İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran hürmüz boğazını kapatıp, boru hatlarını vurup petrolü 200 dolar yapacağız derken Aramco rafinerisini vurmadıklarına inanan var mı?
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi

Yazmak istemiyorum ama yine dayanamadım.

Koca koca emekli dinazorlar halen Hürmüz boğazı kesilirse İran lehine bir sonuç olur diyorlar.

Amerika son yıllarda geliştirdiği yatay sondaj ve patlama teknolojisi ile elde ettiği kaya gazı ve petrolü ile artık en büyük petrol ve doğalgaz ihracatcısı olan bir ülke.

Acaba petrol birim fiyatının artması kimin işine gelir?

İrandan önce venezuela'yı hallettiğini ve devasa petrol yataklarını kendi yönlendirdiği serbest piyasaya sunduğunu/sunacağını da hatırlatmak isterim.

İran hava sahasını koruyamıyor. Bütün radar, füze, komuta kontrol alt yapısı ile eski nesil de olsa tüm uçakları yok edilmiş durumda. Yetmezmiş gibi lider kadrosu da bertaraf edildi. Bu şartlar altında daha ne kadar direnebilir, kestirilemiyor. Çin' in Pakistan sınırından silah, araç gereç ve ekipman gönderdiğine dair haberler okudum. Ayrıca istihbarat desteği de veriyormuş. Ne kadar işe yarar göreceğiz!

Nasıl ki Rusya-Ukrayna savaşı 4 yıldır devam ediyorsa, ABD-İsrail/İran savaşınında yıpratma savaşına dönüşebilmesi için Çin' in proaktif şekilde İran' a destek çıkması icap eder. Fakat şuana kadar Çin' den elle tutulur bir yardım geldiği doğrulanamadı. Çin' in İran' a destek çıkması kendisi açısından da bir mecburiyettir. Şayet İran'ı bu destekten mahrum bırakırsa, eninde sonunda sıra kendisine de gelecektir. Zira 3. Dünya Savaşının Pasifikte 2035 yılında çıkartılacağı öngörülüyor. O gün gelene kadar geçen sürede ABD, eline ayağına dolaşacak ülkeleri dizayn etmek istemektedir. İşte burada Çin' in devreye girmesi gerekir. Çünkü devreye girmezse, dünya savaşı başladığında ABD ve müttefiklerine karşı tek başına mücadele etmek zorunda kalacak. Bunu istemiyorsa, İran' ın daha fazla yıpranmasına fırsat vermeden gereken desteği çıkması gerekir. Aksi taktirde yandı gülüm keten helva!.   

Bu saatten sonra kimsenin İran'a ciddi bir faydası olmaz. İran da bu şekilde uzun süre dayanamaz. Zaten bu şekilde devam ederlerse kısa zaman içinde bazı Arap ülkeleri de savaşa dahil olacak. Biraz önce Hakan Fidan önemli bir tespit yaptı, şöyle dedi: "İran'daki yeni liderlik belki savaşı durduracak iradeyi gösterebilir. Savaşın uzaması, tavizden daha fazla zarar verir."

İran ordusu içinden rejimi yıkacak bir oluşum filizleniyor olabilir. Devrim muhafızlarına rağmen bu yapılmak zorunda kalınabilir. O zaman halk da buna katılabilir. Yada tersi olur halk kalkışır ordu halkın yanında yer alır. Sonuçta rejimi devirme pratikte devrim muhafızlarını devirme işidir bunlar bildiğin uçakları gemileri füzeleri olan Yunan ordusu kadar kalabalık bir askeri yapılanma. Ama tankları piyadeleri klasik kurmay eğitimini alan birde İran ordusu var. Buda tabiki dini kadrolardan seçiliyor ama bilemeyiz sonuçta sahabe bile bir birine girdi Peygamber hayatını kaybedince
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

İçeriden birilerinin rejimi devirmeleri ABD için tam olarak yeterli olmaz. ABD, yeni yönetimin kesin olarak kendi güdümünde olmasını istiyor. ABD ve özellikle İsrail'in çıkarlarını ön planda tutan yönetim istiyor. Onun dışında olanların sonunun da öncekiler gibi olacağı mesajını da vermiş oldu!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

USA üslerini vurmak bu kadar kolay mı?
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat