TEİ MOTOR PROJELERİ

Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UH -60 derken Amerikalılar T-925 gibi bir alternatife kızmış olabilir. Avrupa pazarında genel maksat olarak yoklar. Biz iyi pazardık. Rakip olmamız sinirlerini bozmuştur. Hatırlatıyorum yaptırım yasası kararında da Türkiye'nin yerli F-35 yapmasının engellenmesi hedefi var. Bu arada yaptırım kararı SSB idarenin işlerine dair üyeleri ile ilgili. F-110,F-404 ile F-16 ise bu yüzden MSB tarafından yürütülen projeler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 03 Mayıs 2025, 17:55:30ABD'nin ağız kokusuna dayanmadan başka alternatifleri değerlendirse olmaz mı. Milli motorun ne olacağı belli değil, F110 tamam iyi motor ama über süper eşi benzeri olmayan motor değil ki.

Antik Mısır'da güneş tanrısı Ra gibi gökyüzüne bakarak ABD motor verirse uçacağız aksi halde sanki karanlık dünya gelir mantığı var.

ABD vermedi mi Cem Yılmaz'ın dediği gibi amino asitto dersin başka alterniflere geçilir.

Bunu daha öncede söylemiştim sn.marmara

Al31 veya al41 ile ws10 motoru ile prototip yapmayan denizci'yi öpsünler...

Ik mık yaptıklarında bu prototipleri demoklesin kılıncı gibi sallandırırım...

Ama ilk tercihim f110 olur hem bildiğim motor olduğu için hemde senelerin müttefikliği olduğu için

ABD resmen projemizi geciktiriyor askıya uğratıyor bu yetmez gibi İsrail yön veriyor ABD-Türkiye ilişkisine....Bu kabul edilemez Mesajı Paylaş

Birde bizde hangi akıl varsa neden hürjet ej200 ile üretilmez yada Rus,çin motoru ile hayla aklım ermiyor

Tai genel müdürünün açıklaması bu işin içinde olanlar için gerçekliği göz önüne serdi

Adam ne diyor

T70 için ambargo sözkonusu,ge404 motoru anlaşması için umutluyuz kongreden geçmesini bekliyoruz

Şimdi bu açıklamayı yapan Tai genelmüdürüne bir savunma sanayi uzmanıda demiyor ki efendim şayet ambargo var ise ge404 motorundan nasıl umutlusunuz yada T70 e ambargo var deyip ge404 için umutluyuz deyince kendinizle çelişmiyor musunuz? Diye bir tane savunma uzmanı sormuyor.... Mesajı Paylaş

TS-3000 için çalışma sadece araştırma seviyesinde gibi görüşüyor. Belki bir ufak planlama yapılmış olabilir ama ortada detaylı bir çalışma yok.

TF-35000 için çok kısa zamanda değil ama yakında bir prototip olabilir gibi konuştu. Benim anladığım 1-2 yıla bir prototip gelecek. Halen inanması güç geliyor ama sözlerinden bunu yorumladım.

TF-6000'i bırakıp TF-10000'e nasıl odaklanılıyor anlamıyorum. Birisi olmadan diğeri nasıl olacak? Anka 3 zaten TF-6000'e ihtiyaç duyuyor. Buralar biraz karıştı kafamda.

IDEF'e 3 ay var yaklaşık olarak. IDEF'te bence her şey ortaya çıkar. O zamana kadar motorlar ile ilgili bir şey duyamayız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - Bugün, 00:56:28TS-3000 için çalışma sadece araştırma seviyesinde gibi görünüyor. Belki bir ufak planlama yapılmış olabilir ama ortada detaylı bir çalışma yok.

Detaylı olmasına gerek yok. T-700'de üretemediğimiz bir şey hemen hemen kalmadı. TS-1400'den tecrübe de var. Anladığım kadarıyla, tek yapacakları T-700'ü birazcık modifiye etmek, güçlendirmek ve iyileştirmek. Telif haklarına takılmayacak kadar...

Alıntı yapılan: SH - Bugün, 00:56:28TF-35000 için çok kısa zamanda değil ama yakında bir prototip olabilir gibi konuştu. Benim anladığım 1-2 yıla bir prototip gelecek. Halen inanması güç geliyor ama sözlerinden bunu yorumladım.

Mutabıkız, ben de öyle anladım.

Alıntı yapılan: SH - Bugün, 00:56:28TF-6000'i bırakıp TF-10000'e nasıl odaklanılıyor anlamıyorum. Birisi olmadan diğeri nasıl olacak? Anka 3 zaten TF-6000'e ihtiyaç duyuyor. Buralar biraz karıştı kafamda.

Bırakılan bir şey yok. TF-10000'le çalışınca, zaten TF-6000 üzerinde de çalışmış oluyorsun.

Alıntı yapılan: SH - Bugün, 00:56:28IDEF'e 3 ay var yaklaşık olarak. IDEF'te bence her şey ortaya çıkar. O zamana kadar motorlar ile ilgili bir şey duyamayız.

İDEF'te de bir şey duyamayabiliriz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz