HAVADAN ATILAN SEYİR FÜZESİ [SOM]

Başlatan levo, 05 Şubat 2011, 11:58:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.tigerfish 2011 veya 2014 o zamanlar için balistik füze için 800 km menzile ulaşılmış olabilir fakat...

Som a-b-c-j velhasıl hiçbiri 800 km menzile ulaşamaz...

Neden veya sebebi diye sorarsınız

Haberinizin içerisinde belirtildiği gibi trı40 micro turbojet motoru kullanıyor.

Nedir bu motor?

Fransız motoru yani kısaca yazılımı ve fadec kısmı çalışma saati belli olan fransız motoru ...

Füzelerde mtcr anlaşması olduğu için ki o yıllar özellikle NATO ülkeleri buna çok dikkat ediyordu bize 300 km üzeri bir füze birleşeni vermez

Kısaca yabancı trı40 microturbo motoruna müdahale edemeyiz, Fransa buna izin vermez.

Heh şimdi ona bakarsanız şimdi Hollanda Almanya gibi ülkeler tomahawk alıyorlar durum değişti fakat 2014 de durum farklı idi.

Ayrıca kim demiş 800 km som menzilini? ....

İsmini açıklamayan hava kuvvetleri yetkilisi

Zaten başımıza ne geliyorsa ismini açıklamayan yetkili ve gizli tanıklardan geliyor bu ülkenin başına ...

Belki 400 hadi zorlayalım 500 olsun oda yakıt tüketimi Fransız micro trı40 daha düşük olan ve fadec ve çalışma saatini ayarlayabilceğimiz ktj3200 sayesinde olur

Peki ktj3200 ne zaman devreye girdi?

İki üç senedir seri üretimi olan motor.

Benim bilgim ve fikrim bu kadar saygılarımla

Şahsi kaanatim üfürmek milli sporumuz olmuş. Mesajı Paylaş

Microturbo TRI-60-30 motoru kullanan SCALP EG/Storm Shadow füzelerinin resmi verilere göre menzili 240 km. Resmi olmayan iddialara göre ise 500 km.

SOM-J'nin resmi verilere göre menzili 275 km. Resmi olmayan ise muhtemelen haberlerde geçen 800 km. Belki de iddia savaş başlığı yerine yakıt koyarak yapılmış bir denemeye dayanıyordur. Kim bilebilir!

Evet 2014'de bile konuşulanlar bunlar.

Üfürüyoruz veya üfürmüyoruz. Üfürüyorsak üzülmeyelim, üfüren sadece biz değiliz. Üfürmüyorsak daha da şahane.  ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Denizci16 - 25 Mayıs 2025, 16:04:52Sn.tigerfish 2011 veya 2014 o zamanlar için balistik füze için 800 km menzile ulaşılmış olabilir fakat...

Som a-b-c-j velhasıl hiçbiri 800 km menzile ulaşamaz...

Neden veya sebebi diye sorarsınız

Haberinizin içerisinde belirtildiği gibi trı40 micro turbojet motoru kullanıyor.

Nedir bu motor?

Fransız motoru yani kısaca yazılımı ve fadec kısmı çalışma saati belli olan fransız motoru ...

Füzelerde mtcr anlaşması olduğu için ki o yıllar özellikle NATO ülkeleri buna çok dikkat ediyordu bize 300 km üzeri bir füze birleşeni vermez

Kısaca yabancı trı40 microturbo motoruna müdahale edemeyiz, Fransa buna izin vermez.

Heh şimdi ona bakarsanız şimdi Hollanda Almanya gibi ülkeler tomahawk alıyorlar durum değişti fakat 2014 de durum farklı idi.

Ayrıca kim demiş 800 km som menzilini? ....

İsmini açıklamayan hava kuvvetleri yetkilisi

Zaten başımıza ne geliyorsa ismini açıklamayan yetkili ve gizli tanıklardan geliyor bu ülkenin başına ...

Belki 400 hadi zorlayalım 500 olsun oda yakıt tüketimi Fransız micro trı40 daha düşük olan ve fadec ve çalışma saatini ayarlayabilceğimiz ktj3200 sayesinde olur

Peki ktj3200 ne zaman devreye girdi?

İki üç senedir seri üretimi olan motor.

Benim bilgim ve fikrim bu kadar saygılarımla

Şahsi kaanatim üfürmek milli sporumuz olmuş.

Bravo tam bir önceki sayfadaki mesajlara cevap yazmaya hazırlanıyordum ki baktım birisi yazacağımı yazmış :)
Fransız motorunun bellibir çalışma saati var, kendileri için daha dayanıklısını üretmiş olsalar bile bize verdiklerinin bundan farklı kısıtlı saat ömürlü olduğuna adım gibi eminim , füzenin taşıdığı yakıt miktarı ne olursa olsun o menzile o tarihte ulaşmış olması mümkün değil  bu işte sadece motor , yakıt değil pil dayanım konusu da var, zaten o zamanlarda söylenmeyen menzil 350-400 km gibi birşeydi, amerikan dedem korkut hikayeleri bizi hiç ilgilendirmiyor fizik kanunlarını aşan birşeyi söylemeye başlarsak hurafe şıhlara benzeriz bu forum bunun yeri değil. Mesajı Paylaş

Som J Kaan ucagimizda kullanilanacak anka 3  ve  anka4 kullinalanacak  (gövde icerisinde olacak )

bizim turbojet motor ile 800 km menzile cikar

Arat turbojet motoru ile

Arat turbojet motoru gezgin füzesinde kullanilanacak Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: tumucin - 25 Mayıs 2025, 19:54:49Som J Kaan ucagimizda kullanilanacak anka 3  ve  anka4 kullinalanacak  (gövde icerisinde olacak )

bizim turbojet motor ile 800 km menzile cikar

Arat turbojet motoru ile

Arat turbojet motoru gezgin füzesinde kullanilanacak

Bizim turbojet olunca en iyisi oluyor hatta fizik kanunlarını mı terse çeviriyor.

Turbojet motorların yakıt tüketimi belli, füzenin harp başlığının ve toplam ağırlığının ne kadar olduğu belli.

Hadi bizi çekemiyorlar, engelliyorlar diyelim diğer turbojet seyir füzelerinin menzillerine bak. Mesajı Paylaş

Tumucin Üstad, Eray Güçlüer ekolünden sayılır.  ;D  ;D  ;D Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz