KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
90 (44.1%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.6%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.3%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.4%)

Toplam Oy Verenler: 204

Sayın Hakan Hakkı, espri tamam da ironideki maksat nedir, açar mısınız? Mesajı Paylaş

Türkiye KAAN adında savaş uçağı tasarlıyor ve üretiyor.

Ayrıca Türkiye'de KAAN adında tarımsal ilaçlama makinesi yapılıyor.

Kaan ilaçlama makinesiyle KAAN uçağına nasıl ironi yapılır?

ChatGPT' ye yukarıdaki gibi bir soru yazarsan aşağıdaki gibi bir cevap alıyorsun.

Bu iki "KAAN" üzerinden yapılabilecek ironi, isim benzerliğini kullanarak yüksek teknolojili bir savaş uçağı ile tarımsal bir ekipman arasındaki çelişkiyi esprili şekilde vurgulamaktır. İşte bazı öneriler:

İronik Yaklaşımlar :

"Göklerde düşman avlıyor, tarlada zararlı!"

Aynı isim, biri semalarda süzülen savaşçı, diğeri mısır tarlasının kahramanı...

"KAAN: İster göğe hükmet, ister tarlaya!"

Tarımsal kalkınma da, hava üstünlüğü de bizim işimiz!

"Bir KAAN düşman uçağını, öteki zararlıyı indiriyor."

Biri radar kilidi, biri nozul ayarı peşinde!

"KAAN: Biri 'uçan', biri 'püskürten' efsane."

Ortak nokta: İkisi de sahada rakip tanımıyor.

"KAAN varsa hem sınırda hem ovada güvence var."

Ulusal güvenlik mi, ürün güvenliği mi? Neye ihtiyacın varsa...

"KAAN'la gökte F-16'yı, tarlada çekirgeyi alt ettik."

"Bir KAAN savunur vatanı, bir KAAN kurtarır rekolteyi."

Bu tür ironiler, iletişimde mizah ve çarpıcılığı artırmak için özellikle sosyal medyada veya tanıtım kampanyalarında işe yarar. Dilersen bu ironileri afiş, slogan ya da karikatür fikrine dönüştürebilirim. Mesajı Paylaş

Bu ChatGPT'yi sevdim. Bir dahakine ben de kullanacağım; @putty'den neyim eksik? Tamam, biraz kelim var ama kafamda tek bir beyaz saç yok. Fakat sakalımda beyaz teller var, böhü böhü  :(   :o

Ne maksatla kullanacağım ChatGPT'yi? Cevaplamak istemediğim sorular olursa, "Ahanda şincik ChatGPT'ye sordum, beeele beeele dedi" demek için kullanacağım!!  ;)

NOT: İroninin kralını yaptım, ellaam...
Mesajı Paylaş

Tam ölçüler olarak bizim kaan'lık füze menzil için 150-400 km denmiş ama 200 km vursa yeter boyutları bizim kaan'ın iç hacmine yeter gibi karşınızda r37 specs'leri

4.06 m boy

36 cm çap

72 cm kanat açıklığı

6 mach gibi hipersonik hıza ulaşıyor

Video olmadığı için aşağıdaki linki tıklayın belki buraya kopyalayan olur

http://youtube.com/post/Ugkxg8oR_x_OmYQETr9ANfLjaYIDT9IoxbC-?si=FJZf0uvy_LLtQl0v Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz