Çöken Almanya Haberleri

Başlatan putty, 15 Nisan 2024, 22:06:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alman mucizesi gümbür gümbür uçuruma yürüyor. 2030 da Mercedes BMW AUDI diye otomobil markaları kalmayacak yada Grundig gibi kırıntısı kalacak

Mercedes-Benz iki modelinin üretimini durdurma kararı aldı
Mercedes-Benz, ticari araç stratejisinde köklü bir dönüşüme giderek küçük van üretimini sonlandırma kararı aldı. Bu kapsamda Citan ve T-Serisi modelleri 2025 ortasında üretim bandına veda edecek.

https://www.sozcu.com.tr/mercedes-benz-iki-modelinin-uretimini-durdurma-karari-aldi-p163619
Linkback: Ynt: Çöken Almanya Haberleri
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 16 Nisan 2025, 19:54:43Alman mucizesi gümbür gümbür uçuruma yürüyor. 2030 da Mercedes BMW AUDI diye otomobil markaları kalmayacak yada Grundig gibi kırıntısı kalacak

Mercedes-Benz iki modelinin üretimini durdurma kararı aldı
Mercedes-Benz, ticari araç stratejisinde köklü bir dönüşüme giderek küçük van üretimini sonlandırma kararı aldı. Bu kapsamda Citan ve T-Serisi modelleri 2025 ortasında üretim bandına veda edecek.

https://www.sozcu.com.tr/mercedes-benz-iki-modelinin-uretimini-durdurma-karari-aldi-p163619

Putty hocam ; komünistler yıllardır ABD'nin  siz de Almanya'nın çökeceğini söylemekten bıkmadınız.. :D  :D  :D

Ben Almanya düşmanı hiç değilim çökmesinden çok üzgünüm bakma bir iki artisliklerine sebep oh olsun dediğime zararı çok daha büyük olacak bu yıkımın. Ayrıca Almanya'nın çökmesi aslında dünyanın çöküşünün de pik noktası olması nedeniyle öne çıkıyor yoksa benim Almanya çökecekten kastım aslında küresel bir buhran dalgasıdır. Keşke Almanya 1970 lerdeki gibi kalsa dünyada kartlarını iyi kullanabilen ülkeler için umutlarla dolu olsa tekrar. Almanya tabiki çöküyor ama onlar çökerken bizi de Allah kurtarsın. Tek tesellimiz var biz zaten perişanız daha kötü ne olabilirki.

Ben on yıldır diyorum buhran geliyor ve ülkeler sorunu yanlış yorumlayıp faşistleri iktidar yapacaklar ilk olarak kapalı ekonomilere dönecekler göçmenleri şeytanlaştıracaklar filan. Şimdi görmeye başladık anca dediklerimi. Sonra bu işin böyle çözülemediği görüldüğünde daha adil bir paylaşıma razı gelecekler refahlarını düşürecekler. İstiyorlar ki mcdonals da işe başlayan paspasçı hala daha ikinci maaşında arabasını alabilsin buna alıştı batı medeniyeti hep böyle gitsin istiyor. Öbür kıtada adam ayda 200 dolar ile geçiniyormuş bir ömür arabası olmuyormuş umurunda değil. Öyle benciller ki 200 dolar alan adamın 500 dolar alma isteğine kendi 2000 dolarları 1900 dolara düşecek diye isyan ediyorlar

Ben hayatımın hiç bir zamanında sosyalizmin yakınına bile gelmedim ama dünyanın geleceğinde benim görebildiğim tek çare var oda bir çeşit sosyalizm dir.

Ceyranlı arabalar Almanya yı batırıyor

Sen bunu kaç sene önce sadforda atmistin ortaya,bildin yani şimdi ne kadar övünsen hakkindir.Millet olup bittikten sonra bilmis gibi övünuyor da...
 Bende de ne hafiza var,hic iyi degil.

Alıntı yapılan: KARACI - 05 Ağustos 2025, 12:20:59Sen bunu kaç sene önce sadforda atmistin ortaya,bildin yani şimdi ne kadar övünsen hakkindir.Millet olup bittikten sonra bilmis gibi övünuyor da...
 Bende de ne hafiza var,hic iyi degil.

Benim gönül gözüm açık ondan.

Alıntı yapılan: putty - 05 Ağustos 2025, 12:02:57Ceyranlı arabalar Almanya yı batırıyor

Elektrikli arabalar değil, ortalama Avrupalının aptallığı batırıyor. Tatlı su alabalığı yeşiller tayfasının aslında kime hizmet ettiklerini anlamadıkları, çevreci görünen politikaları Avrupa'nın ana lokomotif sanayisi otomotivi batırtıyor
Elektrikli araç ekolojiktir ütopyası baştan sona yalan dolan üzerine kurgulanmış. Birincisi bu araçlar çevreci filan değil , hatta ileride çok daha çevre felaketine neden olduklarını okuyacaksınız. Pilleri üretim süreçleri sonrasında oluşturdukları kimyasal atıklar çok daha zehirli doğa için.
2- bu araçlar için gerekli fevkalade elektrik üretimi çok daha kötü miktarlarda karbondioksit ve ekstra atık sülfür dioksit, kadmiyum ,uranyum vs atığına neden oluyor
3- elektrikli araçlar insanlar için tam bir esaret kölelik düzeni oluşturuyorlar, dünyada insan hareketlerini kısıtlamaya çalışan, tüm gücün, iradenin kendilerinde olmasını isteyen bir hegamon kitle  var bunlar için bulunmamış fırsattı elektrikli araçlar

Bu aptallığın açtığı yolu Çin ve diğer uzak doğu kökenli topluluklar çok iyi kullandılar, ve Avrupa'nın yıllardır süren egemen konumunu alaşağı ettiler kısa sürede.
Buna mantıksız anlamsız ve sadece bir kesime hizmet eden Avrupa'nın göbeğindeki savaş ucuz hammadde ve enerji teminini çok ciddi örseleyince , ağır sanayiden oluşan Avrupa özelliklede alman ekonomisi ağır hasar aldı.
Amerikanın yobaz yahudilerin oyuncağı olarak diğer ucuz enerji kaynaklarının başlıcası Ortadoğu'yu halaç pamuğu gibi atması ve bu kaynağı da sekteye uğratması bu da yetmezmiş gibi ilkel toplulukların Avrupa'ya istilasına yol açması tabuta çakılan diğer bir çivi oldu.

Bunun yanı sıra Putin gibi Trump gibi ruh hastalarının elinde , diğerlerini yazmıyorum, dünya daha güvensiz hale geldi, avrupanın rahat gtlü toplumları oluşan atmosfere ayak uydurmakta zorlanıyorlar , işler daha da çıkmaza giriyor çünkü on yıllar boyunca az çalışma ile çok rahat yaşamaya fena halde alışmışlar şimdi adapte olamıyorlar.
En kötüsü de iklim yasası gibi asıl pisliklerin kabul etmediği bir yasayı biz koştura koştura kabul ediyoruz, gerçekten yazılacak çok şey var da daha zamanı gelmedi.

Bence ileride Avrupa artık üretim işine bulaşmayan, Dünya'daki ekonomik üretim sonucunda elde edilen gelirin tüketildiği bir suni cennete dönüştürülmek istenecek.

Elysium filmindeki gibi tüm Dünya'daki üretimin yarattığı sermayenin tüketildiği , sadece zengin üst sınıfların kabul edildiği yer gibi düşünün.

Dünya üretecek, bunlar parayı Avrupa'da yiyecek.Aslında şu anda olanın biraz daha kurgulanmış hali. 8)

Zaten mevcut Avrupa insanı üretim,kirlilik,çocuk, gürültü vs istemeyen yapıda.

Elysium: Yunan mitolojisinde , başlangıçta tanrıların ölümsüzlük bahşettiği kahramanların gönderildiği cennet .  Homeros'un yazılarında Elysium Ovası, Dünya'nın sonunda, Okeanos kıyısında mükemmel bir mutluluk diyarıydı.

Zavallı Almanya tezimde bazı şeyler değişti onları tezime eklemem gerekiyor;
Ben geleceğin dünyasını on yıl öncesinin ekonomik gerçekleri altında yorumladım bu yüzden sistemden içten yanmalı arabaları çıkartıp yerine ceyranlı arabaları koyunca dünya ticaretinin tüm dengesinin bozulacağını ve bunu telafi edecek bir endüstrinin şu anda olmadığını iddia ettim. Ceyranlı arabalar üretmesi çok kolay rekabeti haliyle çok fazla olan bir endüstri ürünü bu yüzdende Almanların yüksek karlı muhteşem Alman mühendisliği ile üretilen araçların artık bir anlamı olmayacağını araç başına karlılığında artık Almanlara ekstra para kazandıramayacağını düşünerek Almanya batacak dedim. Ama şimdi sisteme yapay zeka girdi. Dünya artık yapay zekadan öncesi ve sonrası olarak anılacak. Bu yapay zeka hayatı o kadar derinden kökten etkileyecekki onun yanında on yıl önceki gerçeklerle tahmin edilen ceyranlı araba krizi fark edilemeyebilir bile.

Yapay zeka konusunda kötümser ihtimalleri bu sohbetin dışında tutup iyimser gözle bakarsak eğer geleceğin nüfus yaşlanmasının çaresi yapay zeka olacak. Dünyanın tamamı 48 yaş ortalamasında demografik grafik plato yapacak ve bu 20 yy da hızlı çoğalmış Almanya Mısır Türkiye İran nerdeyse dünyanın tamamında 48 yaş ortalamasına ulaşılınca yaşlılar ölünce yeni bir genç yaşlı demografik dengesi sabitlenmesi olacak. Bu demografik yapıda şu anda alışmadığımız kadar çok yaşlıya nüfusun üçte bir gençliği bakacak. Buna ne sigorta sistemi ne finans sistemi ne sağlık sistemi yetişemez yeni bir dünya kurulacak. Burada eksilen gençlerin kaba işgücünü yapay zeka sistemler alacak. Üretken iyi eğitilmiş gençler ise bilimi ayakta tutacaklar. Hastalara lojistiğe güvenliğe ameleliğe büyük oranda insansız robotlar destek olacak. Bir çeşit sosyalizm gelecek emeklilik çalışmanın karşılığı değil gençliğin sisteme desteğinin ücreti gibi olacak .Şimdide öyle görünüyor olabilir ama o zamanki üçte bir nüfusa yıkılan vazife daha fazla vazifeni yapma sorumluluğu olacak şimdiki kadar hür çaba olmayacak. Ziyan edilecek gençlik enerjisi olmayacak geleceğin dünyasında. Yani Almanya yırtabilir bu araba işi artık o kadar dramatik önemde değil. Araba krizi çok büyük krizdi çaresi yoktu ama gelmekte olan yapay zeka değişimi yanında araba krizi yanında ağrı dağı gibi olacak ceyranlı araba dönüşümü krizi fark bile edilemez o kargaşada fikrimce

Hayat her zaman bir çare bulur ama tüm bu değişimlerin ortasında kalan bizim geçiş dönemi jenerasyonlara Allah yardım etsin krizin pik noktalarında bir birimizi yemek zorunda kalmayız inşallah. Medeniyetimizde human planet çağı başlıyor güzel günler bitti

Bu forumda şaşkın şaşkın baktığım 3 konu başlığı vardı.

1.Uzaylilar aramızda ( SKYWOLF Hocam sürüklüyor bu başlığı)
2.Almanya çöküyor ( Sayın Putyy sürüklüyor bu başlığı )
3.Türk uçak gemisi ( Yahu biz kim uçak gemisi kim diye dalga geçiyordum hep)

3.konu gerçekleşiyor da 1. ve 2. nasıl çözüm bulacak merakla bekliyorum🤣🤣🤣

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz