TEİ MOTOR PROJELERİ

Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sorun çıkmayacak çıkmayacak diye diye bugüne geldik. 2-3 ay içinde kongreden geçecek dedi fakat bunu geçen seneden beri duyuyoruz. Bu kongre herkese onay veriyor da bize gelince neden sürümcemede kalıyor?

Benim anladığım zaten bizimkiler de biliyorlar vermeyeceklerini. Mesajı Paylaş

Evet bende bunu sorucaktım f404 ge için sorun yok diyen Tai genel müdürü S70 için ambargo var diyorsa bu durumda çelişki içersinde şimdi biz müdürün hangi açıklamasına inanalım?

Ge404 serbest olupta S70 nasıl ambargolu olabilir ....

Bu birtek sn Serkan1976 nın dikkatini çekmis.

T70 yerine t925 in hala Ukrayna motoru ile devam etmek istememiz aslında ambargoyu göz önüne koyuyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 03 Mayıs 2025, 12:32:34Sorun çıkmayacak çıkmayacak diye diye bugüne geldik. 2-3 ay içinde kongreden geçecek dedi fakat bunu geçen seneden beri duyuyoruz. Bu kongre herkese onay veriyor da bize gelince neden sürümcemede kalıyor?

Benim anladığım zaten bizimkiler de biliyorlar vermeyeceklerini.

Geri zekalı kongre İsrail'in esaretinde. Ne tedarik konusunda ne de kendi özgün yapılan projelere kabullenmiyor. Elinden geldiği kadar köstek ve engel olmaya çalışacaklar.. Mesajı Paylaş

Kongreye takılmadan iki adet motor temin edilebiliyor ise ABD yakında buna bile sorun çıkarabilir. Bence temin edebileceğimiz her yerden motor temin etmeliyiz f 16 kullanan her ülke her yıl 2 motor temin edebiliyor ise piyasa dan bayağı motor temin edilebilir.
Yada yapamadığımız motor parçalarını temin edip  yarı yerli yarı ithal motor yapılabilir. Mesajı Paylaş

Bati ile ilişkilerde genel siyasetimiz  "bize ihtiyaçları var, onun için eninde sonunda istediklerimizi verecekler" gibi duruyor...

Umut ve beklemek bir strateji değildir...

İlaveten, bize ihtiyaçları olabilir ama bıçak kemiğe dayandiginda onların suyuna gitmeye rağzi adam çok olduğundan onlarla is tutar...

Atıyorum NATOya bakalim...Polonya tonla silah aliyor, asker sayısıni 500bine cikarma planları varmış...gerçekleşince en azindan kağıt üstünde NATOnun ikinci büyük ordusu onlar olacak...

Uzun lafin kisasi...büyük tavizler vermeden bu işin tek yolu her motoru kendimizin yapmasidir..bunla barışıp ona göre organize olmadığımiz hergün kendi ayağımıza sıkıyoruz

Ben olsam:
1. Uçak gemisi
2. Atak 2
3. Eurofighter alımı
4. F35 alimi

Projelerini rafa kaldırır, tüm kaynaklari:
1. Kaan
2.Tüm motor projeleri
3. Çelik kubbe sistemini nitelik ve nicelik olarak güçlendirmeye
4. Hipersonik füze gelistirmeye
5. Üretim kapasitesini arttırmaya, memleket çapına yaymaya ve civatasina kadar herşeyi yerlilestirmeye

Harcardim..

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Tolga Özbek'in sorularını yanıtlayan Demiroğlu, sürecin ABD Kongresi'nde devam ettiğini ve şu an için olumsuz bir tablo beklemediklerini belirtti.

Kongre aşamasındalar
"Başvurularımız zaten uzun zamandır var. Hem F110 için hem de F404 için... Şu anda Kongre aşamasındalar."

Geçtiğimiz ay Amerika'ya bu konuyla ilgili özel bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Demiroğlu, temaslarının olumlu geçtiğini şu sözlerle aktardı:

"Geçtiğimiz ay ben Amerika'ya bu konuyla ilgili bir ziyarette bulundum. İlgilerle görüştüğümde de hiç kimsenin ciddi bir sıkıntı öngörüsü yok."

Trump etkisi
ABD'de Donald Trump'ın yeniden başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Ankara-Washington hattında ilişkilerde bir yumuşama gözlendiğini söyleyen Demiroğlu, bu gelişmenin savunma sanayii iş birliklerine de yansıyabileceğini dile getirdi:

"Sayın Trump'ın göreve gelmesi, Türkiye-Amerika ilişkilerindeki görece iyileşme..."

F404 motorunun eğitim uçağı sınıfında değerlendirilmesi nedeniyle ihracat kısıtlarının daha hafif olduğunu vurgulayan Demiroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle F404 motorunda eğitim uçağı olduğu için... savaş uçağı motorlarına nazaran bir şeylik görmüyoruz."

Demiroğlu'na göre birkaç ay içinde tedarik sürecine ilişkin somut ve olumlu haberlerin alınması bekleniyor:

"Birkaç ay içerisinde biz güzel haberleri alır ve biz alacakmışız gibi zaten devam ediyoruz."
24 saat önceki röportajda "T70 işinde 109 sayısına ulaşmamız ambargo nedeniyle zor görünüyor onun için T-925'e ağırlık veriyoruz " diyen Tusaş müdürü 24 saat sonra Tolga Ozbek'e bu röportajı vermiş.

Ben bu işten hiçbir şey anlamadım... Mesajı Paylaş

Eğer Boeing'in eğitim uçağı T-7'nin iyice gecikeceği ortaya çıkarsa, bence ancak o zaman F404 satarlar. Çünkü o takdirde NATO içinde Hürjet'in yerini derhal alacak bir modern eğitim uçağı olmayacak. T-7'ye zaman kazandırmak için onayı geciktiriyorlar.

Ha bu arada, T-7 bu kadar gecikmeseydi, F404'ü zaten hiç satmayacaklardı! F404 motorunun askeri değeri ile mevzunun alakası yok ama parayla alakası çok.

----------------------------------------------------------------------------------------

F110 işine gelirsek; bence o konuda TF-36.000'in akıbetini bekliyorlar. O işi kıvıracağımız anlaşılırsa,  F110 satarlar. 100 Küsür adet kadar ama, daha fazla değil. (Yedekleri ile beraber 40 uçağa yetecek kadar) Yok, TF-36.000 projesini elimize yüzümüze bulaştıracağımız belli olursa, F110'u da satmazlar. F16-V70 modeli için kıvrandırırlar.  ;D

-----------------------------------------------------------------------------------------

Özetle, bana kalırsa @serkan1976 yerden göğe kadar haklıdır. S70'te bile sıkıntı çıkartan adam mı motor satacak? Geçicen orayı. El mahkum, gereken her bir motoru teker teker geliştireceğiz ve üreteceğiz. Hayal kurmaya gerenk yok Mayk!
Mesajı Paylaş

ABD'nin ağız kokusuna dayanmadan başka alternatifleri değerlendirse olmaz mı. Milli motorun ne olacağı belli değil, F110 tamam iyi motor ama über süper eşi benzeri olmayan motor değil ki.

Antik Mısır'da güneş tanrısı Ra gibi gökyüzüne bakarak ABD motor verirse uçacağız aksi halde sanki karanlık dünya gelir mantığı var.

ABD vermedi mi Cem Yılmaz'ın dediği gibi amino asitto dersin başka alterniflere geçilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 03 Mayıs 2025, 17:55:30ABD'nin ağız kokusuna dayanmadan başka alternatifleri değerlendirse olmaz mı. Milli motorun ne olacağı belli değil, F110 tamam iyi motor ama über süper eşi benzeri olmayan motor değil ki.

Antik Mısır'da güneş tanrısı Ra gibi gökyüzüne bakarak ABD motor verirse uçacağız aksi halde sanki karanlık dünya gelir mantığı var.

ABD vermedi mi Cem Yılmaz'ın dediği gibi amino asitto dersin başka alterniflere geçilir.

Valla başka motor ihtimalini değerlendiren adam, gövdeyi de ona göre alternatifli tasarlar. Öyle tasarlandığına dair sızan haber de pek yok açıkçası.  :-\

Bu durumda aklıma gelen 4 ihtimal var:

i) F110'un geleceğine çok güveniyorlar.
ii) Gövdeyi alternatifli tasarladılar ama mucizevi şekilde hiç belli etmiyorlar.
iii) TF-36000'İn en geç 2032 yılında hazır olacağına ve hava kuvvetlerinin o zamana kadar bir şekilde idare edebileceğine çok güveniyorlar.
Ve son olarak iv) Düpedüz salaklar!  ;D  ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 03 Mayıs 2025, 17:55:30ABD'nin ağız kokusuna dayanmadan başka alternatifleri değerlendirse olmaz mı. Milli motorun ne olacağı belli değil, F110 tamam iyi motor ama über süper eşi benzeri olmayan motor değil ki.

ABD vermedi mi Cem Yılmaz'ın dediği gibi amino asitto dersin başka alterniflere geçilir.

Aslani vur öldür hakkını yeme. Bu Amerikanların F 110'ları über süper.

Aynı zamanda UH 60  Blackhawklarla flörtüm devam ediyor. Kara kuvvetlerimize muazzam ve dayanıklı bir hizmet veriyorlar.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz