Ynt: HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan aydındurmus, 25 Nisan 2024, 19:30:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 17 Ağustos 2025, 23:21:45
Alıntı yapılan: serkan1976 - 17 Ağustos 2025, 16:35:02Yerli motoru yaptın yaptın, yoksa Hürjet de KAAN da asla hayata geçemez   

Tamamen aynı fikirdeyim sizinle. S70 helikopterinde köstek olmak için elinden geleni ardına koymayan ABD ile motor konusunda bir anlaşma olursa, çooook ama çoooook şaşıracağım. Ki S70 bildiğin yük katırıdır, kendi başına saldırı kapasitesi üretemez.

Umarım karar vericiler bizim dahi kolayca gördüğümüz bu gerçeğin farkındadırlar ve hesaplarını ona göre yapmışlardır. Yoksa, "Hürjet = Altay 2.0" ve "Kaan = Altay 3.0" kepazeliklerini yaşarız. Ama bunlar Altay'a göre kıyaslanamaz şekilde daha pahalı ve daha tehlikeli olurlar.

Türkiye için bekaa meselesi olur...
Zaten TF motor ailesini yapamayacağımızı bir farketseler Eurofighter/F-16 meselesi çok farklı yerlere gider...
Linkback: Ynt: Ynt: HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

İlginç şimdilik Murad yok. Demek ki ilk versiyonlar F-5A, T-38 gibi radarsız sırf eğitim olacak. Radar sonraki versiyonlarda gelecek.

Eğitim maksatlı 70+ ve Türk Yıldızları için de 15 kadar Hürjet alınmayacak mıydı? Bunlar için Murad radarına ihtiyaç duyulmamış olabilir.

Radar yeri olsunda birşeyler uydururuz. Yanılmıyorsam F16 ve akıncı radar meselesi daha ehimmiyetli....

Hürjet in eğitim modelinde radar gerçekten olmayabilir. Murat radarı henüz tamamlanma aşamasında diye bir sıkışmışlık sebebine mazeret üretiyoruz içimizden ama öyle değil gerçektende bu uçakta radar olmayabilir. T50 nin eğitim modelindede radar yok. Aslında modern bir jet eğitim uçağı yazılımı çok iyi similasyon oyunu kadar karmaşık olabilir. F16 da olmayan eğitim uçağında olan benzetim özellikleri var. Planlanan similasyonu ekranda radar verisi gibi gösteriyor olacak Hürjet. Jet eğitim uçağında bu özel yazılıma çok iyi çalışan ülke çok fark yaratır. Hürjet burada sıkışmışta olabilir aslında. F35 de olmayıp Hürjet de olması gereken çok fazla alengirli iş var aslında. O planlanan senaryoya göre pilotun ekranında o similasyonu uçuş esnasında işletmek kolay iş değil. Bunu üstün körü yapanda olur DCS F16 viper oyunu kalitesinde yapanda olur. Bizim uçak bu kadar deriz ABD yeni uçağında mesela öyle bir alternatif sunar simülasyon oyunu kalitesinde bir fark ortaya çıkar. Artık jet eğitimi böyle olacak diye bir standart sunarlar dibimiz düşer görünce. 21 yy ın ilk çeyreğinde ki beklentiler ile jet eğitim uçağı işi aslında çok zor bir iş. Rakipler sahneye çıkıp yarışınca kokpitte inceleme yaptıklarında bize gülmezler inşallah buda bir risk. Ben size söyleyim Hürjet yazılımı için bin tane yazılımcı çalışması lazım
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Çünkü aesa radar koyarsan taarruz uçağı olur ABD zaten vermeyeceği motoru hiç vermez...

Bizimkiler en iyi ihtimal bu uçağı trainer gösterip motor almaya çalışacak , ilişkiler yumuşarsa bi punduna getirip dsha fazla motor alıp taarruza devşirecekler Hürjet'i...

Sebebi bu kadar basit bence...

Deli olcam YouTube harici örneğin defenceturk haberini kopyalayıp Atıcam maalesef atamıyorum

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz