Milli Gemisavar Füze Projesi (ATMACA)

Başlatan AVCI, 01 Mayıs 2010, 14:26:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Peki Yüzde kaç oranında parça ihracatı yapılmış? Mesajı Paylaş

Türkiye, kendi gemilerinde ve kendi karşılaşacağını düşündüğü tehditlere karşı bir satıhtan satha füze geliştirse, hangi kriterlerle yapardı bu füzeyi?.. Geçin deniz kuvvetlerinin yerine.. Koyun kendinizi o koltuğa.. Bu projenin isterlerini yazdığınızı düşünün.. Neler isterdiniz?.. Ve neden.. Sebeplendirerek yani.. Bakalım neler çıkacak.. Menzil, güdüm, itki..  :) Mesajı Paylaş

Arkadaşlar sanırım sorumun cevabını kimse veremeyecek :d Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aliarslan - 12 Mayıs 2010, 12:50:34
Peki Yüzde kaç oranında parça ihracatı yapılmış?
sanırım parça ithalatı demek istediniz...Eğer öyleyse bilemeyiz daha ortada bir şey yok Mesajı Paylaş

Aselsan dergisi son sayısından güzel bir görüntü daha.Milli gemisavar füzesinin RF güdüm başlığı.İdef'tekinden biraz farklı olarak tamamen daire şeklinde.

İdef 2009'daki hali

Mesajı Paylaş

Sayın Avcı , Füzenin güdüm kitinin aktif mi yoksa yarı aktif mi olacağı konusunda bir bilgi var mı? Mesajı Paylaş

Malesef ! Zaten dergide yazı ya da yorum yok konuyla ilgili,sadece bu fotoğraf var ve HK Komutanın ziyaret ettiği bilgisi.Fuara kadar ya sabır çekmeye devam anlaşılan fuarda Aselsan görevlilerinden kavga dövüş bu bilgiler alınacak buraya not düşüyorum şimdiden. ;) Mesajı Paylaş

Hocam 25 km otesi satih gemisi icin ufuk otesidir.. 70+ km gudumlu mermi nasil yari aktif gudumlu olsun?.. Surekli havadan aydinlatma gerekir o halde.. Mesajı Paylaş

Öyle ya bu neden aklımıza gelmediyse ! Güdüm sistemi aktif radar güdümdür diyebiliriz yani o konuda sorun yok.Geriye diğer merak edilenler kalıyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HDS - 26 Mayıs 2010, 21:37:01
Hocam 25 km otesi satih gemisi icin ufuk otesidir.. 70+ km gudumlu mermi nasil yari aktif gudumlu olsun?.. Surekli havadan aydinlatma gerekir o halde..
?? Örneğin sm-2 füzesi yarı aktif güdümlüdür ama 150 km menzile sahip.
Benim bildiğim yarı aktif radar güdümü füzenin belli bir mesafeyi taşıyıcı aracın(gemi,uçak vs...)radarından gelen bilgilerle hedefe doğru kat etmesi daha sonrada füzenin kendi radarını açıp hedefi kendi kendine yok etmesidir. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz