Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Ve Genel Envanteri

Başlatan Hawkerx, 09 Şubat 2011, 18:12:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 08 Nisan 2025, 17:19:24http://www.defenceturk.net/yunanistan-ve-fransadan-zirhli-muharebe-araci-uretimi-icin-is-birligi

Yunanlılar bizim TTZA projesine cevap vermeye çalışıyor.

Tarihte çok gerizekalı millet var ama Yunanlılar bambaşka bir aşama , gerizekalılıkta level atlarlar...
Bizim ABD ile silah yarışına girmemiz gibi bir gerizekalılık.

Mesajı Paylaş

Birisi yorumda Ege deyin demiş bende katılıyorum bu "Adalar denizi" ifadesi çok saçma bir zorlama ve kabul görmeyecek zamanla bir çok zorlama deneme gibi unutulacak. Adalar denizi demek adaların sahibi kimse denizde ona ait anlamı çıkarır. Adalar bizim olsa adalar denizi derdik koca denizde iki adamız varken karşı tarafın kıyılarımıza kadar yayılmış 3000 adası var ve biz o denize adalar denizi diyoruz. Hissiyat olarak o zaman Ege Yunan denizi anlamına gelir. Bu Adalar denizi ismini aslında Yunanlılar koysa ben daha mantıklı bulurdum. Ege bölgesine mesela antik şehirler bölgesi diyelim olur mu mesela
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 27 Nisan 2025, 23:48:49Birisi yorumda Ege deyin demiş bende katılıyorum bu "Adalar denizi" ifadesi çok saçma bir zorlama ve kabul görmeyecek zamanla bir çok zorlama deneme gibi unutulacak. Adalar denizi demek adaların sahibi kimse denizde ona ait anlamı çıkarır. Adalar bizim olsa adalar denizi derdik koca denizde iki adamız varken karşı tarafın kıyılarımıza kadar yayılmış 3000 adası var ve biz o denize adalar denizi diyoruz. Hissiyat olarak o zaman Ege Yunan denizi anlamına gelir. Bu Adalar denizi ismini aslında Yunanlılar koysa ben daha mantıklı bulurdum. Ege bölgesine mesela antik şehirler bölgesi diyelim olur mu mesela

Sonunda yıllardır dediğime geldin yani, SSFyi terk etme sebebimdir bu konu. Birşeyi zorlarken sonunu da hesaplamak gerek, Cihat Yaycı'nın marifetidir bu konu.
 1941de sorun olacağı görülmüş ve Ege denizi devlet katında kabul görmüş ve kullanılmaya başlanmıştır.
Kalkıp da osmanlı saçmalığına dönmeye çalışmak bence Trump'ın Meksika körfezine bundan böyle burası Amerika körfezi demesi kadar abes ve hatalı.
Sahi Ege denizi adı nereden kaynaklanıyor merak eden oldu mu? Mesajı Paylaş

Ege bölgesi degil Bati anadolu  bölgesi demek dogrudur Mesajı Paylaş

Dünyada birçok denizde adaların olduğu bölgeler var. Hem de bundan daha çok. Hangisine Adalar Denizi deniyor? Mesajı Paylaş

Benim bildiğim, Osmanlı döneminde o bölgeye Ege denmediği, ada yoğunluklu bölge olduğundan Adalar Denizi dendiği için yeniden bu adın kullanılmak istendiğidir. Ege kelimesinde bir yabancı (Yunan) havası var diye düşünülmüş olabilir. Mesajı Paylaş

Biz geldiğimizde Ege diye bir deniz vardı ne yani koca denizin kaç bin yıllık adını mı değiştireceğiz. Başkent Bursa nın adını değiştirmedik olur öyle şeyler Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz