KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
91 (44.2%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.1%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.8%)

Toplam Oy Verenler: 206

X'de baya haber var zaten, Endonezya ile 48 adet Kaan anlaşması yapılacağı ve mali boyutunun 10 Milyar dolar olduğu yönünde... Mesajı Paylaş

Tf-35000 yapılmadan hiçbir haberi dikkate almayın...

F-110 motorlu KAAN'ı da hiçbir ülkeye satamazsınız Mesajı Paylaş

İnş. anlaşmanın gereği yapılır... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 11 Haziran 2025, 13:44:38Tf-35000 yapılmadan hiçbir haberi dikkate almayın...

F-110 motorlu KAAN'ı da hiçbir ülkeye satamazsınız

Şimdiye kadar yaşanan süreçlere göre SSB'nin hukukçuları sözleşmeleri çeşitli durum ve sorumluluklara göre ayarlamış olmalı. Anlaşma muhtemelen çeşitli ihtimaller ve gecikmeleri kapsayacak şekildedir. Zaten Endonezya da muhtemelen finanse eden katılımcı olarak kabul edilip, risklere ve çözüm imkanlarına bu sıfatla ortak olmuştur. yani satış esas unsur olmakla beraber, bunun ötesinde, bir kısım konularda  Know How aktarımı ile  ARGE ve Endonezya ile sınırlı katılım hususlarını da içeren anlaşma olması mantıklısı.    Mesajı Paylaş

Mazlum dünya bizim silah tedarikçisi olmamız için yanıyo tutuşuyo inşallah. Bu haber olacak iş değil düşman çatlatır. Proje rüzgarı arkasına aldı Suudi lerin 100 tane dedikodusu bu haberden sonra gerçeğe dönebilir. Hatta başka bir iki müşteride eklenebilir 2028 olmadan. Uçak ortaya çıkmadan bu şekilde alınması bir anlamda projeyi F35 gibi ortak projeye döndü kabul etmek gerekir kimse projeye ortak olmadan böyle ortaya çıkmamış kanıtlanmamış uçağı bu kadar para verip almaz. Yemeyip içmeyip gerçekten de bu motoru yapmamız lazım. Bu uçağı Kemalist mühendisler yaptı

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Cidden çok mutluyum. Ikidir prototip halinde, henüz TSK envanterinde olmayan uçakları pazarlıyoruz. Kara sistemlerinde de özel sektörün benzer başarıları var. Türkiye savunma sanayi, mühendislik alanında hızla marka olma yolunda. Bu tip gelişmeler projelerin finansmanını da problem olmaktan çıkartacaktır. Bu arada ben TF-35000 prototipinin 2026_27 gibi ortaya çıkmasını bekliyorum. Zira 2 sene de yer testleri sürse, hava testleri ve Kaan'a uygulama için ancak süre kalır. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar TF35000 için yol alındı deniyor, inanmıyorsunuz. Israrla aynı tarihler veriliyor yine inanmıyorsunuz. Elin adamına 12 milyar dolarlık satış yapıyorlar yine inanmıyorsunuz. İlla size açıp gösterecek halleri yok herhalde. Fazla şüphecilik de pe iyi olmuyor. Ben mühendislerimize güveniyorum. Yapıyoruz diyorlarsa yapıyorlardır.

Ayrıca bu iş Kaan işi değil sadece. Denizaltı, SIHA falan onlarca şey var. Biz bu adamlara ilk defa bir şey ihraç da etmiyoruz. Daha öncesinde de bir sürü şey sattık. Endonezya ve Kore ile ilişkide ben Kore'ye asla güvenmem. Kore ticarette limitlerini çok zorlar. Bir açık buldu mu anasını beller.

Bu ticaret anlaşması 30 milyar doları bulur. Hayırlı olsun. Mesajı Paylaş

Endonezya'ya 48 adet Kaan ihracatı çok büyük bir başarı ve tarihi bir gün.

Nuri DEMİRAĞ'ların, Vecihi HÜRKUŞ'ların ruhu şad olsun.

Henüz ortada sadece bir prtotoip varken ve sadece birkaç uçuş yapmışken bile bu ihracat, projeye olan güveni gösteriyor. Varın ilerisini siz düşünün...

Ülkem adına çok mutluyum.

Bu ihracatta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Seninle gurur duyuyorum T Ü R K İ Y E M   Mesajı Paylaş

Endonezya KAAN anlaşması detayları:
✈️ Endonezya KAAN'ları yerli motor ile istiyor.
✈️ Anlaşmanın 12 uçak opsiyonu var. Yani 60 uçağa kadar çıkacak.
✈️ Anlaşma ile 84 aylık süreç başladı
✈️ 48 adet MMU KAAN için son uçak 2034'te verilecek.
@TUSAS_TR

https://x.com/tolgaozbek_com/status/1932757834782921208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1932757834782921208%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url= Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz