KULOĞLU: ŞİMDİLİK HEDEF 600 KİLOMETRE
Türkiye'nin 1990'lı yıllardaki füze üretim projelerini görevde olduğu dönemde yakından takip eden Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu da Türkiye'nin daha uzun menzilli füzeler konusunda araştırmalar yapmasının normal olduğunu belirterek, her ülkenin bu tür çalışmalarının olduğunu söylüyor. Ancak 1000 kilometre menzile Türkiye'nin şu an için eldeki teknolojik birikimle ulaşmasının zor olduğu söyleyen Kuloğlu, şimdilik çalışmaların daha çok 300 ile 600 kilometre arasında menzili hedeflediğini belirtiyor. Kuloğlu'na göre füze teknolojisi konusunda zamanında Çin'den teknolojisi konusunda yardım alan Türkiye artık bu çalışmaları tamamen kendi imkanları ile sürdürüyor.
cevap yukarıda
şuda varki bu makale baya uzun zamandır nette dolaşıyor o günden bu güne baya yol almışızdır sanırım 1000km zor dediğinede pek inanıyorum diyemem. bildiğim kadarıyla 2000km menzile sahip füze yapabilen ülkeler uzaya uydu fırlatmaktan bahsedebiliyor iranda uzaya uydu fırlattı hatta canlıda gönderdiler geri getirebildilermi bilmiyorum yanlış bilgi vermiş olmayayım. peki sinoptan uzaya uydu göndereceğimiz açıklanmıştı 600km füze teknolojimiz olsa bunu yapamayız buda demek oluyorki 2000km bizim için hayal değil yapılabilirliğine kanaat getirilmişki bu açıklama yapılmış başkada bir mantıklı açıklaması varmı bilemiyorum