O en eski forumdan putty var bildiğim sadece. Galiba archangel siz de vardınız. Putty arada isim değiştiriyor halbuki marka kendisi niye isim değiştirir anlamıyorum
Ben de varım , hatta daha önceki ve daha da öncekinde de..
Forumlar artık eski popülerliğinde değiller çünkü insanlar sosyal medyanın tadını aldılar artık herkes kendi çapında bir fenomen, ikincisi artık herşey 2 tık bile değil tek tık ötenizde, hatta söylüyorsun yapay zeka herşeyi önüne seriyor, 3 sü forumlar habire çöküp durdu, saatlerce emek verip yazdıkların bir gece kalkıp bakıyorsun ki buhar olmuş, 4 bazıtipler forumları zehirledi , insanları anlamsızca aşağıladı , forumdan kovdu, insanlar da küstü , yoruldular. Yeni nesil tekrar biraz ilgi duymaya başladı da iyi kötü 2-3 yer ayakta kaldı.
Sn Delku sizi de hatırlıyorum Sn Skywolfu da. Harzemşah, Farabi, Delenda est Carthago, Nutuk, Kabardey, Topgun, Tomcat, Destiny, Battlestar hemen hatırladığım diğer isimler. Bir de sadece tr militaryde yazan Teori, Deno, Swat, Sanchez, İstiklal fm (Fatih Mehmet Küçük), Anafor vb değerli forumcular var.
Ayrıca asker olduğunu bildiğimiz Müstafi ve Dum vardı. Hala Karacı var. Bu asker kökenli üstatlar bazen tek bir cevapla bir projedeki anlamlandıramadığınız, eksiklik gibi gördüğünüz noktayı açıklığa kavuşturuyordu.
Bir de pakistan forumu ardından kurulan defencehub ekibi var. cabatlı mesela sadece oraya yazıyor. ya da bu isimlerin bazıları aynı insanlar biz farkında değiliz
Ama hepsi Putty olamaz ona eminim
Forumların bence en büyük sorunu ego ve aşırı erkek egemen olması. Hemen yanlış anlamaya laf sokmaya alay etmeye hazır bir ekip var. Bu yukarıdakilerin bazıları da üstüne alınabilir. Siyasete girilince de tuz biber ekiliyor. Mühendis ve asker ağırlıklıo olması da başka bir sorun özellikle sosyal bilimleri ilgilendiren konulara aşırı mekanik bakılıyor. Bunlar da bir bilim deyip saygı duyulmuyor. mühedissen her şeyin en iyisisin zaten. yüzbinlerce kitaplık külliyatı olan siyaset bilimi ve sosyoloji hakkında rahatça kesin kanılar net ve köşeli kurallar ortaya atılabiliyor. Forum bu tabi herkes düşüncesini söyleyecek ama ortamı zehirleyen bir mühendis/asker tahakkümü var. Bu dediğimi anca diğer disiplinlerden gelenler anlayabilir tam olarak.