TF-2000 PROJESİ

Başlatan Hawkerx, 21 Ocak 2010, 13:29:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hipersonik gemisavar füzesi çalışıyor bütün ülkeler...
Hadi 2-3 Atmaca'dan kurtuldun , Hipersonik füzeden nasıl kurtulacaksın...

Bunun daha büyüklü küçüklü iha'sı , ida'sı var...

Küçük drone diye küçümsemeyin. Aesa radarın üstünde el bombası kadar patlasa denizin ortasında sandal gibi kalırsın.

64 S-300pmu yüklü amiral gemisi Moskva'yı Ukrayna yarım saatte batırdı subsonic 2 füzeyle.

Okyanus kıyimız yok , okyanus ulkesi yapsın 170 metrelik 10 bin tonluk destroyer lafımız yok...Mecbur onlar.

Bizim gibi 5000 ton orta sınıf fırkateyni bile olmayan bir ülkeye biraz lüks kalır gibime geliyor . Şu İSTİF veya orta sınıf fırkateyn sayımız 20'lere çıksın önce
Linkback: Ynt: TF-2000 PROJESİ

Şimdi güzelce belirteyim sn.marmara'nın hem desteğine ihtiyacım var bazı bilgiler konusunda hemde söyleyeceğim şey konusunda onun bile fikri değişebilir...

1)Amiral Moskova kaç yılında hizmete alındı

2)Üzerindeki sensör süiti nedir?

Radar
Atış kontrol radarı
Esm
Ed
Et
Elint/sigint
Irst sistemleri
Eo(elektro optik sistemler)
Pasif radar

Vesaire vesaire naviyonik süiti nedir ve ne gibi modernizasyonlar geçirmiştir...

3-) Savaş yönetim sistem nedir? Yani insan,makine arayüzü operatörlerin karar alma yada operatörün insiyatifine kalmadan kararlar alabilen olağanüstü bir savaş yönetim sistemimi kullanılıyor..

Bu gibi teknik konuların cevabını verelim

Ayrıca Moskova krüvazörü için bazı iddaalar vardı eğitimsiz ve vurdumduymaz personel,yeterince bakımlarının yapılmaması hatta bazı radar ve sensörlerin bakımın yapılmadığı bu yüzden bu kruvazörlerin vurulduğu iddası yada söylentileri var bu yüzden sn.marmaradan bu iddaaları dinleyelim

Şimdi dandik ve hurda Rus malı deyimi yerine yada böyle bir kolay cümle kullanmak yerine şu soruyu soralım yada basitçe ucuza kaçmayalım

Ruslar bugünkü yanı şu anki elindeki elektronik, naviyonik,silah sistemleri,yazılım, algoritma, savaş yönetim sistemleri ile bir destroyer veya kruvazör üretse Moskova ile aynı kaderi yaşar mı?

Sonuçta bizdede gabya,meko gibi hurdalar var

Ayrıca o süpersonik ve hipersonik füzeler daha fazla ısı yaydığı için tespiti daha kolay som j,nem gibi stealth geometrili füzelere göre
Herşey kızılelma için

Moskva'nın bakımsız veya eskimiş olduğu yalan, üretildikten sonra 2 defa modernize edilmişti. Ayrıca tüm ülkeler gibi donnanma personeli hava kuvvetlerinden sonra en eğitimli ve disiplinlidir. Öyle 1990'ların Rus ordusu gibi algı var hala, 2000 soınrası benim askerlik yaptığın dönemde düzelmeye başlamıştı, son yılımda oldukça sert cezalar, dedovşina(eski gelen askerler yeni gelenleri dövmesi) gibi kurallar minimuma inmişti, artık yok.

Sadece teorik hesaplamalar ile sonuca ulaşılmaz. Moskva'nın batmasında personelin tabiki hatası vardır, kaybeden taraf her zaman suçludur. Ayrıca Husilerin imkanları ile Ukrayna ve Rusya'nın dron tenolojik seviyesi karınca ile dinozor kadar fark var arasında. Karada yaşanan savaş ile kıyaslayarak, pratik ve yaşanan olaylar ile sonuca ulaşmak mümkün. 5000 tonluk fırkateyn denizin ortasında büyük ve kolay lokmadır, hele Türkiye'nin çevresindeki kapalı denizler, kıyıdan atılan füzeler, dronlar, jetler kolay ve hızlıca ulaşabilecek menzilde. Gemi radarı, sensörleri, HSS füzeleri ile savunma yapamazsın. 500 milyon dolarlık hedefe 10 adet 30 milyon dolarlık füzeleri atsan bile çok kazançlı çıkarsın.

Dede, baba, aga Türkçe Çince başta olmak üzere Kuzey Yarım Küre dillerinde ortak kelimeler. Rus ordusundaki dede uygulaması gerçekten istismara çok açıktı. 

Konu dışı ama burada noktalayalım!

Sovyet ve sonra Rus ordusundaki dedovşinanın damarı 1940'lardaki savaşa dayanır. Hapistekileri orduya almaya başlar ve onlar sivilden gelen askerlere baskı uygular, hapisteki kuralları getirmiştir. 1980-90'lar altın çağını yaşamıştır, askerde dayak yemeyen asker olamaz algısı var idi. Ben de 2002'de ilk gittiğimde baya dayak yedim, ne uyku var ve ne de yaşam vardı. 1 sene sonra paralı askerliğe geçtik ve dede oldum, üniversite sonrası askerlik olduğu için rütbem yükselmeye ve saygı görmeye başladım. Eğitimli ve 3 yabancı dil bilgim olduğundan dolayı başka birimlere geçiş yaptım ve dedovşina tamamen hayatımdan kaybolmuştu.

Şu anda dedovşina yok, askerler arasında her orduda olduğu gibi kavgalar, anlaşmazlıklar olabilir. Tam tersi ben güçlüyüm deyip birisine baskı uygulamaya kalkar isen belada kalırsın, en iyisi sakin ve sessizce askerlik yapmaktır. Birisini döversen cezası çok ağır, bir kaç sene askeri hapis cezası alırsın ve cezanı telafi ettikten sonra kalan askerlik süreyi devam ettirirsin. Yumruk atmadan önce 100 defa düşünürsün, attıktan sonra hayatın cehenneme dönüşür.

Sn @Gökbörü, Sn @serkan1976,
Çok doğru şeyler yazmışsınız. Bravo!
Artık açık denize çıkayım, beni göremezler yok. Eskisi gibi, Atlantik'te Alman zırhlısı aramak, ya da Pasifikte ABD ya da Japon uçak gemisi aramaya gerek yok. Bunların yerleri hep belli. Tek hakiki gizli deniz platformu denizaltı. Onun da önüne geçebilmek için bilhassa Çinliler çok araştırma yapıyorlar. Geniş sensör altyapısı ve denizaltının manyetik izini takip sistemini AI ile bağdaştırıp bu işi becerebileceklerini açıklamışlardı.

Şu anda, hasım donanmalara üstünlüğü denizaltılarla sağlayabilirsiniz. Bizimde denizaltı filomuzu genişletmemiz ve güncellememiz şart.

Milyarlarca dolarlık gemi inşa etmenin bir anlamı yok. Tek faydası, bu gemileri inşa eden ve ettiren tayfanın bu işten nemalanmasıdır. Yoksa savunmaya bir katkıları olmaz. Bilakis onları koruyacağız diye ek sistemlere ve gemilere ihtiyaç olduğundan extra masrafa yol açarlar. Sonrada 2-3 milyon dolarlık bir füze ya da torpido onları batırır.

İspanyolların inşa ettikleri S80plus AİP denizaltılar 3000 tonluk 81 metrelik denizaltılar. Bunlar bizim Reis lerden çok daha hızlı ve çok daha uzun süre su altında kalabiliyorlar. Okyanusa uygun inşa edilmiş gemiler. Bu gemileri örnek alıp Milden'i geliştiriyorsak çok iyi. Bunların etanol bazlı AİP sistemi ABD yapımı diye anımsıyorum. Acaba bizim Mildenlerde AİP sistemi olarak nasıl bir sistem kullanacağız?

https://thedefensepost.com/2024/11/05/navatia-aip-system-sub/

Peki sn.Yaşar hocam İngilizlerin karada bir uzun menzilli hava savunma sistemi yok bunu denizden type45 destroyerleri yapıyorlar

Ve bunu güncelliyecekler...

Şimdi İngilizler neden hava savunmasını karada değilde denizden başlatıyorlar...

Ayrıca neden type26,type31,arrowhead gibi gemiler yerine denizaltı inşaa etmiyor?

Şimdi yarın öbürgün Kuantum radarları üretilince savaş uçağı görünüyor üretmiyelim mi diyeceğiz

Denizaltı gözle tespit edilmesinde, gemilerde hem karına hemde çekili sonarlar olduğunu unutmayalım
Herşey kızılelma için

-Gambot diplomasisi uygulayabilmek için deniz üstünde güçlü gemiler gerekiyor.

-Hava savunması kıyılarımızdan çok daha ötelerde başlamalı bu nedenle yüksek sayıda füze kapasitesi olan muhripler gerekiyor.

Zira korvet veya fırkateynler daha ufak platformlar fiziki olarak yüksek sayılarda mühimmat yükleyemiyoruz hatta kendilerini korumak için bile 16-32 vls günümüz şartlarında gülünç rakamlar.

Yani ağır, uzun falan olsun derken ihtiyaçtan dolayı öyle olmalı anlamında söylüyoruz ve bir savaşta mürettebatın konfor ve görev alanının geniş olması reaksiyon süresini etkiler.

Ayrıca etki alanımız ve tehdit algımız genişliyor artık sadece Yunan veya İsrail olmayacak.

Ancak bence bize savaşı kazandıracak olan Denizaltılar hatta mini Denizaltılar olacaktır, Denizaltı filomuzu nitelik ve nicelik olarak arttırmalıyız.

Evet denizaltı kuvvetini arttırmalıyız. Ancak Deniz Kuvvetleri neden bilmiyorum stm500e negatif bakıyor, halbuki egede en çok iş yapacak denizaltı ,üstelik inanılmaz bir ihracat potansiyeli var özellikle açık denize kıyısı olmayan ülkeler için mesela Bulgaristan, Romanya, katar vb. Ayrıca trança denen 60 tonluk mini denizaltının da potansiyeli var ama 4 personelle iş yapmaz ,o alet tamamen insansız yapılsa müthiş olur, içini doldur bataryalarla torpido sayısını 2 den 4 e çıkar, gönder düşman limanının önüne çıkanı otonom olarak vursun ,bunlardan 16-20 tane olsa yunan bize karşı hayal bile kuramaz.

Türkiye nin denizlerini göz önüne alarak biraz değerlendirmek gerek. Okyanus kıyısında binlerce km enginlikte denizlerimiz yok. Rusya 300 km Mısır 500 km Yunanistan bir kaç km uzakta. Bizim donanma ihtiyacımız Hazar denizindeki Azerbaycan dan hallice işte o kadar. Hava kuvvetinde F15 uçuran İsrail denizde korvetlerle yetiniyor oda bizim gibi. Bizim gemiler iyidir tam bize özeldir. Dünyada bizim gibi denizi olup okyanusu olmayan çok az ülke var onunda içinde layığı ile ordusu olan İtalya Türkiye Yunanistan Mısır filan hepi topu o kadar. Mısır ve İsrail ın körfezden bir yüzü de okyanusa dönük sayılır. Polonya Finlandiya filanda bize benziyor hepsi o kadar dünyada kalanların hepsi deniz deyince okyanus akıllarına geliyor. Bize gelen turistler hatta bizim denizlerden konuşurken sea demiyor ocean diyorlar. Dünya donanmalarına bakıp imrenmeyelim onu demek istedim madem gemi tasarlıyoruz kendimize özel tasarlama lüksümüzü kullanıyoruzdur. Bunu eleştirmeden önce ilmimiz yetmiyorsa bi hikmeti vardır demek gerek
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat