Gökbora AA füzesi

Başlatan Denizci16, 22 Temmuz 2025, 18:54:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran'la alay ediyoruz. Kendimiz yapıyoruz.

Gökbora'yı yaptıysanız; getirin plastik modelini. Ama yanına da koyun uçuş ve atış videosunu. Yoksa gerisi göz boyamadır.

Tayfun'u, Gökdoğan'ı, Bozdoğan'ı uçurdunuz. Kimse sizi sorgulayamaz. Ama böylesine oyun değiştirici ve yeni bir teknolojiyi yaptıysanız; gösterin. Sadece maketini oraya koymak yetmez.

Linkback: Ynt: Gökbora AA füzesi

Yaşar bey haklı. Fuara gitme imkanı olmayanlar ne kastettiğimi tam anlayamazlar. Maket bile değil o kadar odun şeyler getiriyorlarki olmaz öyle şey. Füzenin bir kanadı olur vidası olur birleştirme yerleri hareketli kısımları nozulu başlığı olur bunlar yekpare çamurdan yapılmış gibi füze roket getirip işte bu bakın diyorlar. Maket nedir uçak yerine küçük modeli alır yapar koyarsın mesela uçağın geminin maketi olur 1:1 model maket olmuyor çakma kandırmaca gibi oluyor hissiyaten. Koydıkları şeyin gerçeği ile alakası yok. Mesela SOM füzesini koyuyor bin tepesine atçılık oyna o kadar saçma yani çocuk parkına koysan oraya bile yakışmaz som un hiç oynamayan her tarafı yarım cm kalınlıkta kontraplaktan kanatçığı olurmu mesela pencere yerine aliminyum baraktan hatta boyadan  optik kısım yapıyorlar. Bunları görmeye gidiyoruz zaten başka ne göreceğiz vallahi küstüm gitmiyorum İDEF bana eskiside yeniside on dakka uzakta tatile gider yüzerim daha iyi. Aselsan da öyle oyun bahçesi gibi standı ama yinede bir kaç gerçek ürün getiriyorlar ama Roketsan hepsi tahta hiç yorulmasınlar gelmesinler bir dahakine bence
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Galiba hürjet'in tahtadan maketini (mock-up'ını)dolaştırdığımız günlerini unuttunuz.

Video kısmına katılıyorum

Alıntı yapılan: tumucin - 23 Temmuz 2025, 23:38:07SSB, ASELSAN ve ROKETSAN GÖKBORA geliştirme sözleşmesi imzaladı

IDEF 2025 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında, GÖKBORA Sistemi kapsamında 'AESA Arayıcı Başlık (AGRAS 3101/AA) ve Füze Üstü Veri Bağı Geliştirilmesi Sözleşmesi' Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından imzalandı.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ssb-aselsan-ve-roketsan-gokbora-gelistirme-sozlesmesi-imzaladi-42889369?utm_source=f5haber&utm_medium=f5haber&utm_campaign=f5haber

Daha ortada füzeyi oluşturan bileşenler yok ki füze olsun da sergilesinler...
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bir sürü gizli projemiz var diyorsunuz. Bir tanesini de bitmiş olarak görmemiz gerekiyordu.

Bu arada

Gökbora katı yakıtlı ramjet
Gökhan sıvı yakıtlı ramjet

Şeklinde spekülasyonlar var

Akbaba için haber yok ama?

Alıntı yapılan: putty - 24 Temmuz 2025, 21:43:19Yaşar bey haklı. Fuara gitme imkanı olmayanlar ne kastettiğimi tam anlayamazlar. Maket bile değil o kadar odun şeyler getiriyorlarki olmaz öyle şey. Füzenin bir kanadı olur vidası olur birleştirme yerleri hareketli kısımları nozulu başlığı olur bunlar yekpare çamurdan yapılmış gibi füze roket getirip işte bu bakın diyorlar. Maket nedir uçak yerine küçük modeli alır yapar koyarsın mesela uçağın geminin maketi olur 1:1 model maket olmuyor çakma kandırmaca gibi oluyor hissiyaten. Koydıkları şeyin gerçeği ile alakası yok. Mesela SOM füzesini koyuyor bin tepesine atçılık oyna o kadar saçma yani çocuk parkına koysan oraya bile yakışmaz som un hiç oynamayan her tarafı yarım cm kalınlıkta kontraplaktan kanatçığı olurmu mesela pencere yerine aliminyum baraktan hatta boyadan  optik kısım yapıyorlar. Bunları görmeye gidiyoruz zaten başka ne göreceğiz vallahi küstüm gitmiyorum İDEF bana eskiside yeniside on dakka uzakta tatile gider yüzerim daha iyi. Aselsan da öyle oyun bahçesi gibi standı ama yinede bir kaç gerçek ürün getiriyorlar ama Roketsan hepsi tahta hiç yorulmasınlar gelmesinler bir dahakine bence

Sn Putty,
Getirdikleri Gökbora maketinin arkasına doğru olan Ramjet hava alıklarının altı boş. Yahu arkadaş, madem maket yapıyorsunuz aslına uygun yapın. Ben ilk gördüğümde resimlerini, böyle Ramjet motoru olmaz demiştim.
Akdoğan füzesinin testlerinin tamamlanmak üzere olduğu rivayetleri dolanıyor. Ama kendisi yok ortalıkta.
Gökbora'nın da maketi var kendisinden haber yok. Büyük ihtimalle kendisi hala bilgisayar ortamından gerçek ortame geçmiş değil.

Zekamızla alay ediyorlar sanki!

Bu Gökhan olduğu iddia edilen füzenin örtüsü ne zaman açılacak?

Alıntı yapılan: serkan1976 - 25 Temmuz 2025, 10:18:29Bu Gökhan olduğu iddia edilen füzenin örtüsü ne zaman açılacak?

Bugün 15.30

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz