Birşey söylüyeyim ama kimse yanlış anlamasın. Bizim Askerlerimizin bazılarına bırakın g-3 sapan bile vermemek lazım. Kaldı ki yeni yapılacak silahların yanına bile yaklaştırmamak gerekir. Üstelik optik nişangah gibi şu an değerli bir aleti kesinlikle göstermemek gerekir. Neden diyeceksiniz. Hayatında ilk kez silah gören birine yeni silahı verip eğitim yaptırırsanız bozulması en fazla 2 hafta alır. Ben dürbünü çıkarıp birbiriyle şakalaşırken param parça eden adamlar tanıyorum. Kısacası yeni silahları sadece usta askerlere vermek lazım. şehirdeki adam kullansa ne olur kullanmasa ne olur..
hayatında silah görmeyen askeri , olası bir harp durumundamı eğiteceğiz?
yalnış anlama yakında askere gidince anlarsın
askere gidersin tankcı olursun ama 1 defa bile tankın içine giremezsin , topcu olursun atışlara götürmezler hiçbirşey öğretmezler , arkadaşım bahriyeliydi askerliği bitti geldi heyecanla sordum '' hiç fırketeyne bindinmi?'' diye bana ne dedi hadi bil '' fırketeyn ne? üstelik bu adama üstün başarı belgesi verip göndermişler
zorunlu askerliğini yapan vatandaş ne için askerlik yapar? olası bir harp durumunda işi bilen tankcın topcun bahriyelin muhaberecin olsun diye değilmi? bir harp durumunda bir askere hiç görmediği bir silahın bakımını kullanımını anlatmak ne kadar mümkündür? bence yalnış düşünüyorsun, yine askere gittiğinde göreceksin ve şaşıracaksın afedersiniz , ne kadar mal varmış diyeceksin öyledir mal çoktur! bu malı barışta eğitemezsen savaşta nasıl eğiteceksin yoksa on yıl sonra çıkacak bir savaşta bu adamlar için g3 silahımı bulmaya çalışacaksın.