KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
91 (44.2%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.1%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.8%)

Toplam Oy Verenler: 206

KAAN için eleştiriler bulabilirsiniz ama şöyle iki adım geri gidip büyük resme bakarsanız KAAN mazlum dünya için batan geminin malı gibi bir şey herkes kapışacak bu malı göreceksiniz. Birileri almak isteyecek birileri yapalım ortak olalım bize de bir fayda düşsün diyecek başkaları benim özel ihtiyaçlarıma nasıl yarar diyecek. KAAN fırtınası kopacak 2026 da ben buna çok inanıyorum. Şu iki prototip hele bir uçmaya başlasın görenin dibi düşecek bende projene nasıl katılırım teklifleri yağacak. İslam coğrafyasının bu uçağa ve Türkiye ye çok ihtiyacı var gerçekten. Söyleyecek çok şey bulunur tabi ama olumlu bakmak gerek böyle haberlere uğursuzluk getirir bereketi kaçar kötü konuşmayın. Çalışıcan sonrası Allah Kerim olursa olur olmazsa olmaz olumsuz olmaya gerek yok.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Haziran 2025, 01:17:29F16 üretiyoruz sandık montaj sanayi çıktı.

Sadece montaj değildi. Uçağın gövdesinin çoğu parçasını ürettik. Sadece kendi uçaklarımız da değil üstelik. O programın belki en büyük faydası, uçak gövdesi üretimi tecrübesi sağlamak oldu.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Musty - 11 Haziran 2025, 21:27:04
Alıntı yapılan: marmara - 11 Haziran 2025, 21:18:12Motor ABD'nin ve onun izin verdiği ülkelere satarsınız.

F-16 kullandığı için izin verme ihtimali, F-16 kullanmaya göre daha olasılığı yüksek olacaktır. (Bende biliyorum motor izin gerekli)

Olasilik hiç yok, yukarıda saydığım ülkelerin hiç birisi almayacak. Kim alacak? Yunan? Belçika? İsrail? Norveç?
F-16 kullanan ülkelerin F-35 alma şansı var, zaten alıyorlar. Ucuz 80-85 milyonluk F-35 var iken neden başkasını alsın.
Belki F-16 kullanıcısı Ukrayna hibe edersen alabilir...

Çift katmanlı duvar var, onlar hiç almaz ve ABD motor vermez. Mesajı Paylaş

Bu güne kadar üretipte ihraç etmediğimiz hiç bir ürün yok tabancadan uyduya kadar gemiden gemi yönetim sistemine kadar her üretiğimizi ihraç ettik. Şunun şurası savunma sanayini biraz ciddiye alalı 20 yıl oldu bu kadar taze bir savunma sanayinin 10 milyar dolara yakın ihracata ulaşmasının başka izahıda olamaz. KAAN ı almazlar demek şu anki hareketlenmeye bakarak da anlamlı değil Türkiye nin toplam savunma sanayi ihracatına bakarak da anlamlı değil.
Biz neler sunacağız onu daha şimdiden göremiyorsunuz. Örneğin Endonezya ya Advent ihraç ettik kendi gemilerini üretip kullandılar. Şimdi Atmaca füzesi üretmek için anlaşma gündemde. Yani gemi yazılımı satmakla bitmiyor faydamız onun füzesinide ürettiriyoruz. Belki radarını da üretecekler Aselsan ile işbirliği yaparak.  Batı dünyası İslam ülkeleri ile bizim kadar paylaşımcı alış veriş yapamaz. KAAN ı mesela biz ortak üreteceğiz belki bir pervaneli uçak yapacak kadar onlara ARGE birimi kurmalarına yardım edeceğiz. Hava hava füzelerini üretmek isterlerse vereceğiz SOM isterlerse vereceğiz. Bunları ABD bırak ürettirmeyi satmıyor bile satsa bile her sene gelip depoda sayıyor bakımını yaparken siz dışarı çıkın biz füzenin kapağını açacağız diyorlar. Müslüman coğrafyanın nelere mecbur kalıp alıştığını bilmiyorsunuz siz. Türkiye projeleri Müslüman ülkeler için çölde yürürken vahada ki su gibi. Ama ürünlerimiz bir ülkenin her şeyine yetmediği için tam bir silah tedarikçisi olamıyoruz. Fransa Rusya ABD gibi değiliz bizden zırhlı araç alan uçak alamıyor ama yakında alacak bizde mutlak üretici olacağız

Mesajı Paylaş

Sayın marmara da hiç bizim heyecanlarımızı paylaşmıyor fark ediyorum. Rusya ve İran ın her şeyi onu heyecanlandırıyor bizim mevzulara bir donuk bakışı var sanki. Uludağ Üniversitesinde okumuş bir yakınlık olur illaki diye beklentiye giriyoruz bu kadar şahane Türkçesi var illaki bir mazisi var demektir.  Senegalliler bile ülkelerine dönüyor yarı Türk gibi Türkiye ye bağlılık geliştiriyorlar hissiyaten.  Mesajı Paylaş

Ardan Zentürk'de iç politika yatırımı,yalandan yere imza atmış olabilirler demiş aynı şeyi görmüşüz demek
Mesajı Paylaş

Herkese Merhaba.

Ben Endonezya konusunda bu satışı çok fazla güvenilir bulmuyorum. Endonezya pek çok proje için imza atıp sonrasında yükümlülüklerini yerine getirmeyen bir ülke.

Umarım ben yanılırım ve 48+12 adetlik satış gerçekleşir ama söz konusu ülke Endonezya olunca insan doğal olarak acaba mı diyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Haziran 2025, 13:10:47Ardan Zentürk'de iç politika yatırımı,yalandan yere imza atmış olabilirler demiş aynı şeyi görmüşüz demek
Sn Denizci16,
Bizim ki daha MOU safhasında. KF21 gibi olmaz. Daha çabuk söner alevi. Endonezya, KF21'e ortaktı. Beraber üreteceklerdi. Koreliler TOT konusunda cimri davrandılar. Onlarda da para konusunda cimrilik yaptılar; iş, proğramdan atılmaya kadar gitti. En son KF21 proğramının %7 ortağı olarak görünüyorlardı. Bugün de KF21'e bağlılık yemini eder gibi bir dayanışma MOU'su daha imzalamışlar Kore ile.
Adamlar, f15EX, Rafale, belki J10, KAAN ve KF21 ile enteresan bir oyun çeviriyorlar. Hani yumurtaları tek kefeye koymayın lafını bir üst seviyeye çıkarmışlar.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 12 Haziran 2025, 14:25:51
Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Haziran 2025, 13:10:47Ardan Zentürk'de iç politika yatırımı,yalandan yere imza atmış olabilirler demiş aynı şeyi görmüşüz demek
Sn Denizci16,
Bizim ki daha MOU safhasında. KF21 gibi olmaz. Daha çabuk söner alevi. Endonezya, KF21'e ortaktı. Beraber üreteceklerdi. Koreliler TOT konusunda cimri davrandılar. Onlarda da para konusunda cimrilik yaptılar; iş, proğramdan atılmaya kadar gitti. En son KF21 proğramının %7 ortağı olarak görünüyorlardı. Bugün de KF21'e bağlılık yemini eder gibi bir dayanışma MOU'su daha imzalamışlar Kore ile.
Adamlar, f15EX, Rafale, belki J10, KAAN ve KF21 ile enteresan bir oyun çeviriyorlar. Hani yumurtaları tek kefeye koymayın lafını bir üst seviyeye çıkarmışlar.

Ben de maalesef tamamen sizin görüşünüzü paylaşıyorum. Endonezya bu konuda ciddi olsa çok ama çok uzun soluklu bir prosedür getirecek beraberinde. TusAş'ın kapasitesi sınırsız değil. Bir çok devletlerin radarına girdik ve kemik ete büründü zaman kaldı ki kendi ihtiyacımız acaba yeter mi yetmez mi orası da muamma. Kaan projesi hayırlısıyla başarılı olarak sonuçlanacak ancak bana kalırsa en az iki üretim merkezi şimdiden inşasına başlasınlar. Müşteri beklemeyi pek fazla sevmez ve B alternatiflerine yönelirler. Kan projesi ile ilgili tüm sanayiler kapasitelerine en az %100 arttırmaları lazım. Pakistan kesinlikle ilk sırada bekler, Cezayir şimdiden flört etmeye başladı, Suudi Arabistan'a kalsa daha dünden bu ucaklari temin etmeye razı, Afrika'ya olarak değinmedim. Bu proje şimdiki haliyle kapasitesi yetmeyecek bu kesin.

ABD  bir de şimdiye kadar motor temininde pek destekçi olmuyor tam tersi Köstekçi oluyor. Bu baş belası motor konusu ellerimiz ayaklarımızı bağlayarak bir çok projeleri zaten sekteye uğrattı ne yazık Kaan projesinde de farklı olmayacak gibi görünüyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 12 Haziran 2025, 14:56:47ABD  bir de şimdiye kadar motor temininde pek destekçi olmuyor tam tersi Köstekçi oluyor. Bu baş belası motor konusu ellerimiz ayaklarımızı bağlayarak bir çok projeleri zaten sekteye uğrattı ne yazık Kaan projesinde de farklı olmayacak gibi görünüyor.

Hürjet'i de ekleyin buna bence. Tabii ABD kendisi için de Hürjet almak istemezse. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz