Uğraşamam kusura bakma doğrusunu üşenmedim yazdım işte ister öğren ister öğrenme ben gerçeği biliyorum bu kadar zor öğrenirsen işin zor bu hayatta onu söyleyim yalnız her şeyi böyle öğrenemezsin bin tane kaynak var google da aratırsan aç oku hepsinde yazıyor illa arşivdeki orjinal belgeye ulaşmaya gerek yok
Google a MTCR nedir diye yazdım ilk link bu işte bak ne yazıyor. Şimdi benden anlaşmanın ıslak imzalı orjinalini isteme lütfen
http://savunmasanayist.com/2018/07/21/som-seyir-fuzesi-neden-250km-menzilli-mtrc-nedir/MTCR Nedir?Missile Technology Control Regime (MTCR) yani Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi, 1987 yılında Japonya tarafından kitle imha sistemlerinin yaygınlaşmasını önlemek için kurulmuştur. MTCR’ye üye ülkeler 300km menzil ve 500kg ağırlık değerini aşan harp başlığına sahip sistemleri (balistik füze, uydu fırlatma araçları, sondaj roketleri, seyir füzeleri, hedef insansız hava araçları, keşif uçağı) ve b
u sistemlerin kritik bileşenlerini (roket motorları, güdüm sistemleri, harp başlıkları vb.) başka bir ülkeye doğrudan veya dolaylı yoldan satamazlar, hibe edemezler ve kritik bileşenler yoluyla teknolojisini veremezler. Bunun haricinde tabi ki bir ülkenin bu değerlerden yüksek sistemleri kendisinin geliştirmesinde herhangi bir engel yok.