KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
93 (44.7%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.2%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.2%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 208

Alıntı yapılan: Mareşal Efe - Bugün, 12:47:51Eurofighter'a gerek yok. F-16V işini hızlıca çözelim yeterli.

EF için harcanacak parayı da KAAN ve TF35000 için harca tamamdır.

Bazı projelere para lazım hem F-16 hem de EF aynı anda şu aşamada bizim için maliyetler açısından mantıksız. 40 EF için en az 4-5 milyar dolar para ödeyeceksin. Bu parayı KAAN için ayırmak bence daha mantıklı.

Çözemiyorsun F-16V işini.. OK vermiyorlar.
"Heyetler arası görüşmeler devam ediyor" masalıyla  uyutuluyoruz.
Önceden F-16V işi bile olmuyorsa  bizi tamamen gözden çıkarmışlar savaş uçağı tedariğinde JF-17, J-10   gibi radikal  alternatiflere ara  çözümlere yönelelim diyordum ama bizimkiler KAAN işini baltalamalarından çekiniyor olabilir... Mesajı Paylaş

Şuan KAAN'dan önce hizmete alıp savaşa hazır hale getirebileceğimiz savaş uçağı bulunmamaktadır. F-16V, EF ve tekrar F-35 projesine dönsek de teslimler 2030 sonrasına sarkacaktır. Sabırla KAAN, Hürjet ve jet ihaları geliştirmeye devam edip, katmanlı hava savunmayı bir an önce seri üretime geçirerek beklemekten başka çaremiz yok gibi duruyor. Bu arada uzun menzilli füze kapasitemizi de caydırıcı noktalara taşımalıyız. Mesajı Paylaş

Neden ikinci el usaf'tan blok40 ve 50 uçakları almıyoruz
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - Bugün, 14:36:41Neden ikinci el usaf'tan blok40 ve 50 uçakları almıyoruz

Mesele F-16V üretim hattının doluluğu mu sizce? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - Bugün, 14:36:41Neden ikinci el usaf'tan blok40 ve 50 uçakları almıyoruz

Satan var mı? Sarı kafa, kimilerinin dediği gibi çıkarına bakıyor olsa bile, artık herkes savaş tehdidini ensesinde hissediyor. Bu ortamda, baba oğluna silah satmaz, satamaz. Elindekini tutmaya bakar. Önce can, sonra canan!

Ar-ge'si bitmiş her füzenin seri imalata alınması şart oldu. Motor darboğazını da bir an evvel aşmalıyız. Mesajı Paylaş

Bence Kaan ve diğer sistemlerin kullanıma hazır hale getirilmesi için gece gündüz çalışmalıyız. 3 vardiya, 7/24...

Motormuş, radarmış, füzeymiş vs...
Artık cek-cak'lı cümlelerden kurtulmalıyız! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

EF işi de pert oldu, geriye F16 kaldı onun da gelmesi kaç yıl sürer
Hiç olmazsa yedek parça, mühimmat ne varsa USA'den almaya çalışmalıyız. Bu israil'in dengesi yok hesap verme gibi derdi de yok Mesajı Paylaş

Adamların Suriye ve Ortadoğu projesi bu işe ve biz önlerinde engel veya risk olarak görülüyor isek F-16 vs gelmez. Özgür, Hurjet, Kaan , Kızılelma, Anka ne varsa gaza basmak lazım. Öncelik cerrahi hassasiyetli füze sistemlerinin olmalı. Balistik, seyir, dolanan, anti radyasyon , uçaksavar, füze savunma vs ne varsa. Yine küçük birliklerce kullanılabilecek karaok, sungur.Ayrica envai çeşit drone ve anti drone. Elektronik harp her çeşidinden. En çok iş de istihbarata düşer. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 14:45:54

Mesele F-16V üretim hattının doluluğu mu sizce?

Yooo bir an önce teslim almak yarın yada 6 ay sonra ne olucağı belli olmayan coğrafyada olduğumuz için

Çünkü anlaşılan Suriye üzerinde İsrail ile karşılaşıyoruz ve gerilim oluyor.

İsrail bizim bir uçağı düşürşün biz geri adım atalım,İsrail o zaman daha çok üzerimize gelir

Filolar sönümlenmiş ve eskimişken şöyle ,60-100 adet ikinci el F16 bize ilaç gibi gelir Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 14:11:44
Alıntı yapılan: Mareşal Efe - Bugün, 12:47:51Eurofighter'a gerek yok. F-16V işini hızlıca çözelim yeterli.

EF için harcanacak parayı da KAAN ve TF35000 için harca tamamdır.

Bazı projelere para lazım hem F-16 hem de EF aynı anda şu aşamada bizim için maliyetler açısından mantıksız. 40 EF için en az 4-5 milyar dolar para ödeyeceksin. Bu parayı KAAN için ayırmak bence daha mantıklı.

Çözemiyorsun F-16V işini.. OK vermiyorlar.
"Heyetler arası görüşmeler devam ediyor" masalıyla  uyutuluyoruz.
Önceden F-16V işi bile olmuyorsa  bizi tamamen gözden çıkarmışlar savaş uçağı tedariğinde JF-17, J-10   gibi radikal  alternatiflere ara  çözümlere yönelelim diyordum ama bizimkiler KAAN işini baltalamalarından çekiniyor olabilir...

OK vermiyorlar diye bir şey yok. Biz yeniden F-35 sevdasına kapıldığımız için süreci yavaşlattık. Pek çok detayı çıkardık sonra da yavaşlattık. Diğer yandan bu uçakların gelmesi de gecikecek yani ilk F-16'yı 2028 gibi almanın bir mantığı yok. EF için de aynı durum geçerli. O uçaklar alınsa bile geç gelecek. Bunlara para vereceğime KAAN'a odaklanırım daha iyi.

EF benim sevdiğim bir uçak değil. Rafale nasıl patladıysa EF de bana göre aynı yolun yolcusu. Hiç bulaşmaya değecek bir uçak değil. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz