KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

Korsan64 ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
91 (44.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.5%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.2%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.3%)

Toplam Oy Verenler: 205

F-47 yeni, kimseye verilmeyecek bir teknoloji. Biz olanın en iyilerinden birini yapmaya çalıyor ve satmaya uğraşıyoruz. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar

ABD
Çin
Rusya
G.Kore
Hindistan
Japonya (deneysel)
İngiltere tempest 5.5-6
Fransa fgas5.5-6

Nesil çalışmalarının olduğu yerde ve bazılarının üretim tesisleri ve proseslerinin gösterildiği yerde
Kaan için ne gibi gizli bir prosedür izleyebiliriz ki..

Kısaca bu kadar ketum olmanın gereği gerek yok 5.nesil artık o kadar gizli bir kabiliyet yok yani bence çok kritik şeyler göstermiyoruz...

Madem o kadar kritik  "verdiğimiz görüntüler" diğer dünya devletleri yapsınlarda görelim

Ayrıca vatandaş haklı malum iktidar ve cenahı o kadar palavracı ki insanlar somut örnek görmek istiyor bu gayet makul bir istek.Gördükçe inanıyoruz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 10 Mayıs 2025, 14:39:49Abd F47 yi kimseye gösteriyor mu göstermiyor. Üstelik uçak 2022 den beri gizli gizli uçtuğu halde. Biz bu konularda fazla şeffaf davranıyoruz.  Bunun 2 sebebi var bence tabi. Birincisi kaşıntı tutan komşulara mesaj vermek için. İkincisi bu ülkede herşeye "yalan,dolan, propaganda " diyen acayip bir kitle var.

Hiç kimseye vermekdikleri F-22'yi ATF projesinde epey göstermişlerdi. Rakibi F-23'ü de. Bu defa çok gizli olmalarının bazı nedenleri olabilir. Mesela böyle bir proje gerçekte hiç var olmamış olabilir. Ya da F-35 projesinin Çinlilerin eline geçtiği iddiaları gerçek olabir, bu nedenle yeni proje çok daha gizli tutuluyor olabilir.

Olasılıklar artırılabilir. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kaan'ın önümüzdeki sene atışlı testlerini görecekmişiz😎 Mesajı Paylaş

En dikkat çekici açıklama Hürjet'e Airbus ve İspanya'nın ortak olması gibi yakında KAAN'a da ortaklık teklifi yapmaları olabilir. Avrupa'nın elinde bir 5. Nesil savaş uçağı veya projesi yok. Önümüzdeki aylarda Hürjet'te olduğu gibi Airbus liderliğinde Avrupa ülkelerinden KAAN için ortaklık teklifi gelmesi hiç de sürpriz olmaz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 22 Mayıs 2025, 15:24:32En dikkat çekici açıklama Hürjet'e Airbus ve İspanya'nın ortak olması gibi yakında KAAN'a da ortaklık teklifi yapmaları olabilir. Avrupa'nın elinde bir 5. Nesil savaş uçağı veya projesi yok. Önümüzdeki aylarda Hürjet'te olduğu gibi Airbus liderliğinde Avrupa ülkelerinden KAAN için ortaklık teklifi gelmesi hiç de sürpriz olmaz.

Böyle bir teklif olsa bence harika olur. Zamanıyla Türk havacılık sanayisi Avrupa'nın belkemiği olur. Gerçi Fransa ve Yunanistan biraz ağlar ama güzel bir efektif bir iş çıkartarak sonuçlanırsa bence bu iş birliğine tamamen taraftar olurum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 22 Mayıs 2025, 18:23:00

Kaan yeni test uçuşu yapmış

Yeni olduğuna emin miyiz? Mesajı Paylaş

Bende başka yerde göremedim, pardon yanlış okumuşum aslında eski uçuşuna dahil eski uçuş görüntüsü yayınlamış Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz