KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
91 (44.2%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.1%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.8%)

Toplam Oy Verenler: 206

Alıntı yapılan: SH - 11 Haziran 2025, 16:34:08Arkadaşlar TF35000 için yol alındı deniyor, inanmıyorsunuz.

Haşa, buna inanıyorum. Çünkü Sayın Akşit DE öyle söyledi. Siyasetçi beyanı değil yani.  ;)

Alıntı yapılan: SH - 11 Haziran 2025, 16:34:08Elin adamına 12 milyar dolarlık satış yapıyorlar yine inanmıyorsunuz.

Haaa, bakın buna inanmıyorum işte. Çünkü ortada bir satışın sağlandığı teknik şartlar yok. 3 Durum var bu koşullar için:,
i) Seri üretimde olan mal satılır, Var mı seri üretimdeki Kaan ve onun üretim hattı? Hayır.
ii) Sipariş edilen malı üretmiyorsundur ama benzeri malları hali hazırda üretiyorsundur. Ve yeni malın üretimi için de her şey hazırdır. İleri bir tarihte teslim etmek üzere siparişi verilen mal satılır. Seri üretimde olan başka bir 5. nesil uçağımız ve aktif seri üretim hattımız var mı? Hayır.
iii) Ürün ar-ge safhasındadır ama seri üretime de girmek üzeredir. Seri üretim hattı hazırdır ve kapora da ödenmiştir. Bu şartlar mevcut mu? Hayır.

Alıntı yapılan: SH - 11 Haziran 2025, 16:34:08Endonezya ve Kore ile ilişkide ben Kore'ye asla güvenmem. Kore ticarette limitlerini çok zorlar. Bir açık buldu mu anasını beller.

Kore için ifadeleriniz doğru olmalı, çünkü bunu başka kişilerden de duydum. Amaaaa, Endonezya'nın tek vukuatı Kore değil ki! Rafale için anlaştı, caydı. Rusları beğenmedi. En son F-15EX işinin de çıkmaza girdiği söyleniyor. Bize ödenmiş bir kapora da yok anladığım kadarıyla. O halde "fazla şüpheci" mi oluyoruz şimdi? Mesajı Paylaş

Endonezya ile Türkiye arasında mutabakat anlaşması imzalanmış. Endonezya kaynaklarında herhangi hukuki yükümlülüğü olmayan imzalar atılmış. Ortada fol yok yumurta yok.

Belli bir süre sonra unutulur, şu ana kadar neleri gördük KF-21, Su-35, F-15EX, Rafale---->KAAN.
Gelecekte EF, Su-57, F-35, J-10, J-35 göreceğiz.
Dünya turu yaptıktan sonra Hindistan misali kim rüşvet verirse onu seçerler Rafale gibi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 11 Haziran 2025, 16:34:08Elin adamına 12 milyar dolarlık satış yapıyorlar yine inanmıyorsunuz.

Haaa, bakın buna inanmıyorum işte. Çünkü ortada bir satışın sağlandığı teknik şartlar yok. 3 Durum var bu koşullar için:,
i) Seri üretimde olan mal satılır, Var mı seri üretimdeki Kaan ve onun üretim hattı? Hayır.
ii) Sipariş edilen malı üretmiyorsundur ama benzeri malları hali hazırda üretiyorsundur. Ve yeni malın üretimi için de her şey hazırdır. İleri bir tarihte teslim etmek üzere siparişi verilen mal satılır. Seri üretimde olan başka bir 5. nesil uçağımız ve aktif seri üretim hattımız var mı? Hayır.
iii) Ürün ar-ge safhasındadır ama seri üretime de girmek üzeredir. Seri üretim hattı hazırdır ve kapora da ödenmiştir. Bu şartlar mevcut mu? Hayır.

Bazı sevgili forumdaşlar bu etapların her birinin belki yıllar alacak süreç olduğunu gözardı etmesi. Umarız ki en kısa sürede bu uçağa sahip oluruz. Mesajı Paylaş

TEI TS-1400 motoru EASA testlerini geçer geçmez, askeri versiyonu üretilsin üretilmesin, nazarımda o proje başarıyla sonlandırılmış olur. Oldukça da makul sürede tamamlanmış olur hatta.

Ama ne yazık ki buna bakarak TF35000 için bir tahminde bulunamam. 20 Yıl sürmez inşallah.

Mesajı Paylaş

Forum yine canlanmış. Ne güzel.
Haberi veren cumhurbaşkanı. Uçağın henüz seri üretime hazır olmaması ve ülkemizde siyasetçilere olan güvenin her geçen gün azalması nedeniyle bu satışın olamayacağını düşünenler olmuş. Karşı taraf da hemen duyguları kabararak aksi yönde görüş belirtmiş.

Bu anlaşma ve buna bağlı satış gerçekleşirse bu bizim için çok iyi olur. Her zaman diyorum ya, ürettiklerimizi sadece kendi ihtiyacımız için üretirsek o bize çok pahalıya patlar. Satmak için de üretmeli ve kar elde etmeliyiz ki daha iyilerini yapabilecek paramız olsun. O nedenle inşallah Endonezya'ya satarız. İnşallah başka ülkelere de satarız.

Uçağın hazır olması konusu tabi ki önemli. Muhtemelen hızı artıracak parayı bulduk! Eh o kadar radar cezası neden var.  ;D  ;D

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Radar cezalarına dair yasa çıkmadan önce meclisten bir başka yasa geçti,  milletvekillerinin ve eski milletvekillerinin trafik cezalarının meclis bütçesinden ödeneceğine dair.   Daha sonra siyasete niye güven yok. Yönetenlerle yönetilenlerin ayrı kanunlara, kurallara tabi oldukları, kanunların yönetenlere işlemediği devlet türü "polis devleti" olarak tanımlanır. Vatandaş durumu o kadar yadırgamıştır ki, sen yargılanmıyorsun, benim siyasetçime nasıl soruşturma açarsın diye , siyasetin yargısal bağışıklığını tasdikler. İşte objektifin en dar kadrajından bile, öyle bir hal halimiz. 

Söylemlerde zaten öyle ama, korkarım "Ali yapar Veli bozara" çok yakınız. Olumsuza değil olumluya muhalefetin, eninde sonunda böyle bir sonuca gitmesi kaçınılmaz.  Mesajı Paylaş

Vekilimin işi acil(!),basacak gaza tabii.Sen bir de O'na ceza mı ödeteceksin utanmaz vatandaş seni! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 11 Haziran 2025, 16:34:08Arkadaşlar TF35000 için yol alındı deniyor, inanmıyorsunuz. Israrla aynı tarihler veriliyor yine inanmıyorsunuz. Elin adamına 12 milyar dolarlık satış yapıyorlar yine inanmıyorsunuz. İlla size açıp gösterecek halleri yok herhalde. Fazla şüphecilik de pe iyi olmuyor. Ben mühendislerimize güveniyorum. Yapıyoruz diyorlarsa yapıyorlardır.

Ayrıca bu iş Kaan işi değil sadece. Denizaltı, SIHA falan onlarca şey var. Biz bu adamlara ilk defa bir şey ihraç da etmiyoruz. Daha öncesinde de bir sürü şey sattık. Endonezya ve Kore ile ilişkide ben Kore'ye asla güvenmem. Kore ticarette limitlerini çok zorlar. Bir açık buldu mu anasını beller.

Bu ticaret anlaşması 30 milyar doları bulur. Hayırlı olsun.
Alıntı yapılan: serkan1976 - 11 Haziran 2025, 13:44:38Tf-35000 yapılmadan hiçbir haberi dikkate almayın...

F-110 motorlu KAAN'ı da hiçbir ülkeye satamazsınız

Tf-35000 yapılmadan hiçbir haberi dikkate almayın...
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 11 Haziran 2025, 13:44:38Tf-35000 yapılmadan hiçbir haberi dikkate almayın...

F-110 motorlu KAAN'ı da hiçbir ülkeye satamazsınız

F-16 kullanan ülkeyede mi satamayız ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Musty - 11 Haziran 2025, 21:05:03F-16 kullanan ülkeyede mi satamayız ?

Evet satamazsınız, sadece F-16 kullanan değil, kullanmayan ülkeye de satamazsınız.
Motor ABD'nin ve onun izin verdiği ülkelere satarsınız.
Ayrıca F-16 kullanan ülkelerin çoğu NATO, onlar F-35 alıyorlar ve ABD rakip istemez. F-16 kullanan ülkeler, Belçika, Hollanda, Norveç, Tayvan, İsrail, Yunanistan, Ukrayna, G.Kore, Polonya vs. Bunların çoğu F-35 müşterileri, neden rakip istesin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz