Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki BORA füze sistemlerinin etkin olarak görevde ve tüm fonksiyonlarıyla faal durumda kalması ihtiyacını karşılayacak BORA Füze Sistemi Lojistik Destek Projesi SSB ile ROKETSAN arasında imzalandı.
BORA Füze Sistemi Lojistik Destek Projesi Savunma Sanayii Başkanlığı ile ROKETSAN arasında imzalandı. SSB’de düzenlenen imza törenine Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve ROKETSAN temsilcileri katıldı. Proje, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde yer alan BORA füze sistemlerinin etkin olarak görevde ve tüm fonksiyonlarıyla faal durumda kalması ihtiyacını karşılayacak.
BORA hedefini 1 metre sapmayla vurdu
ROKETSAN üretimi 610 milimetre çapa, 280 km menzile ve 2.500 kg ağırlığa sahip BORA füzesi, ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü sağlıyor. Öte yandan füze, geçtiğimiz yıl sonunda gerçekleştirilen testlerde 280 km uzaklıktaki hedefini 1 metre sapmayla vurmuştu.
Füze zamanında, doğru ve etkili ateş yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği imkanı veriyor.
BORA füzesi, ataletsel güdüm sistemi veya küresel konumlama sistemi (KKS) destekli ataletsel güdüm sistemi sayesinde hedefleri hassas olarak vurabiliyor.
BORA füzesi, yalıtımlı pod içerisine yerleştirilerek pod içi füze konfigürasyonu olarak depolanıyor, taşınıyor ve fırlatılabiliyor.
Sistem, gece ve gündüz, her türlü hava ve arazi şartlarında, yüksek öncelikli hedefler üzerine yoğun ateş açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlıyor.
BORA, sahip olduğu uzun menzil ve yoğun ateş açabilme yeteneğiyle caydırıcı güç oluşturuyor. BORA silah sistemi, bu sayede bir manevra kuvvetinin desteklenmesinde standart taktik görevlerin yanı sıra, barışı destekleme harekatından ateşle taarruza kadar oldukça geniş bir kullanım yelpazesinde çok önemli görevler alabiliyor.
http://defenceandtechnology.com/2019/01/26/bora-icin-imzalar-atildi/