HAVADAN ATILAN SEYİR FÜZESİ [SOM]

Başlatan levo, 05 Şubat 2011, 11:58:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çok pahalı bir şeye benziyor ama insan atmaya kıyamaz be :) Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: _darkraven_ - 05 Şubat 2011, 15:44:59
Þimdi utanırlar mı bilmem...

Onlarda utanma arlanma yok üstadım hem yaptıkları hangi bir şey için utansınlarki o kadar çokki Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Alıntı yapılan: kanas - 05 Şubat 2011, 16:09:47
Çok pahalı bir şeye benziyor ama insan atmaya kıyamaz be :)
Atalım diye yapıyoruz süs mü kalsın be hacım :D :D Mesajı Paylaş

Alıntı YapBen buna hiç dikkat etmemiştim . Roketsan ile TEI motor üretiminde işbirliği yapıyorlarmıi Actuator ne demek bilmiyorum parça galiba.

Actuator hava araçlarındaki kontrol edilebilen yüzeylerin hareket ettirilmesini sağlar.Füzelerde bunlara kanatçık-Fin denir.Mekanik,servo elektrik ve hidrolik olarak çalışabilirler.Roketsan bu konuda Stinger projesi ile başlayan epey bir tecrübe ve teknolojik birikime sahiptir.Aşağıda çalışma prensibini kısaca gösteren fotoğraflara bakarsanız durum daha net anlaşılabilir.

Actuatorler ile ilgili bazı bilgilere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

http://www.muirheadaerospace.com/motion-technology/actuators.html
http://www.otmservo.co.uk/projects.htm
http://www.rogersonaircraftequipmentgroup.com/act2.html Mesajı Paylaş

acaba nsm tarzı bişey mi yoksa slam-er gibi bişeymi olacak? Mesajı Paylaş

İki gün forma girmedim neler kaçırdım. Savunma sanayimizin hızına internet bile yetişemiyor. Nerdeyse hergün yeni bir haber çıkıyor...

Gelde mutlu olma. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 05 Şubat 2011, 17:42:25
Alıntı YapBen buna hiç dikkat etmemiştim . Roketsan ile TEI motor üretiminde işbirliği yapıyorlarmıi Actuator ne demek bilmiyorum parça galiba.

Actuator hava araçlarındaki kontrol edilebilen yüzeylerin hareket ettirilmesini sağlar.Füzelerde bunlara kanatçık-Fin denir.Mekanik,servo elektrik ve hidrolik olarak çalışabilirler.Roketsan bu konuda Stinger projesi ile başlayan epey bir tecrübe ve teknolojik birikime sahiptir.Aşağıda çalışma prensibini kısaca gösteren fotoğraflara bakarsanız durum daha net anlaşılabilir.

Actuatorler ile ilgili bazı bilgilere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

http://www.muirheadaerospace.com/motion-technology/actuators.html
http://www.otmservo.co.uk/projects.htm
http://www.rogersonaircraftequipmentgroup.com/act2.html
Teşekkürler Mesajı Paylaş

arkadaşlar sanırım olay yanlış anlaşılmış, söz konusu mühimmat scalp eg gibi bir seyir füzesi değil.Süper çavuş'unda dediği gibi popeye tarzı bir mühimmat.Ve aklıma gelmişken bizim birde jsow c türü bir mühimmat geliştirme programımız yok muydu? Mesajı Paylaş

Hgk genel maksat bombalarına hareketli kuyruk ilavesiydi.Bunun birde kanat ilave edilen versiyonu var şuan yapım aşamasında.Daha önce lazer güdüm kiti üretmiştik zaten.

Bu proje ise bombaların akıllı hale getirilmesinden çok daha sofistike bir proje.İsraille yapılan popeye antlaşmasında teknoloji transferi var diye hatırlıyorum.Bunun üzerine biz kendi ins-gps tecrübemizi ekledik.

Popeye katı yakıt motorlu bir füze bu motorun teknolojisine zaten sahibiz.(b 6111 ve ws serisi roketler)

Slam er ise harpoon altyapısından yararlanılarak yapılan bir proje.

Sonuç popeye ayarında bir füze yapabiliriz.Hatta güdüm ve menzil konusunda daha da iyisini yapacak bilgi-birikim seviyesine sahibiz.

Slam er ise roket motoru daha gelişmiş bir sistem.Daha iyi seyir yapabilen daha alçaktan hedefe gidebilen ve hareket kabiliyeti daha iyi bir füze popeyeye nazaran.Menzilide daha iyi.

Bizim füze popeye slam er arası birşey.Ama şunuda unutmayalım birde atmaca projesi var.

Benim dikkatimi çeken nokta hem atmaca hem bu füzede menzil 150+ olarak belirlenmiş.Slamer harpoon gibi ortak altyapı kullanan iki füzemiz olacak bu işin sonunda... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: _darkraven_ - 05 Şubat 2011, 22:55:42
Hgk genel maksat bombalarına hareketli kuyruk ilavesiydi.Bunun birde kanat ilave edilen versiyonu var şuan yapım aşamasında.Daha önce lazer güdüm kiti üretmiştik zaten.

Bu proje ise bombaların akıllı hale getirilmesinden çok daha sofistike bir proje.İsraille yapılan popeye antlaşmasında teknoloji transferi var diye hatırlıyorum.Bunun üzerine biz kendi ins-gps tecrübemizi ekledik.

Popeye katı yakıt motorlu bir füze bu motorun teknolojisine zaten sahibiz.(b 6111 ve ws serisi roketler)

Slam er ise harpoon altyapısından yararlanılarak yapılan bir proje.

Sonuç popeye ayarında bir füze yapabiliriz.Hatta güdüm ve menzil konusunda daha da iyisini yapacak bilgi-birikim seviyesine sahibiz.

Slam er ise roket motoru daha gelişmiş bir sistem.Daha iyi seyir yapabilen daha alçaktan hedefe gidebilen ve hareket kabiliyeti daha iyi bir füze popeyeye nazaran.Menzilide daha iyi.

Bizim füze popeye slam er arası birşey.Ama şunuda unutmayalım birde atmaca projesi var.

Benim dikkatimi çeken nokta hem atmaca hem bu füzede menzil 150+ olarak belirlenmiş.Slamer harpoon gibi ortak altyapı kullanan iki füzemiz olacak bu işin sonunda...

Atmacada menzil 70+ olarak belirlenmişti 150 adı geçmiyor. Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz