Hms Invincible gemisi Türk firmaya satıldı

Başlatan Tuco, 09 Şubat 2011, 12:12:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

O gemi ne kadar hurda olursa olsun bize satsalardı (deniz kuvvetlerimizde kullanacağız deseydik) daha yüksek fiyat isterlerdi... Geminin sökümü anlaşmalarla garanti altına alınmıştır. Sökülse dahi gemi mühendislerimiz için bulunmaz bir fırsatdır... Mesajı Paylaş

İncelemeye izin vericeklermi kide eriticekler diyorlar ... Mesajı Paylaş

Hava kuvvetlerimizdeki hangi uçağı kaldırabileceğiz bu gemiden?(!) Mesajı Paylaş

Ben bu tür gemileri insani yardım için kullanalım derim hep. Misal deprem olmuş bir bölgeye en azından helikopter taşır.. veya insan tahliye eder. Hiç olmadı su taşır..

yapılır yani birşeyler.. Mesajı Paylaş

şimdilik uçaka gerek yok helikopter için kullansak kısa bir süre sonra alım yapabiliriz.bunu sonra alım yapabilerek telafi ederiz sonuçta ilerii dönüşlü kullanıcaksak misal çok iyi inceleyip daha iyisini yapabiliriz.
Helikopter gemisi olarakta kullansak kafidir... bence çok iyi de bir alışım süresi olacaktır. Mesajı Paylaş

Büyük ihtimalle bu tür gemiler ileride iha gemisine dönüşecek. akdenizde ve aden körfezinde  ilerliyen yıllarda korsanlık faliyetleri artması muhtemeldir. Bu tür gemilerden kalkan silahlı ihalar ticaret filoların güvenliği sağlıyabilir

İngilizler 3 beş milyon dolar için bu gemiyi bize satmazlar. İngilizler çaktırmadan ülkemizin uçak gemisi olmasını istiyorda olabilir... zira korsanlarla mücadelede natoyla işbirliği yapıyoruz... uçak gemimizin olması natonunda, ingilizlerinde işinede gelir... Kendileri orduyu küçültürken, bizi bölgeye itekliyor olabilirler.  Bunuda çaktırmadan yaparlar.

Bu hurdayla en azından iyi kötü bir deneyim kazanırız.. çin bile sıfırdan inşaa edemedi, çinliler bile Ruslardan destek aldı. birileride bize çaktırmadan destek olabilir.

2025 yada 2030 lu yıllarda uçak gemimizi olabilir... Mesajı Paylaş

Ingilizlerin , bizim uçak gemisi sahibi olmamızı istemelerine açıkça ihtimal vermiyorum.Uçak gemisi sahibi olmamızı isteseler ,bütün gemiyi göndermelerine gerek yoktu.

Birde Çin halihazırda Varyag'ın yanı sıra,2020li yıllarda servise girecek başka bir uçak gemisinin inşaasına başladı ve ciddi bir seviyeye de geldiler.

Aslında helikopter gemisi dediğimiz platformların daha önemli olan kabiliyetleri amfibik kabiliyetleri.yoksa uçuş güvertesine sahip bir gemi inşaası büyük bir problem değil...Yani sadece helikopterlere üs görevi icra edecek bir gemiyi İngilizlerin yardımı olmadan kendi kendimize inşaa edebileceğimizi düşünüyorum.Zira daha önemli nokta üzerinde hizmet verecek helikopterleri ,inşaa edebilmek... Mesajı Paylaş

Hurda bir gemi için ne senaryolar yazdınız ya. Alemsiniz. :D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Tuco - 11 Şubat 2011, 14:04:13
Ingilizlerin , bizim uçak gemisi sahibi olmamızı istemelerine açıkça ihtimal vermiyorum.Uçak gemisi sahibi olmamızı isteseler ,bütün gemiyi göndermelerine gerek yoktu.

Birde Çin halihazırda Varyag'ın yanı sıra,2020li yıllarda servise girecek başka bir uçak gemisinin inşaasına başladı ve ciddi bir seviyeye de geldiler.

Aslında helikopter gemisi dediğimiz platformların daha önemli olan kabiliyetleri amfibik kabiliyetleri.yoksa uçuş güvertesine sahip bir gemi inşaası büyük bir problem değil...Yani sadece helikopterlere üs görevi icra edecek bir gemiyi İngilizlerin yardımı olmadan kendi kendimize inşaa edebileceğimizi düşünüyorum.Zira daha önemli nokta üzerinde hizmet verecek helikopterleri ,inşaa edebilmek...

Aslında o kadarda kolay değil gerçi 3-5 helikopter taşıyacak diyorsanız pist üstü hangara sığdırırsınız ama 20+ ise bunun asansörü var altta hangarları bakjım merkezleri vs.vs. Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 11 Şubat 2011, 14:30:59
Hurda bir gemi için ne senaryolar yazdınız ya. Alemsiniz. :D
Zenginin malı zügürtün çenesi hocam olsun hayal bile olsa güzel işte uçak gemisi azmı inşallah veririler :D Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz