Polonya Silahlı Kuvvetleri

Başlatan Falcon, 08 Şubat 2011, 16:14:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Polonya'nın Gdansk limanına ilk 28 adet Abrams M1A2 SEPv3 gelmiş. Toplam bu model tanktan 250 adet alacaklar. Polonya envanterinde 116 adet M1A1 modeli var. G.Koreden 180 adet K2 alıyorlar, 2024 sonu itibariyle yaklaşık 100 adeti teslim edildi ve 820 adet Polonya'da üretilecek planları var. Leopard 2A4/5 ve bir sürü T-72'nin farklı modofikasyonları da var.
Polonya Avrupa'nın en güçlü modern kara ordusuna sahip diyebiliriz. Askeri harcamaların milli gelire oranı 4.7%, yaklaşık 30 milyar dolar.

Mesajı Paylaş

Sn Marmara bu tanklarda galiba aktif koruma sistemi yok

Hem antitanklara hem drone'lara yem olurlar.

Galiba sadece K2 de aktif koruma sistemi var

Ayrıca spaag yada paralanabilir bir mühimmat atan bir spaag yada rcws'se olmazsa drone'lara yüzde yüz yem Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Ocak 2025, 02:43:27Sn Marmara bu tanklarda galiba aktif koruma sistemi yok

Hem antitanklara hem drone'lara yem olurlar.

Galiba sadece K2 de aktif koruma sistemi var

Ayrıca spaag yada paralanabilir bir mühimmat atan bir spaag yada rcws'se olmazsa drone'lara yüzde yüz yem

Polonya için üretilen K2PL aktif koruma var ama M1A2SEP v3 de yok.
Aktif koruma dronlara karşı etkisiz, hedefe doğru yavaş uçtuğu için aktif koruma reaksiyon vermez.
Trophy de devamlı tanksavara karşı etkili olamaz, olamadı da, kaçırdığı durumlar az değil idi. Şu anda tek etkili yöntem ızgara ile kaplamak. Jummer uygulamaya başlamışlardı ama tel güdümlü dronlar ortaya çıkınca onun ömrü de kısa oldu.

https://x.com/Alex95137247/status/1879622983796523271 Mesajı Paylaş

http://www.savunmasanayist.com/polonya-k2-tanki-icin-6-milyar-dolarlik-masada/#:~:text=G%C3%BCney%20Kore%2C%20K2%20tanklar%C4%B1n%C4%B1%20Polonya,y%C4%B1l%C4%B1ndan%20itibaren%20Polonya'da%20ger%C3%A7ekle%C5%9Ftirilecek.

Polonya ek ilave K2 black panther tankı için 6.2 milyar dolarlık anlaşma imzalayabilir.Söz konusu anlaşma 180 tankı içeriyor.

Acaba Kore versiyonumu yoksa Polonya için üretilen özel versiyon mu dikkat etmedim

Galiba biz 200 tank varsayarsak 6.2 milyar dolarlık bütçeye göre birim maliyeti;

31 milyon dolar......

Yuhhh yuhhh o paraya saldırı helikopteri alırsın...

Biz 18 milyon Euroluk Altay'a pahalı demeyelim hiç. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 10 Mart 2025, 02:54:50http://www.savunmasanayist.com/polonya-k2-tanki-icin-6-milyar-dolarlik-masada/#:~:text=G%C3%BCney%20Kore%2C%20K2%20tanklar%C4%B1n%C4%B1%20Polonya,y%C4%B1l%C4%B1ndan%20itibaren%20Polonya'da%20ger%C3%A7ekle%C5%9Ftirilecek.

Polonya ek ilave K2 black panther tankı için 6.2 milyar dolarlık anlaşma imzalayabilir.Söz konusu anlaşma 180 tankı içeriyor.

Acaba Kore versiyonumu yoksa Polonya için üretilen özel versiyon mu dikkat etmedim

Galiba biz 200 tank varsayarsak 6.2 milyar dolarlık bütçeye göre birim maliyeti;

31 milyon dolar......

Yuhhh yuhhh o paraya saldırı helikopteri alırsın...

Biz 18 milyon Euroluk Altay'a pahalı demeyelim hiç.
Sn Denizci,
Paylaştığınız linkte yazıyor:
" Temmuz 2022'de Güney Kore ile Polonya arasında, savunma sanayii ekipmanı tedariki için yaklaşık toplam değeri yaklaşık 13,7 milyar dolar olan anlaşma imzalandı. Bu kapsamlı anlaşma; 180 adet K2 tankı, 212 adet K9 obüsü ve 48 adet FA-50 ın tedarikini içermektedir.  Güney Kore, K2 tanklarını Polonya'ya iki aşamada teslim ediyor. İlk aşamada, 180 tankın teslimatlarına geçtiğimiz yık başlanıldı. İkinci aşamada ise K2PL standardında 800'den fazla tankın üretimi, 2026 yılından itibaren Polonya'da gerçekleştirilecek. İmzalanması planlanan 6.2 milyar dolarlık anlaşmanın, K2PL standardında üretilecek tankları kapsadığı değerlendiriliyor.."

Bu yazı çelişkili. Ama benim anladığım. 800 adet tankı Polonya'da 6.2 milyara üretecekler. Mesajı Paylaş

Ek 180 Tank alımı diyor 6.2 milyar dolar şeklinde benmi yanlış anladım acaba sn.Yaşar

Yani yeni bir alım sözkonusu galiba. Mesajı Paylaş

Toplam 180 tankın geçen sene Polonya'ya 56 adet K2 teslim edilmişti, bu sene toplam 96 adet teslim edilecek ve kalanı ise 2026'da.
800 adetlik ise K2PL(Poland) modeli olacak ve Polonya'da üretilmesi öngürülmekteydi. Henüz kesinleşmiş kontrat yok. Leopard 2A4/2A4PL'den Polonya mürettebatı yeni K2'ye oturunca hayal kırıklığına uğramış ve 100'ün üzerinde Polonya tarafı değişiklik yapılmasını istiyorlar, bazıları kritik imiş mürettebatın güvenliğine tehlike yaratacak kadar. 1 senedir görüşmeler devam ediyor ama henüz herhangi sonuca varamadılar.

Polonya K2 hayal kırıklığından sonra ABD'den ek 250 adet M1A2 tankı aldılar. Kısacası 800 adetlik K2 işi çok zor.G.Kore'nin tank üretim tecrübesizliği Polonya'nın midesini bulandırıyor.  K2 gerçek muhabere sırasında denenmemiş bebek, hele Polonya bu tanktan 100 üzerinde değişikilk istemesi ve Leopard 2A4'ten K2'ye oturunca az kalsa ağlayacak vaziyetteler. Mesajı Paylaş

İşte bu 180 lik alım daha önce planlanan 800 lük Polonya'da üretilecek olan gecikmeden ötürü şeklinde anladım

Benim vurgulamak istediğim 180 tank 6.2 milyar dolar çok pahalı olduğu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 10 Mart 2025, 04:10:02İşte bu 180 lik alım daha önce planlanan 800 lük Polonya'da üretilecek olan gecikmeden ötürü şeklinde anladım

Benim vurgulamak istediğim 180 tank 6.2 milyar dolar çok pahalı olduğu.
Olamaz zaten. 35 milyon tank başı fiyat imkansız.
Yazı kendi içinde çelişkili.
Kore tankının Polonya'da üretilecek versiyonunun Kore'deki üretimden daha ucuz olması gerekir. Tam 1 sene önceki alttaki yazıya göre bu tank 8.5 milyon dolar. Bu da çok ucuz sanki.

Tabii alım paketinde neler var, belli değil. Çıplak tank 8.5 milyon olabilir. Ama aksesuarlar, eğitim, mühimmat ve ek ERA fiyatı şişirir. Ancak 35 milyona değil.

https://nationalinterest.org/blog/buzz/k2-black-panther-most-expensive-tank-earth-208290#:~:text=The%20K2%20Is%20a%20Once,in%20South%20Korean%20defense%20capabilities.

Aşağıdaki G Kore makalesine göre de 3.4 milyarlık bir alım içindeki 180 adet K2 tankından bahsediyor.

" The DAPA has yet to unveil details such as the value of the deals. But South Korea's defense industry speculated Hyundai may sell 180 units of the K2 Black Panther in a $3.4 billion contract and Hanwha may supply 212 units of the K9 in a $2.4 billion deal."

https://www.kedglobal.com/aerospace-defense/newsView/ked202208260023 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz