KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
90 (44.1%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.6%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.3%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.4%)

Toplam Oy Verenler: 204

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 29 Mayıs 2025, 19:34:10Sertifikasyon sonrasında, TEI TS-1400'ün teknik dokümanlarını yayınlar. Orada yazarlar, bu motor kaç kg olmuş.
Şöyle bi açıklama bekliyorum..
Prof. Mahmut Akşit : Rakip motor ile aynı ağırlıklara ulaştık. Tek haneli farklar var.

Bence 175kg civarlarına geldiler.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Mayıs 2025, 20:57:53TS-1400 hiç ATAK'a takıldı mı?
Hayır, takılmayacak. Mesajı Paylaş

Bence TEI'dekiler şu anda TS-1400 için sivil sertifikasyonu tamamlamaya odaklanmışlardır. Ardından da soluk bile almadan TS-3000'e başlayacaklar.

Motor hafifletme süreçlerini, bu işler tamamlandıktan sonra, her iki motor için aynı anda yürütürler gibime geliyor. Mesajı Paylaş

Özel bi hafifletme programı uygulamadan motoru geliştirirken 175 civarlarina geldiklerini düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Size, farklı görev tanımları için geliştirilmiş ve seri üretime girmiş KAAN fotoğrafı/linki göndereyim de sabah sabah biraz gözünüz gönlünüz açılsın....

Her türlü düşman hava araçlarına (her türlü sinek/sivrisinek) karşı etkili bir şekilde kullanılabilir....
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Hakan Hakkı - Bugün, 09:06:07Size, farklı görev tanımları için geliştirilmiş ve seri üretime girmiş KAAN fotoğrafı/linki göndereyim de sabah sabah biraz gözünüz gönlünüz açılsın....

Her türlü düşman hava araçlarına (her türlü sinek/sivrisinek) karşı etkili bir şekilde kullanılabilir....
;D  ;D  ;D  ;D Mesajı Paylaş

Sn.hakan hakkı bu biraz ülkedeki ...

Bu ne uçuyor mu ,soba borusu

Bu ne ya milleti kandırıyorlar kokpittetki Vileda sapı...

Gibi benzer açıklamaları yapan CHP'liler gibi olmuş, hoş olmamış

Ki bunu CHP'ye oy veren biri olarak söylüyorum

Aynı şekil bunu projeleri eleştiren biri olarak söylüyorum

Mühendislerin emeğine ayıp olmuş... Mesajı Paylaş

Gökbey'de ve t-129'da kullanılan lhtec motorunun EASA sertifikasyon testlerinin kopyası aşağıda. Bu motor 185kg kuru ağırlıkta.
Demekki ts1400 205-210kg civarında bir motor

https://www.easa.europa.eu/es/downloads/7601/en Mesajı Paylaş

Bende honeywell sitesinde lthec c800 muhtemelen at4 versiyonu için 175 kg yada 375 pound ifadesini buldum

Uygulamar arasında gökbey ve t129 da var

Linki paylaşıyorum

http://aerospace.honeywell.com/us/en/products-and-services/products/power-and-propulsion/engines/turboshaft-engines/cts800-turboshaft-engine Mesajı Paylaş

Arkadaşlar konu Kaan ama t129 lisansı 2028 de bitince muhtemelen atak 1.5 denilen t629 yada t929 denilen hafif saldırı helikopteri üretilir...

Onunda muhtemelen seneye yada bu sene sonu projesi duyrulur Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - Bugün, 12:51:24Sn.hakan hakkı bu biraz ülkedeki ...

Bu ne uçuyor mu ,soba borusu

Bu ne ya milleti kandırıyorlar kokpittetki Vileda sapı...

Gibi benzer açıklamaları yapan CHP'liler gibi olmuş, hoş olmamış

Ki bunu CHP'ye oy veren biri olarak söylüyorum

Aynı şekil bunu projeleri eleştiren biri olarak söylüyorum

Mühendislerin emeğine ayıp olmuş...

Mühendislere bir lafım yok.

CHP vs bilumum bilmem kimin ne dediğini baz almadım.

Sadece Bu linkteki aletin türevlerinin olduğu gibi MMU sürecinin sonunda farklı görev tanımı olan MMU/KAAN' ların üretileceğini ESPRİLİ bir şekilde dile getirdim.

Bu ve diğer milli işlerde kimin zerre kadar emeği geçmişse Allah razı olsun. Hepsinin başımın üstünde yeri var...

(Eeeee tabii ki de esprinin yanında küçük de olsa ironi mevcuttur paylaşımda...! Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz