RR niyemi geldi?.Tamammen IP hakları bize ait argesinden sonra bize devredilecek bir motordan vazgeçip,RR un tüm motorlardan para kazanacağı ama tamamen TÜRKİYE de üretilecek bir yöntemi kabul etmişizdir.
LİBYA nın son zamanlarında bize yanaşmaya başlayan ve bunu mandası MALTA raracılığıyla devamlı hissettiren İNGİLTERE,son UKRAYNA mevzusuyla dümeni baya bize kırmış gibide görünüyor artık.
Yoksa İngilizler durduk yere günahını bile ücretsiz vermez.
Şu yazınızı biraz toparlasanız....
Tam olarak RR'nin revize edildiği söylenen yeni teklifinde ne var?
İNGİLTERE,Önce LİBYA da başlayıp,Son Ukrayna olayından sonra bize dahada yakınlaşmak için biraz RR u itelemiş ve bizde Tamammen IP hakları bize ait argesinden sonra bize devredilecek bir motordan vazgeçip,RR un tüm motorlardan para kazanacağı ama tamamen TÜRKİYE de üretilecek bir yöntemi kabul etmişizdir.Diyorum SERKAN hangi kısmını anlamadınki?
Şuan hiç bir resmi ayrıntılı açıklama yok son teklif konusunda.
Hatırlarsan 2018 de yapılan açıklamalarda IP haklarında anlaşılamadığı ve ayrıca RR un İngilterenin ihracat haklarında söz hakkı olması gerektiği konusunda ısrarları yüzünden anlaşma olmamıştı.SSB de ALTAY dan ağzı yandığı içinmidir bilmem tüm IP hakları ve ihracat hakları kendisine ait bir motor istediğinden görüşmeler sekteye uğradı.
https://www.ft.com/content/9b6d7af6-6d6a-11e8-92d3-6c13e5c92914Daha bir kaç ay önce yeninesil modüler nükler enerji teknolojisi geliştirmek için KATAR la ingiliz devletininde destek sağladığı bir ortaklığa giden RR un böyle kritik ve yüksek getirisi olan bir işte ortaklığa giderken uçak motoru için KATAR ı mazeret olarak kullanmayacağı anlaşılmıştır zaten.
Kısaca onlar her motor için ihracat izninden vazgeçmiştir,bizde tamamen bize ait olacak IP haklarından.Motorda TÜRKİYE de üretileceğine göre.Ben başka bir orta yol göremiyorum.