkeler batmaz.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Ocak 2025, 22:02:54http://tr.euronews.com/2024/02/01/avrupada-euro-bazinda-asgari-ucret-ve-satin-alma-gucu-turkiye-2024te-ne-durumda

Sn.putty'yi asla dinlemeyin sn.M.B.T ve Sn.Tigerfish

Asgari ücrete göre ortalama

Türkiye aylık kazanç 613 Euro
Almanya aylık kazanç 2054 Euro

Türkiye'de ne işiniz var deli mi öptü.

Sadece tatil için gelin gerçi bizim işletmelerin baya astronomik rakamlara çıkması Avrupa'lılar için cazip mı? Bilmiyorum.

Hiç Almanyada çalışan biriyle bu konuda konuştunuzmu?

Akrabalar var aynı şekil arkadaşlarımın akrabaları var orda resimlerine bakıyorum lüks arabalar ve lüks mekanlarda yemek yemeler,aynı şekil lüks hotellerde kayağa gidiyorlar vesaire vesaire bu fotoğraflar bana yetiyor konuşmama gerek yok.

Hatırlatayım Bursa'da birgün kayak yapmak için 3 bin liranız olması lazım gereken kiralamak ve ücret için ,yemek masrafı haricinde ve ulaşım dahil değil.

Pardon bir akrabamız var ,Türkiyemiz çok matah olsa oda geri dönerdi.

Herşey kızılelma için

Herşey kızılelma için

Almanya battı demedik batacak dedik.

Batarmı batmazmı bilmem ama batsada bu ilk olmayacak. Batarsa da daha güçlü geri gelir

Geçti artık o çağlar bundan sonra her yer Almanya olacak. 21 yy da Nijerya Almanya dan kuvvetle daha kudretli bir ülke olacak geçti o eski disiplinli toplumların arayı açtığı çağlar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat