"İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın resmi davetlisi olarak İngiltere'ye giden Akar'ın, ziyareti sırasında ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.
Bazı savunma sanayi firmalarıyla da görüşmelerin planlandığı ziyarette, Milli Savunma Bakanı Akar'a, savunma ve güvenlik konularında uzman, sivil ve askeri personelden oluşan teknik heyet de eşlik ediyor. "
https://www.ntv.com.tr/turkiye/milli-savunma-bakani-hulusi-akardan-ingiltere-ziyareti,Z5ARKzoXYUShxcqlDKw1bgbiraz mübalağa yaparak anlatıyorum, İngiltere, bu projenin sonu Altay gibi olmasın diye çırpınıyor neredeyse yahu!
2017'den beri 5 yıl geçti.
ABD motor vermezse, uçağın neyle uçacağını bilen kimse yok hala.
2017'de İngiltereden çıktık yola, 2022'de İngiltere'ye geri döndük.
arada ziyan olan altından kıymetli beş yıl.
İngiltere, yirmi yıl içinde Amerika'ya devrettiği gücün bir kısmını geri alacak düşüncemi hatırlarsınız.
"bu fikrim, yeni yeni bazı tv programlarında da dillendirilmeye başlandı""
Atlantik cephesindeki yeni güç dağılımını ön gören İngiliz aklı, Türk ordusunun kendi yanında olmasını istiyor, bu olanların başka bir açıklamasını bulamıyorum ben.
RR tok esnaf, Türkiye'ye uçak motoru satmazsa batmaz, tüm Avrupa bize basit bir kamera bile satmama konusunda uzlaşmışken, bu adamlar bize savaş uçağımızı tasarlattı, süper bilgisayarları verdi, 2017 yılında da, motor konusunda gayet cömert haberler okuyorduk.
ABD dış politikasındaki tuhaflıklarla beynimizin yandığı bir dönemde, İngiltere'nin bu ince diplomasisi, beni mutlu ediyor açıkçası.