ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
64 (44.8%)
FNSS
27 (18.9%)
BMC
23 (16.1%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.3%)

Toplam Oy Verenler: 143

Fabrikadan 2 tane daha yapsak, hangi parçaların üretiminden dolayı aksama yaşanır arkadaşlar? Elektronik sistemler, taret falan bunlarda da ölçeklenmek mümkün olur mu? İnsan kapasitesi yeter mi? Mesajı Paylaş

Bence aylık 8 adet ile başlamada bir sıkıntı görmüyorum. Mesele bunu kademe kademe artıracak mıyız o önemli. Fabrika bu plana göre mi tasarlandı yarın üretimi aylık 20 adete artıralım dediğimiz de buna uygun bir planımız vr yol haritamız var mı? Ben önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum.

FNSS'nin tesisleri aylık kaç adet Altay üretecek kapasitede acaba, ya da üretim hattı Altay'a uygun mu ? Bu da sorulması gereken diğer soru. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 11 Ocak 2025, 01:56:10Fabrika 8 tank ve 10 ttza ile her ay en az 150 milyon dolar kazanacak. :o
Ona ciro diyorlar. Aselsanı var, Roketsan'a var. Bunun yüzde beşi kar olsa öpüp başına koysun... Mesajı Paylaş

Yıllık üretim 96 adet olacak gayet yeterli.

10 yılda 960 tank üretilir.

10 yılda 350 tank ihraç edilse TSK'ya 610 tank hizmete girer.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 11 Ocak 2025, 16:08:39Yıllık üretim 96 adet olacak gayet yeterli.

Barış zamanı olsaydı, evet yeterliydi. Ama "savaşımsı" bir zamandayız. 1935'Lerin dünyası gibi... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 11 Ocak 2025, 17:02:24
Alıntı yapılan: Archangel99 - 11 Ocak 2025, 16:08:39Yıllık üretim 96 adet olacak gayet yeterli.

Barış zamanı olsaydı, evet yeterliydi. Ama "savaşımsı" bir zamandayız. 1935'Lerin dünyası gibi...
Hani Tankların devri bitmişti ?  :P
İnsan dayanamıyor nostalji ruhu esir ediyor değil mi. .

Ben o hedeflenen sayıların bile gerçekleştirilmeyeceğini 200-300 den sonra başka arayışların başlayacağını düşünüyorum, bırakın 10-15 yıl süresince klasik tank üretmeyi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 11 Ocak 2025, 17:28:01Hani Tankların devri bitmişti ?  :P

;D  Bitti bence. Ama konu üretim hızı, tankların efektifliği değil.

Ben de aynı fikirdeyim bu arada. Bence de yeni arayışa girecekler. Bu nedenle, 400 HP yerli Tuna motoru bence Altay'dan çok daha önemli bir gelişme.

Dilerim Tuna'nın aktarması da yerli üretimdir; bu üretim lisans altında olsa dahi. Özgün olursa aktarma, o çok daha iyi olur. Ve hem motoru hem de aktarmayı bolca üretebiliriz. Çok lazım olacaklar, çoook! Mesajı Paylaş

Tanklarin devri kolay kolay bitmez.
Ne olur?
Kullanım stratejisi ve özellikleri değişir. Koruma sistemleri çağın isterleri doğrusunda yenilenir.
Uçakları, hava savunma sistemleri keklik gibi vuruyor diye uçakların devri bitti mi? Ya da bitecek mi?
Stealth teknolojisi çıktı. Yarın Scramjet ile uçan hatta CRDE (Continuously Rotating Detonation Engine) ile atmosfer dışında uçan uçaklar çıkacak.
Tanklarda da aynı durum olacak. Belki çok pahalı olacaklar. Ama devirleri bitmeyecek. Adetleri daha kısıtlı ama özellikleri daha üstün olacak.

Altay tankının da ilk 250 adedi sonunda ciddi bir değişikliğe uğrayacağı da kesin. Tansi 20 milyon doların üzerindeki silahların, sahada leblebi gibi harcanması düşünülemez. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 11 Ocak 2025, 19:38:48Kullanım stratejisi ve özellikleri değişir. Koruma sistemleri çağın isterleri doğrusunda yenilenir.
Uçakları, hava savunma sistemleri keklik gibi vuruyor diye uçakların devri bitti mi? Ya da bitecek mi?

Atların devri bitti ama! Ona ne buyrulur? ;D  ;) Öte yandan haklısınız; bence de tankların özellikleri ve kullanım şekilleri değişecek.

- Değerli toplarından ve devasa kulelerinden vazgeçecekler, bu sayede epeyce ufalacaklar.
- Kazanılan ağırlığı da her yönden korunmaya ayıracaklar. Sadece ön cepheden değil, 360 derece çepeçevre korunacaklar. Çünkü her türden modern mühimmat bunu zorunlu kıldı.
- Koçbaşı olmak yerine, kendilerine eşlik eden hava ve kara dronlarının komuta kontrol merkezi olacaklar.

Bu araca hala "tank" denilir mi, doğrusu hiç emin değilim. Ama bence bu dönüşüm kaçınılmaz. Mesajı Paylaş

Tankların devri bitti iddiasına katılmıyorum ben de.

Böyle bakarsak FPV Drone dışında hiç bir majör sisteme yer yok artık.

Tanklar avlanıyorsa saldırı helikopteri de, savaş gemisi de, savaş uçağı da, SİHA'sı da, TTZA'sı da, MRAP'ı da ZMA'sı da vs. hepsi de kuş vurur gibi vurulup avlanabilir.

Bunları avlayacak sistemler nasıl gelişiyorsa, tankların da aktif güvenlik sistemleri o ölçekte gelişip bunlara karşı koruma sağlayabilir.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz